Dobrý den, maminky a tatínkové. Nejstarší má 6 a o víkendu se u něj objevily neštovice. Chytili to vždycky všichni sourozenci? A za jak dlouho?
@veruska007 syn chytil nestovice od kamarada a za 14 dni se osypal. U dcery se prvni pupinky objevily o dalsich 14 dni pozdeji.
starší je přinesla ze školky, mladší je dostala skoro za 3 týdny.
@palomitacheca No, tak přesně toho se děsím... sotva to u jednoho skončí, u druhého začne. Babičky nefungují, manžel 6-7 dní v týdnu od rána do večera v práci... jsem zralá na Chocholouška už teď 🙄
@veruska007 no jo, tak uz to asi byva... :-/ syn se osypal nejak koncem listopadu, priblizne cely tyden se objevovaly nove pupinky, pak se zacinal loupat a pupinky se objevily u dcery, takze zase nanovo.
@veruska007 Moje známá má tři děti, nejmladšímu rok, chytly to všichni a i ona sama. Tak to byl fakt mazec.
ted jsme si to prodělali taky, měla to dcera, do 14 dnů to chytil manžel. takže to určitě chytí, jen je tam taková delší doba
@veruska007 je to velmi pravdepodobne, ze si to predaji. Inkubacni doba u nestovic jsou cca 2 tydny, takze snad lepsi, aby to mely mladsi deti dohromady, nez si to predavaly etapove...kazdopadne drzim palce, at to ma lehky prubeh.
No, manžel neštovice také neměl... 😒 . Já naštěstí ano.
@veruska007 Prave jsem donatirala nejstarsiho 😉 U nas to casove probihalo takto: synovec, 14 dni na to neter, od netere to cilene chytli nasi kluci, dvojcata 14 dni po nakazeni a nejstarsi 14 dni po nich. Ale celkove mi ten prubeh tak hroznej neprijde, hirecka u vsech asi tak dva dny, vysev otresnej asi tak ctyri, po tydnu uz byli vsichni v pohode. Ty pupinky se hoji teda dyl, ale to uz jsou decka uplne v pohode. Takze pokud se neosypou zaroven, max den po sobe, tak cekej dalsi kolo za 14 dni.
@nonnni Honzík má kolem 37 a kdyby nevypadal jak kropenatá slepička, tak je v pohodě 🙂 . Což je možná ještě trochu horší, protože jak ho udržet doma 😝
@veruska007 Budu asi za hroznou matku, ale kdyz nesvitilo slunko, tak decka na zahradu sly. Ven bych je nebrala kvuli nakaze, ale na zahradu mi to prijde v pohode, pokud teda nemaji horecku apod.
@nov777 Mít zahradu, tak už tam ve stínu je. Ale bydlíme v paneláku, hřiště všude kolem plné dětí... a mimo město autem nevyjedu, mám v dlaze na 6 týdnů pravou ruku, takže už tak jsem dost nepoužitelná ☹. Tož mi ty neštovice teda ještě chyběly 😠
@veruska007 Tak to zni strasne. To asi vytrpis i ty i decka. Tyden to asi budou muset vydrzet. Pry jsou infekcni 7-8 dni.
@nov777 u toho slunicka jen pozor na jizvy. Po vyloupani by mohly mista pupinku byt bezpigmentove - bile flicky. U ve stinu se dite opali. Jinak mu slunicko neskodi.
Me se dcera jeste vylupovala (uz nebyla infekcni, to je dokud pupinky nezacnou zasychat...tedy ty posledni, vysev je casto v etapach po nekolik dni) a leteli jsme za manzelovou rodinou za slunickem...a dve jizvy ma primo na obliceji, ale neni tmavy typ, takze to je znat jen hodne z blizka.
@veruska007 ve tvem pripade bych se primarne bala, ze to chyti manzel...a jednak s horsim prubehem (s ohledem na vek) a druhak chlap s rymickou je na odstrel, pridej pupinek, nebo dva a je to vubec tragedie 😝
@nonnni Nam dopo na zahradu pada stin z domu, odpo uz spis drepi doma. Kazdopadne dvojcata uz maji i zhojeno a asi dobry, nejstarsi prave ukoncuje vysev 😉 O vikendu stejne durch prselo, takze opalovani uplne nehrozi. Asi jsem divna, ale mam fakt radost, ze to chytly, budem to mit za sebou a navic je ted i vhodna doba. Neumim si predstavit je mucit uprostred leta - bez slunka, koupani atd.
@veruska007 Já jsem měla "kliku", že jsem domů neštovice přitáhla já. Týden doma i s dětma (neměl je kdo vodit), pak týden klid a další týden to chytly děti, naštěstí oba najednou. Ale stejně to bylo na palici.
No, naše děti si teď dva týdny už předávaly virózu... takže jsem zralá do Černovic už teď. Navíc fakt manžel pořád v práci, i o víkendu, přijde večer, sedne k pc a pracuje dál...babičky by pomoct mohly, ale vůbec nepomáhají... a docela se bojím, že jak se jeden uzdraví, začne to samé u druhého, pak u třetího... a pak na to plynule navážou dva měsíce prázdnin... chjo, já bych tak chtěla au-pair!
@veruska007 třeba to ty druhý dva budou mít naráz 🙂
@konidana I s manželem ... 😎
@veruska007 no hele, ty virozy...velmi casto jsou pred vysevem priznaky, ktere vypadaji, jako viroza...je take moznost, ze uz jsou v inkubacce vsechny deti a nemely virozy, ale uz nestovice pred vysevem.
@veruska007 o jestli manzel prijde s virozou, tak je jasnej...
U nás dcerka donesla ze školky tenkrát neštovice a přesně za 14dní se osypal synek i tatínek.
Ano, sourozenec to chytil a pupínky se vysypaly přesně 14 dní od prvního výsevu u sourozence.
@nonnni Myslím, že to byla jiná viróza, měla jsem ji taky. S vysokýma horečkama, hnisavou rýmou, pak přešla v týdenní bolest ucha. Týden dobrý u Honzíka, pak to chytila já a Beruška, ta od čt. lepší, ještě teda kašle... a od soboty neštovice u nejstaršího. 🙄
Dcera je chytla od syna presne za 14 dni. A bohuzel, jak se rika, mela i mnohem horsi prubeh.
@veruska007 naše děti si je předávali po 3 týdnech (mám 3 děti) 😠 takže jsme byli přes 2 měsíce doma. Předtím byli měsíc doma, protože byly nemocní a pal neštovice. Dnes šli po 3 měsících konečně do školky. Snad tam vydrží alespoň do prázdnin
@lamarika Upřímnou soustrast
Přesně po 14dnech od osypání staršího se osypal mladší. Bylo to zrovna o vánocích, takže má pupínkové fotky. Mladšímu se to projevilo 1.1. ale on to měl mnohem slabší.
Já se sem přidám s dotazem. Dcerka si hrála na písku s holčičkou a její maminka se pak dozvěděla, že její dítko bylo 2 dny předtím v kontaktu s jiným dítkem, u kterého se teď objevily neštovice. Tak nevím, zda se mám taky bát, že je malá chytne, protože za měsíc odjíždíme na dovolenou. Nevím, jak hodně řetězově tato infekčnost funguje... 😒 😒
U nás ano, je to víc než pravděpodobné, že to chytí od sebe, byl to myslím necelý týden. 😉