Ahoj, nedávno jsem zde zakládala vlákno. Našla jsem malému na rameni a později na tváří malý puchýřek, doktorka řekla že to není nic co by se mělo řešit ZATÍM , tak jsem se pustila sama do hledání na googlu co by to mohlo být. Připomínalo mi to molusky o kterých jsem doteď nikdy neslyšela, ale teď mi to stále víc připomíná neštovice. Jen netuším kde by se mohl nakazit . Má těch pupinku cca 9 všude po těle ( tváře, obočí, ucho, ruce , nohy) Neměl žádné teploty a má to jen na obličeji a končetinách...na břichu a zádech zatím nic , tvoří se mu to.postupne cca 4dny ( před čtyřmi dny měl jeden pupínek na rameni a dnes už jich má 9) a pupínek na tváři mi přijde, že už začíná schnout. Myslíte že se může jednat o neštovice i když neměl teploty , ani žádné jiné příznaky? Nebo spíš ty molusky? Jsme objednání v úterý na kožní, ale mám strach že jsou to neštovice a ještě mě zjebou co tam lezu.
Ano, to vypadá přesně jako neštovice. Můžou mít i mírnější průběh, bez teplot a jiných komplikací.
Muzou to byt nestovice. Molusky byvaji vetsinou ve shlucich (netvori se takhle nahodne ruzne po tele). Moji kluci je chytli v roce, vubec nevime kde (dcera je nemela, takze nakazu ze skolky jsme vyloucili). Jejich prubeh byl bez jakychkoli doprovodnych priznaku. Nemeli teplotu, byli uplne v pohode, nic je nesvedilo a kazdy mel tak 50 pupinku.
Jestli to jsou puchyrky, ktere cca za tri dny zasychaji, tak to jsou na 99% nestovice. Doporucuji potirat betadinou (to se koukam, ze asi potiras) a koupat kazdy den pred spanim v koupeli hypermanganu. Napomaha zasychani a od svedeni.
@alcar
@kfs jen mě teda nenapadá kde by k nim přišel. S zadnyma dětma můj syn do styku neprijde. Nechodíme nikam ani do společnosti. Jen k našim ( tam nikdo neštovice určitě neměl. Všichni jsme je měli už jako mimina) a nebo každý den semnou chodí maximálně do obchodu. A je vůbec možné aby měl už v 8 měsících neštovice? Není to brzy?
@kejcvil imazolem muzes, ten neuskodi ani tem nestovicim. Nicmene molusek jsme se zbavili jen pomoci roztoku Molusk, coz je kyselina, kterou se potiraji jednotlive molusky a ty pak zaschnou. Par jsme jich museli i vydobnout jehlou. Betadina (i ten Imazol) je na molusky slaby cajicek.
A ano, bylo jich vzdy nekolik vedle sebe. Ony se siri docela rychle. Ale to i ty nestovice.
Myslim, ze za par dnu budes mit jasno, jestli to jsou nestovice nebo molusky. Ja bych se u vas ale priklanela spis k tem nestovicim.
@kejcvil Resila jsem u dcery molusky pred cca 2 měsíci a vypadalo to jinak...ten pupínek nebyl okolo tak červený,byly jsme na koznim a doktorka ji pinzetou co šlo ustipala,ja doma seskrabla ještě asi 3 a ten zbytek co měla se ztratil...ale tohle bych taky tipla na nestovice...ty pupinky ale co vim,tak svědí...vim,ze se na to daval bilej pudr
@alcar aha . No syn má dnes zase o dvě víc . Dohromady už jich má 10 nebo 11 a jeden z prvních co měl na tváři už mizí pomalu. Ale ve vlasech furt nic nemá , jen v oboci ..to je divne 🤔 a ještě se zeptám ty molusky se nešířily takhle rychle že by jste mu každej den našla dva, tři nový pupínky?
Jsou to takové průhledné pupínky/ puchýřky jsem zapomněla napsat.