Po jak dlouhé době střídat Panadol a Nurofen?

zutinka
25. pro 2016

Ahoj,dcera 7let ve 12hodin dnes 38,4(dala jsem panadol.Nyni ve 14:30 ta sama teplota jako ve 12😞.

ladyhacek
25. pro 2016

@zutinka tuším, že je to už po 4h? a co třeba zkusit ovlažit čelo. Já mám teda snya malého, ale DR mi říkala, že při teplotě moc nepřikrývat aby se nepřehříval > já měla za to že když je nemocný tak přikrýt ale u teploty je to jinak zkus dát slabší deku

hanyzka7
25. pro 2016

Ahoj. Mám dvouletýho kluka a dr. nám řekla, že můžeme po 3hodinách střídat Paralen a Nurofen. Tak snad vám to zabere.

lv
25. pro 2016

Po 4h, po 3h jen když to je vážně průšvih, 39.5 a tak (to udávám jako příklad, ne nějaký určený limit).

zutinka
autor
25. pro 2016

Diky moc!

lv
25. pro 2016

Pokud má zimnici a studené ruce, nohy, bude to ještě stoupat.

zutinka
autor
25. pro 2016

@lv studene ruce nema.

lv
25. pro 2016

@zutinka tak to bych chladila vyvětráním, obkladem na čelo, chladnějším pitím, než to budou ty 4h

ulmanka0
25. pro 2016

Otazka je, jestli dostala dostatecnou davku. Deti byvaji casto poddavkovane.

citun
25. pro 2016

Po 4 a na teplotu vic zabira brufen nez paralen.

soyevita
25. pro 2016

@zutinka U takhle malých dětí bych to absolutně nestřídala.Jsou to 2 rozdílné léčivé látky.38,4 C není u dítěte zase taková hrůza.Děsím se až kolem 40C.
Jinak dávám obklady,nebo koupele.Ale při 38,4C dám paralen a dostatek tekutin,přikrývám jen prostěradlem a dodržuji 6h.Po brufenu bolí někdy žaludek.

soyevita
25. pro 2016

@zutinka jinak snižovat léky se má od 38,5 u dítěte

lajla
25. pro 2016

Stridat po 4 h. Ale toto neni zadna teplota. Nechte ji byt bez a zbytecne nesnizujte imunitu
Zabaly az kdyz jsou teple koncetiny. Teplota odchazi hlavou a nohami takze kdyz jsou teple nohy nechat bez ponozek. Kdyz jsou koncetiny studene teplota bude stoupat a je treba zahrivat

majus6
26. pro 2016

@zutinka vlozim co uz jsem driv radila

Ibuprofenum (Nurofen, Brufen, Ibalgin)) se dá střídat s paracetamolem (Panadol, Paralen). Je jedno v jaké formě (čípky, sirup, prášky) - to vůbec nehraje roli. Rozestup mezi stejnými léky by měl být 6 hodin, s tím že rozdílné léky můžete podat i hodinu po sobě, pokud to je třeba (pak si ovšem musíte počkat delší dobu, než můžete znovu něco podat).
Důležité !!! je nepřekročit denní dávku danou pro váhu dítěte (davka na 24 hod): u ibuprofenu je to 30mg/kg a den (15kg dítě 450mg na den a to rozdělit na 3-4 dávky). U paracetamolu 50mg/kg den (15kg dítě 750mg na den a to rozdělit na 3-4 dávky). Klidně můžete použít i prášky, pro mě bylo jednodušší nadrtit dceři 1/4 dospělýho paralenu (= 125mg paracetamolu) a dát jí to s čajem na lžičce než do ní cpát stříkačku celkem dost sladkého sirupu (a je to mimochodem o dost levnější) :mrgreen:. To kolik mg látky obsahuje 1 čípek, 1 prášek nebo 1 ml sirupu se dočtete na krabičce 🙂, není to těžká matematika, ale kdo si netroufá, tak radši neexperimentujte 🙂.

