Neštovice a nástup do školy. Kdy už může do školy jít?

misule55
1. dub 2022

Holky máte zkušenost, kdy může dítě po neštovicich do školy? Má už všechny zaschle, jen úplně suché strupy, může už s tím jít? Nechala bych ho doma, ale po 9.dnech mi končí OČR a bohužel hlídání nemám.

marcicek84
1. dub 2022

@misule55 to budete mit ve skolnim radu,ne?

korin
1. dub 2022

Zavolala bych doktorce a nechala si to posvětit.

misule55
autor
1. dub 2022

@marcicek84 Ve školním řadu? Tam jsem tedy nic o neštovicich nenašla

izz76
1. dub 2022

@misule55 Co si pamatuju, tak moje dcery s neštovicema nebyly doma dele jak 10dnu. Měly spíš slabší průběh.

j.a.n.i
1. dub 2022

@misule55 OCR po 9 dnech nekonci, muzes byt doma dokud se nevyleci.

marcicek84
1. dub 2022

@j.a.n.i ale uz nebude mit penize,stat ji proplati jen 9 dni

neomenia
1. dub 2022

Pokud jsou uz VŠECHNY strupy úplně zaschlé , nechala bych ji jít. Ale melo by to být alespoň deset dní.

merope
1. dub 2022

@neomenia Co jsem kde četla, tak všechny strupy zaschlé + 2 dny.

j.a.n.i
2. dub 2022

@marcicek84 Ale budes moct nechat dolecit dite.

marcicek84
2. dub 2022

@j.a.n.i to ano,ale tady jsem pochopila,ze jde prave jen o ty penize 🤷🏻‍♀️

j.a.n.i
2. dub 2022

@marcicek84 To ja z toho nepoznam, pise o problemu s hlidanim... ale mam zkušenost, ze sposta lidi fakt mysli, ze je nutne to OCR po 9 dnech ukoncit.

houpacikonik
3. dub 2022

@misule55 pokud jsi sama, bez manzela, pak je OČR 16 dnů.
Očr je omluvenka z práce, a ossz proplaci 9/16 kalendarnich dnů.
V tvem pripade pobyt v MŠ konzultovat s detskou doktorkou a skolkou. Stejne musis přihlásit stravu. Pokud je to pro ne v poradku, dite prijmou. Pokud neni a ty rano dojdes, odmítnou ho přijmout, tak jste meli ranni prochazku.

madlamama
4. dub 2022

Dobrý den, určitě bych se zeptala lékařky. Ale rada od našich paní učitelek ve školce byla taková, že když zachnou, můžu je přivéct. Horší bylo, že jsou po neštovicích velmi oslabení, takže se mi obě děti po třech dnech ve školce vrátili s rýmou a kašlem a jsou opět doma již týden...Všem, kdo můžou, doporučuju zůstat doma i týden navíc a opravdu je nechat odpočinout. Bohužel, ne každý to tak může udělat. Držte se!

manssake
4. dub 2022

Mne dr. rikala az po vyloupani stroupku. Byl doma 3 tydny.