Osifikovaný kefalhematom - zkušenosti

mamach
8. led 2019

Dobrý den. Prosím Vás o vaše zkušenosti a informace ohledně kefalhematomu. Náš syn má bohužel již tvrdý kefalhematom, dávala jsem mu homeopatika arnica montana na lepší vstřebání. Na neurochirurgii nám řekli, že se mu to postupem času srovná, jak mu poroste hlavička. Já mám stále obavy a musím na to myslet. Kdybych byla dostatečně informována lékařkou, že to může tak rychle osifikovat, tak bych šla na punkci dříve.bohužel punkci provést již nemohli, dorazili jsme pozdě... Mam výčitky. Děkuji vám všem za vaše názory a hlavně zkušenosti s.

neomenia
8. led 2019

Ahoj. Jsem pediatr. Punkci doporučuje v ČR jen asi čtvrtina neurochirurgickych pracovišt. Pokud to zosifikuje, je pravdou, ze to opravdu casem s rustem hlavičky zmizi. Jen trpělivost!

mamach
autor
9. led 2019

@neomenia ahoj. Tak to jsi mě jako další člověk uklidnila. Mas s tím jistě osobní - pracovní zkušenosti..? A ta homeopatika , jaký máš na ne názor?v lékárně mi říkali, že arnica montana je považována za jednu z nejlepších... Já mu to kapatkem dávám. Takže nějaký strach a deprese opravdu nejsou na místě?došlo to u mě bohužel do takového dost špatného stadia.

neomenia
9. led 2019

Nestresovala bych se,na homeo nemam moc nazor, nevim, zda pomůže, ale neublizi...

tereza_pr
5. led 2020

@mamach @achalteke Protoze se o tomto moc nehovori rozhodla jsem se zalozit skupinu, kde bych rada shromazdila maminky, ktery tento problem s ditetem resi. Rada bych take tady sdilela osobni zkusenosti a veskere informace, ktere se mi podarily ohledne kefalhematomu shromazdit od lekaru z cele CR. Z vlastni zkusenosti totiz vim, jak to muze byt pro nas maminky stresujici... vyhledejte prosim tedy skupinu na Facebooku - Kefalhematom - zkušenosti