Dalsi varianta jsou studene zabaly, vlazna koupel nebo sprcha, pokud to dite dobre snasi. Srazim teplotu nad 38 st.C. Spocitej si spravnou davku podle kg sveho ditete, na krabicce to neni vzdy spravne a presne.

lucinka58
26. pro 2016

Nám bylo na pohotovosti řečeno střídat po 4 hodinách a máme 17 měsíční dítě.

zutinka
autor
26. pro 2016

Tak jsme vecer skoncily na pohotovosti.Dcera ma antibiotika.A pro antibiotika na Bulovku.

anetpierowska
26. pro 2016

Muze se stridat i po 3hod,pokud teplota neklesa. Vcera u nas byla rychla pro syna. Leky na srazeni teploty nefungovaly. Mel 40.8. Na srazeni nam nic dat nemohli,mel v sobe uz hodinu lek.

veeeraf
26. pro 2016

já střídám po třech hodinách. Na pohotovosti třeba dcerce dali znovu paralen po hodině..ale sama doma bych to nedělala

zutinka
autor
26. pro 2016

Tak jsem se docetla,ze i po 2,5 hodinach,ale kdyz je opravdu horecka.

zutinka
autor
26. pro 2016

Holky,jeste dotazek.Mam doma od cervence otevrene probiotika,nenasla jsem na nich do kdu pootevreni spotrebovat.Mohu je dceri dat?

zutinka
autor
26. pro 2016

@anetpierowska a jak je na tom syn?Uz je lepe?

anetadr
26. pro 2016

@zutinka ještě doplním, že nám dr na pohotovosti říkala, že při opravdu velké horečce, kterou je problém srazit a už vážně ohrožuje dítě, je dobré podat obě účinné látky najednou - má to prý lepší a dlouhodobější účinek, tak pak stačí další "dvoudávka" až za 5-6 hodin (opět oboje, je-li třeba). To se ale opravdu týká horeček 40+, které nelze srazit běžnými metodami. My to vyzkoušeli jednou a dopadlo to tak, že teplota klesla na 38,5 a 4h po obou účinných látkách měl syn teplotu 40,3 a skončili jsme hospitalizovaní, protože už to nešlo zvládnout. V nemocnici dostal syn paracetamol + chladící roztok nitrožilně a bylo po horečce. Probiotika otevřená od července bych klidně dala🙂

lekorka1
26. pro 2016

@soyevita naprosto souhlasim.

soyevita
26. pro 2016

@lekorka1 Já osobně obě účinné látky nikdy nestřídám,i když od lékařů je to povolené,myslím si o tom své.......pokud máme hodně vysoké teploty,dávám léčivou látku ibuprofen a střídám s obklady,zábaly a chladnými nápoji.Jsem od sebe zvyklá,že při angínách a zánětech mám teplotu 40+ ,i moje holky mívají takto vysoké teploty.Naštěstí jsme nikdy nezažily febrilní křeč a doufám,že ani nezažijeme.
@anetadr Horečka se nikdy nesmí prudce srážet,stačí o stupeň a postupně
@zutinka Probiotika bych asi dala,někde ale dtm spotřeby musí být,pokud jsou správně uchovávané,tak bych se nebála

zutinka
autor
26. pro 2016

@soyevita spotreba je do 5/2017,ale nepisou do kdy spitrebovat po otevreni.Po otevreni maji byt v lednicce

majus6
26. pro 2016

Horecka nesmi prudce stoupat, pak hrozi febrilni krece, srazet se samozrejme muze. Srazet teplotu chlazenim je urcite vhodne, pokud to dite snasi, leckdy to ucinkuje lepe nez leky. Dat najednou nebo brzy po sobe obe ucinne latky lze za predpokladu, ze neprekrocite maximalni denni davku za 24 hod, jak uz jsem psala 😉. Jinak srazet nad tech 38 = u deti 38,5 v zadecku.

anetpierowska
26. pro 2016

@zutinka uz mu je lepe,dekuji za optani.

leikkka
26. pro 2016

pokud má 38,4 tak bych nic na teplotu nedávala, až když přesáhne 38,5. Při této teplotě bych nekombinovala nic, až když dítě má přes 39,5 a nejde srazit horečka, pak je možnost po 3-4 hodinách tyto léky střídat. Každopádně nad 39,5 musíte k lékaři

anetadr
26. pro 2016

@soyevita jak jsem psala - bavím se o situaci, kdy má dítě 40+ a jedna účinná látka je bez efektu. Nebavím se tu o tom, že chci srazit teplotu o několik stupňů.

kika_21
26. pro 2016

Dcera dnes už 19 letá má normální teplotu 35,6, takže když by měla 38,5, bylo by jí už hodně špatně.Myslím, že orientační to je, ale značně individuální.Pokud za normální považujeme do 37, pak bych asi nesrážela do 38.

zutinka
autor
26. pro 2016

Dcera ma 3 davky antibiotik za sebou.ma je po 12hodinach.ted uz spi.nez sla spat mela 39,7.je to normalni?