Ouška. Může vzniknout zánět?

vendulakonvickova
28. říj 2022

Holky.. Mám dotaz už 3x malé pychali uši má 1 rok a trpí na záněty. Je to asi 3 týdny od toho co jí pychali uši.. a malá mi dnes když jsem ji chtěla vytahovat z vany překlopila se dozadu a ponořila si uši do vody.. vysušila jsem jí je ve vnitr čtverečky srulovanými a ještě stlačením oušek aby voda vytekla. Myslíte že může z toho vzniknout zánět?

neomenia
28. říj 2022

@vendulakonvickova ne.

Je malá očkovaná proti pneumokokovi? Pokud ano, co doma? Všechno v pohodě, nebo nějaké hádky, které dítě " nechce slyšet" a reaguje opakovanými záněty středouší? Tím se v medicíně zabývá psychosomatika, tj. Vztah mezi prožíváním a projevy na tělesné rovině. Dál - kouření doma? Kojena, nekojena? Rýmu odsavate? Vše má vliv....

vendulakonvickova
autor
28. říj 2022

@neomenia zatím jsme očkování nestihly. Máme jít teď na očkování proti pneumokokovi. Takže to doplníme. A doma takové obyčejné problémy rodinné, ale žádná hrůza. S manželem nekouříme.. kojena bohužel nebyla (mléko se mi vůbec netrovořilo.) Rýmu odsavame co se dá o to se staráme.

jjasmina
29. říj 2022

@vendulakonvickova malá nemá vůbec žádné očkování? Nám se upřímně osvědčilo uši čistit a ne jak je trend je necistit. A nemyslím si, že ponorenim do vody by se vytvořil zánět. Zvolila bych konzultaci na orl

vendulakonvickova
autor
30. říj 2022

@jjasmina očkování máme dve hexavakcíny zatím.. nic navíc jsme nechtěli dávat.. a další hexu a prevenar jsme nestihly, protože ji nemůžeme očkovat když je pořád nemocná. Tak snad teď už ti vyjde máme jít ve čtvrtek ale pořád má kašel a rýmu trochu tak nevím 😏😒 a na ORl chodíme pořád už 3x ji pychali uši a řekli nám že máme dát to očkování a vitamíny ji dávat. Vitamíny moc nepomáhají a očkování jsme zatím nestihly kvůli častým nemocem.

jjasmina
30. říj 2022

@vendulakonvickova ve vašem případě byvh zašla k dr a jakmile bude zdravá doplňte to očkování. My teda očko na pneumokoka ani nemáme, ale třeba vám to pomůže

lennus
30. říj 2022

@vendulakonvickova Vím, že ne každý věří v psychosomatiku, ale píšu pro zamyšlení. Dceři nedávno píchali ucho, poprvé, je dost vnímavá, neznám to u sebe ani staršího syna, ten je jiný, ale došlo mi, že nemáme doma nejlepší období a štěkáme na sebe. Šli jsme dost do sebe oba. U ucha se říká, že dítě nechce něco slyšet. Samozřejmě rýma je jedna věc, ale já se vždy u zdraví zamýšlím hlouběji a děti jsou náš barometr, a i když se jedná o můj zdravotní problém, je na to téma hodně zajímavých článků. Jsem přesvědčená, že zdravotní problém může být cesta, jak na sobě a vztazích pracovat. Držím palce!

vendulakonvickova
autor
31. říj 2022

@lennus To máte pravdu.. tak trošku občas na sebe doma štěkáme ale žádná hrůza.. pokusím se na tom zapracovat a třeba to bude u obou našich dětí lepší 🙂) Nechtela bych aby byli nemocní, tak snad to pomůže když na sobě s manželem zapracujeme. 🙂)