Neštovice u holky i kluka. Poradíte, prosím?

lorrelai
17. bře 2021

Maminky prosím o pomoc. Dcera 6 let má nestovice a je zlita kompletně! A hodně to má i v pipince a strašně brečí že ju to stipe a svědi...ja uz nevim jak ji pomoct, má Fenistil kapky a natrrla sem Sudokremem. Taky už seděl a v hermankove lazni...Ja uz nevim jak ji pomoct.
No a syn téměř 3lety, je teď taky žlutý kompletně a už se mu to vyrasilo na celém pindikovi ☹ ten zatím spí, ale nedávám tomu moc dlouhé trvání, furt se mrvi a škrábe...
MÁTE PROSÍM NĚJAKÉ BABSKE DOMÁCÍ RADY??? MOC DĚKUJI za jakoukoli radu.
PS: jak je to prosím s koupanim a sprchou při nestovicich?? DĚKUJI
MATE

fyii
17. bře 2021

@lorrelai nam pomohl nejvic tekuty pudr i kdyz nazory jsou na to ruzne. Moc jsme nekoupali teda..

mishka87
17. bře 2021

Syn to měl také hodně na pindíkovi a i uvnitř předkožky. Tam jsem mu akorát kápla ophtalmoseptonex, ale nevím, zda to mělo nějaký vliv. Jinak jsme namazali tekutým pundrem a podávali fenistil. Jeden den opravdu trpěl a nenechalo ho to spát, jak ho to na tom pindíkovi bolelo. Ale druhý den už to bylo daleko lepší. Na horečky jsme dali paralen sirup. Poprvé jsme osprchovali až po zaschnutí většiny pupenů. Respektive jsem ho jemně polévala a pak ho otřela taky jemně měkkou osuškou

eva118
17. bře 2021

Napadlo mě- co tak Calgel, co se dává miminkům na dásně,když rostou zoubky? Myslím, že v něm nic špatného nebude, zkusila bych, jestli třeba nemá mentolovou příchuť, ale dává se malým dětem, tak by měl být úplně bez chuti. Je znecitlivující okamžitě a když se dává mimčům do pusinky, tak nic neudělá ani té pipce.

lorrelai
autor
17. bře 2021

@eva118 no to není vůbec špatný nápad! Děkuji

lorrelai
autor
17. bře 2021

@fyii
@mishka87 já mám z lékárny taky nějaký bílý cosi 🙂 Tanno-Hermal Lotio, ale teda nevím jak moc funguje...

eva118
17. bře 2021

A na neštovice po těle mi kolegyně poradila Tantum verde. Dezinfikuje, znecitliví, vysušuje, neštovice se po něm dobře zasychají. Nastříkala jsem si truchu do dlaně a ťupkala. Jí to poradili doktoři. Na tu pipku ho nedávej, dráždil by ji, to zkus ten gel na dásně.

blondynka400
17. bře 2021

@lorrelai za mne toto: https://www.benu.cz/virasoothe-chladivy-gel-50g . Zmírňuje to svědění a omezuje to vznik následných jizev. + k tomu u nás zabírali gumový medvídci. Holkám jsem řekla, že je to lék proti svědění a že to pomůže. Hlava je v tomto směru fakt mocná....

blondynka400
17. bře 2021

@lorrelai a koupání. Někde se píše, že se nesmí a že se to zhoršuje. Já to neřešila a naopak studená voda jim dělala dobře. Koupele v hypermanganu byly též fajn.

maki90
17. bře 2021

@lorrelai natírala jsem tekutým pudrem, dávala fenistil kapky, normálně jsme sprchovali ( pokud nebyla horečka) vlažnou vodou, osušit ručníkem jen přikládáním. Je to hodně i o hlavě, utěšovat, že bude líp. A opravdu, ta největší krize max 3 dny a začalo to zasychat. Nezbývá než vydržet. Měla jsem teď u holek, starší skoro 4 roky, mladší 16 měsíců,ta to měla fakt fest, i s horeckama, 3 noci jsme nespali, ale pak se to rychle zlepšilo. Obě měly v pusince, v pipce, mezi pulkama... Alespoň to budou mít za sebou! P.S. u starší hodně pomohl pro vysvětlení Bambulin a Berunka, díl, kde měli neštovice 😄

zelenaesmolda
18. bře 2021

Tekuty pudr se davat nema,zpomaluje hojeni.

zzuzinda
18. bře 2021

My mazali neštovice pěnou Pox clin. Měla jsem ji v lednici, takže chladila krásně. Bára měla neštovice hrozný, úplně všude. chodila doma nahatá, max. snesla moje triko, jinak nic, všechno jí bolelo, horečku měla... fuj.

mishka87
18. bře 2021

@zelenaesmolda neřekla bych. Syn byl bez pupínků 14 dní od objevení prvního. A měl to fakt všude a hodně.

hanih
18. bře 2021

Nam doktorka na nestovice doporucila chladivy gel, tusim ze to byl Uriage, ale nejsem si uplne jista, uz to budou dva roky. Holky se temer neskrabaly a rekla bych, ze se i min sirily pupinky (nebo mozna jen mely mirnejsi prubeh, tezko rict, kazdopadne proti svedeni to zabiralo). Koupali jsme minimalne, dokud se nezahojily.

neomenia
18. bře 2021

Koupel ve slabě růžovém roztoku hypermanganu. Návod zde:
https://www.pediatriemalastrana.cz/poradna/nest...

madamas
18. bře 2021

Ahoj, mám to v živé paměti jako včera. Syn předloni neštovice až pod předkožkou, hrozný pláč, hlavně v noci. Bohužel mu na to velice nic nepomohlo, zkusili jsme kde co ( hypermangan, uriage..) Já je dostala následně po něm, neštovice i v genitáliích, mě pomohly sedací koupele v hypermanganu, máčela jsem si tam i čelo, protože tam jsem měla přes 60 kousků 😣 měla jsem je i v ústech, v konečníku..katastrofa. V noci jsem chodila od okna k oknu a polykala slzy. Nezbývalo než čekat 😣
Držím pěsti ať to máte co nejdříve za sebou🍀
PS: nám lékařka řekla sprchovat vlažnou vodou a nepudrovat.

herbinaaa
20. bře 2021

dcera měla naštěstí hladký průběh, měla jenom pupínky a i to dohromady asi 50, byla bez teplot, ale zase byla unavená a odpoledne mi spala.Měla je v šesti letech. Nebrala žádné léky, jenom jsem ji dávala vitamín C a probiotika