Můžu vynechat antibiotika?

7. pro 2021

Ahoj holky, chci se jen zeptat. Malá měla lehounce zarudlý krk, dostala prý protilátky z prsa, takže jsme angínu podchytily, prý jsme byly na začátku. Od minulého pondeli bere po 8 h antb., teď mě asi proklejete, ale máme strašně hlasitý sousedy, takže usinam velmi pozdě, stalo se mi 2x ze jsem zaspala budik na 3 hod, tudíž jsem 2x vynechala… jsem proste tele.. 😭 ale má otázka zní, zítra jdeme k MUDr už na kontrolu - dnes v 19 hod dostala antb a má je ještě dostat v 3 hod, jenomže v 6 vstavame a mala mi usina tak okolo půlnoci, pak ji budim na antb a uspavam ode 3 až do 5 třeba 😭 nechci se vymlouvat, mala je proste nespavec a za to nikdo nemůžeme, ale vadilo by kdybych ji už dnes v ty 3 nebudila? Ať se alespoň trosku vyspime?…

Děkuji

klokanka31
7. pro 2021

Pokud ti usíná kolem půlnoci, proč jste si nenastavili antibiotika na 8, 16 a 24 hod?

autor
7. pro 2021

@klokanka31 Protože v 16 hod už zase spi a má odpolední spánek, já jsem je nasadila hned jak jsem přišla domu od MUDr, jsem si vubec nepropocitala casy 😏 teď už je to jedno, když je poslední den

hojda
7. pro 2021

Ale to si můžeš postupně upravit, pomalým posouváním na čas, který ti víc vyhovuje, určitě lepší než vynechávat dávku☹.

autor
7. pro 2021

@hojda tak teď už to vynechání nevrátím. Jednou to bylo tuším středa a podruhé v sobotu.. to už nemám jak vrátit, já jsem v životě antb neměla, u dcerky poprvé, tak jsem to nevěděla

autor
7. pro 2021

No raději to riskovat nebudu a holt se prospime třeba hodinu, než abych ji je nedala..

cuuza
8. pro 2021

Tak pokud chodí spát v 15, tak ji je dej před spaním. Nemusí být na minutu přesně, lepší plus minus hodina ale nevynechavat.

neomenia
8. pro 2021

Jak píše cuuza, lepší plus mínus hodina nebo dvě, což tedy není ideální, ale určitě nevynechavat, to je horší.

autor
8. pro 2021

@neomenia už je máme dobrane, mala je zdravá, pro příště to už vim, doktorka o vynechání též ví, takže dobrý