Zdravím, chci se zeptat, zda je možné prodelat neštovice bez vyrážky. Syn měl v neděli teplotu, byl apaticky, bolelo ho bříško, žádný průjem, žádná rýma, nic. vcera už byl úplně v pohodě. Učitelka psala, že se ve třídě objevili neštovice.
Syn však stále vypadá v pohodě, pupínky se neobjevily, může to ještě přijít nebo se může vrátit do skoly?
Dekuji za zkušenosti
Já si myslím, že s největší pravděpodobností o neštovice nešlo.. mohl by mít slabý průběh a jen minimum puchýřků, ale já takovou zkušenost nemám.Ta informace, že jsou ve škole neštovice je řekla bych spíš upozornění. Inkubační doba je až 21 dní a dítě je nakažlivé cca 3 dny před vyrážkou.
@misule55 Nevím, zda to můžou nebo nemůžou být, ale moje zkušenost s neštovicemi. Jedna dcera měla, druhá s ní byla každý den v kontaktu, strkala jsem je i do jedné postele a nic. Nedostala je. Později jsem dceři dělala u MUDr. nějaké odběry a jen tak mimochodem se zjistilo, že prodělala neštovice, protože měla protilátky. Takže za mě ano, neštovice můžou být i bez příznaků, bez pupínků ( mohla mít třeba ve vlasech, kde jsem si nevšimla...)
To nebudou neštovice. Alespoň pár by jich měl. A mají inkubační dobu az 3 týdny, tak klidně ještě může onemocnět...