Poštípání od muchničky? Jak jste řešili?

knakyna
22. srp 2021

Dobrý den, syna dnes na zahradě postipal nějaký hmyz. Rada bych se zeptala, zda máte někdo podobnou zkušenost a jak jste řešili? Mám navštívit lékaře, nebo stačí fenistil? Předem velice děkuji.

neomenia
22. srp 2021

Stačí fenistil. Moje deti jsou takhle postipane pořád...jen pokud by se to zvětšovalo, tak k lékaři.

knakyna
autor
22. srp 2021

@neomenia Děkuji. On jich má na sobě 5. Jsou velké. Docela mě To vyděsilo.

neomenia
22. srp 2021

@knakyna toho ještě bude .. první dítě?

knakyna
autor
23. srp 2021

@neomenia Nene, už 3. 🙂 Ale ty první nic takového nikdy neměly. 🙂

jiss
23. srp 2021

@knakyna poštípání od muchničky měl můj muž i moje mamka, tedy dospěláci, a celé jim to zčervenalo, nateklo, pak začalo černat, měli to několik měsíců a dostali na to nějaké fuj mastičky a myslím i antibiotické. Takže to byste nejspíš poznala.

knakyna
autor
24. srp 2021

@jiss Děkuji. Jste moc hodná. Mrzí mě, co se stalo rodičům. Snad jsou již v pořádku.

mika88
24. srp 2021

@knakyna Toto vypadá jak od komára. Zkusila bych Fenistil (možná i v kapkách). Od muchničky jsem měla místo vpichu tmavě fialové, vyteklo z něj pár kapek krve.

Muchnička mě bodla třikrát a dvakrát byla nutná ATB. Tkáň v okolí ranky odumírá, a proto nestačí antihistaminika. Tak mi to bylo tehdy vysvětleno. Potřetí jsem neměla možnost zajít k lékaři, ale pomohl mi Višňák, který jsem nechala na ráně několik dní až do úlevy (samozřejmě jsem ránu denně čistila, měnila náplasti - použila jsem takové ty větší lepicí obdélníky).

denski24
24. srp 2021

@knakyna syn měl to samé na zádech, nejspíš od hovada. Čekáme na výsledky krve

knakyna
autor
25. srp 2021

@mika88 Velice děkuji za odpověď. Syn už to má daleko lepší, neskrabe si to, tak se to hezký hojí. Nikdy jsem tak velké fleky na svých dětech neviděla.

knakyna
autor
25. srp 2021

@denski24 Přeji synovi, aby bylo všechno v pořádku. Náš syn už to má daleko lepší. Snad to brzo zmizí úplně. Přeji vám hezký den.