Pád ze schodů. Má někdo podobnou zkušenost?

10. zář 2021

Dobrý večer maminky 😏 Chtěla bych se zeptat 😶Dnes mi náš roční prcek spadl ze schodů asi z 5ti ..Hned nebrečel až když ho manžel vzal na ruce .Jeli jsme samozřejmě hned na chirurgii na vyšetření. Paní doktorka malému posvitila do očí a prohlédla. Pustila nás domu stim že máme malého pozorovat a při jakékoliv změně volat rychlou.Strašně se bojim krvaceni do mozku a nějak nechapu proč doktorka neudělala třeba rengen nebo ct :( mate taky někdo podobnou zkušenost ?

mamikry
10. zář 2021

Nam spadl na maleho botnik, kdyz hlidala babicka. Na pohotovosti ho jen prohledli, poslali nas na kontrolu nosiku a domu. Krome modriny a soku byl v poradku.

klovalka
10. zář 2021

Ahoj, na RTG lebky je prasklina vidět málokdy(prostě negativní rtg neznamená, že lebka není prasklá). CT také nemusí hned zachytit menší krvácení a oboje je velká radiační zátěž.
Jinak klinické vyšetření kolikrát řekne víc.
Držím palce, at je vše vpořádku!

sylvka
10. zář 2021

Ve dvou letech mi takto spadl syn . Dr na pohotovosti podle měkké boule ihned odhalila prasklinu lebky. Hlavní příznak,syn po otočení hlavy hrozně plakal.

areh
10. zář 2021

Protože by ho museli uspat. Věř, že oni mají zkušenosti. Syn mi spadl z postele asi v 5ti měsících. Hned měl bouli. Na pohotovosti mě sestra uklidňovala, že to tam mají denně. Taky nedělali rtg. Poučili mě, dali papír co hlídat a dobrý. Kdyby bylo něco špatně hned to poznáš ty i oni ❤️

autor
10. zář 2021

Děkuji maminky 🙏 Já jsem stoho strašně vylekaná. Vím že pádu nás čeká ještě plno ale když jde o hlavičku a takový blbý pád tak se hrozně bojím.

veroniqess
10. zář 2021

Syn mi spadl v šesti měsících z gauče, neměl ani bouli nic, jenže první karambol, já hysterická, tak jsme jeli. Udělali mu rtg a zůstali jsme do druhého dne hospitalizováni na pozorování, že je to běžný postup. Vše bylo naprosto ok. Takže asi záleží i na nemocnici.
V noci bych ho kontrolovala ob dvě hodiny třeba, vždycky sáhla, jestli nemá teplotu, a jinak bych to nechala, pokud se jeví ok.

neomenia
10. zář 2021

No takhle ... opravdu pohotovosti jsou plné dětí, které odnekt spadly ...CT ani rtg hlavy se opravdu nedělá každému, je to radiační zátěž a to taky není sranda. Takže dělá se to v případě, že to bylo z velké výšky, nebo když vyšetření odhalí nejakou patologii. Obecně řečeno, některé nemocnice hospitalizují kazdy pád na hlavu ( hlavně ty menší nemocnice), velké nemocnice typu Motol vas poslou domů, mají i tak pořád plno.Tak to je, ale odsledovat dítě dle rad lékaře můžete opravdu i doma. No stress, pádu na hlavu je mraky a krvácení do mozku minimum, tedy u dětí. To dáte, sledujte ho, a buďte v klidu 🍀🍀🍀🍀🍀

ada22
10. zář 2021

Rentgen se teď většinou fakt nedělají děti se stejně většinou hnou. My měli v noci budit po dvou hodinách do bělosti , ale většinou jsem je ve spánku jen šímrala nebo jim brala dudlík, abych viděla, že reaguji.

autor
10. zář 2021

Maminky a prosím jak dlouho má trvat takové kontrolovani než si budu moci říct že už malému nic vážného nehrozí? 🙈

marketa2016
10. zář 2021

Náš taky v roce spadl ze schodů (asi ze 7 schodů). Na pohotovosti prohlédli, poslali napřed na ultrazvu, zda nepujde vidět přes fontanelu, ale ta byla zarostlá, tak poslali pro jistotuna RTG hlavy, vše bylo podle doktora OK, také náš uklidňovali, že se to stává a děti toho vydrží hodně. Pak jsme jej měli v noci co 2 hodiny (tuším) budit do úplné bdělosti, zda reaguje normálně. Vše bylo ok, popravdě jsme vůbec nevěděli jak spadnul, zda nejel jen po zadku a bouchl se trochu do čela až dole. Ale hlavě, že byl v pořádku. Držím palce, ať je to také u vás dobré

sirinfirst
10. zář 2021

Jednu noc

ada22
10. zář 2021

Nám většinou říkali tři dny sledovat. Určitě ještě spadne kolikrát a postupně si zvyknes a otrkas se. I když já jsem z každého pádu na hlavu nervózní a kamarádky dítě má bouli přes půl cela a ona je úplně v klidu.

zuziktom
10. zář 2021

Ahoj, náš spadl zrovna v neděli večer.. jel s ním přítel na pohotovost, já byla doma s mladší.. každopádně udělali rtg, a pak ho poslali na dětskou neurologii... naštěstí vše v pohodě.. já ten pád viděla, padal dolů devět schodů, naštěstí to byl takový pomalejší pád, ale uhodil se kolem ucha, měl tam hned bouli.. no ale chci říct, že nám doktorka řekla, že máme hlídat tři dny, pak už případná změna není k tomu.. hlídat změnu v chování, v noci budit co dvě hodiny, samozř. zvracení a takové, tak hned zajet.. přeji, ať to taky u vám nic není

neomenia
10. zář 2021

Dva dny a dve noci cca

jajulin
10. zář 2021

zkus mrknout sem: https://www.heroine.cz/rodina-a-vychova/5243-co...
o pádu se píše až na konci, ale chápu, že u ročního dítěte je to jiné než u staršího, které už dokáže mluvit.

konidana
11. zář 2021

V roce a ctvrt mi sjela cely schody na motorce/odrazedle. Dole rvala hlavne proto ze ji chci sebrat motorku. Vstala a vytahla ji zpatky nahoru. Nevim jak moc se pomlatila, ale za 5 minut o tom nevedela a nic ji nebylo. Uz jako mimino jsem ji vyklopila z kocaru na asfalt, pak mi spadla z naruci na hlavu na lino pod kterym je beton... vse nastesti prezila bez uhony. Jen jsem ji vic pozorovala, ani jsme nikam nejely. To az pozdeji kdyz mi dycky hystericky rvala , ze ma urcite zlomenou ruku/nohu😅. Jak takhle rvala, tak ji nikdy nebylo nic😉