Ahoj, potřebovala bych pomoc. Moje dcera má 6 měsíců a 7 kg a dnes večer dostala horečku po očkování Bexserem. Měla 39,2. Dala jsem ji nurofenovy čípek, ale do 5ti minut se pokakala. Volala jsem na detskou pohotovost a tam mi řekli, že mám dát ještě jeden, že se to nestihl vstřebat. Mluvila jsem pak se svou mámou a ta se ptala, jestli jsem ten čípek v pline hledala. Tím mě totálně rozhodila. Co myslíte? Nemohla jsem ji predavkovat? Mám z toho nervy na pochodu, horečku měla poprvé a já měla strach, tak jsem ji ten druhý prostě dala, jak mi řekli. Moc všem děkuji.
Neřeš, tonse uuurcite nevstebalo, hned podej další.
A stlač jí půlky několik minut k sobě, aby to nevytlacila.
Přesně to samé jsem řešila minulý týden, také po bexeru 😀 stalo se mi to během 3 dnů několikrát. Čípek jsem v plene hledala a nikdy nenašla. Taky jsem se bála předávkování, tak jsem radši jako druhý dala paralenovy. Ale neměla jsem na to nervy, tak jsem třetí den koupila sirup. Ale to už horečky ustoupily.
Díky moc všem. Nakonec jsem nevydržela a zavolala na tu toxo linku. Pan doktor byl úžasný a vysvětlil mi, že je vše ok, i kdyby se vstrebaly oba dva ty cipky úplně celé. 😉
@losice32 ja bych byla asi v klidu, jednou se mi stalo, že jsem omylem dala větší dávku nurofen sirupu (špatně jsem prepocitala hmotnost a dávku sirupu, dala jsem až dvojnásobek) a zjistila jsem to az pri další dávce... A hlavně volala jsi na pohotovost... Jen bych víc sledovala jestli není nějaká apaticka, nebo nejak víc spava, což sw tedy bude těžko asi poznávat, jelikož to může být i po očkování, ale prostě kdyby se ti nějak nezdala, tak bych jela, ale myslím, že to bude v klidu