Prý je možnost aby byla matka přítomna u uspání dítěte před operací?? Ví o tom někdo něco?
Děkuji za názor ale na to jsem se neptala.
Já se toho strašně bojím. Vím jak sama nesnáším narkozu a dcera je po mě
Z hlediska hygieny je toto dle mého nemožné, nikdo jiný než zdravotnický personál na sály nesmí hrozila by zavlečení případné infekce vše je tam sterilní.Ani já jako matka bych tam z tohoto důvodu nešla.
Určitě to nejde, na dětských sálech jsem teda byla jen párkrát, ale rodiče zůstávali na oddělení a s dítětem mohli byt az po probuzeni. Nebojte se, o dceru bude dobře postaráno. Anesteziologove a zvlášť ti u děti, jsou hrozne hodní a sestřičky taky 🙂 a třeba zrovna dcerka to zvládne úplně v pohodě 🙂 tak at vám to dobře dopadne 🙂
@stekkna z oddělení na předsálí můžete jet s nimi, ovšem je to pro dítě mnohem více stresující, když vidí matku, je odváženo na lehátku a nemůže k ní, když odjede z pokoje bez Vás, chová se úplně jinak, personál se o děti umí postarat. Ve finále si nebude pamatovat ani moc cestu, natož režii na sále, probudí se už u Vás. Chce to zůstat klidná, trpělivá, bez plačtivých emocí, z toho je dítě nejvíce vystresované, když vidí, jak se stresují rodiče. Pokud budete klidnější, když pojedete k sálu s nimi, jeďte, ale při operaci ani na sále přímo být nemůžete, tedy konkrétně ani u narkózy jako takové nebudete přítomna.
Dcera mela mít operaci kýly, slíbili mi,ze mužů byt s ni při uspavani a pak hned jak se začne probírat, ze už zas budu u ni. Ale nakonec na operaci nesla a tohle bylo soukromé zařízení, tak nevím,jak to probíhá jinde.
@stekkna to mě mrzí, ale musíte to vidět z pohledu obou stran, anesteziologové i chirurgové co uspávají a operují malé děti, mají více zkušeností než rodiče, at chcete nebo ne, máte situaci zkreslenou emocemi. Nikdo nechce dítěti ublížit a pro všechny je lepší, když to proběhne rychle a bez komplikací. Dítěti to nevysvětlíte, takže někdy se prostě jedná v dané situaci razantněji, ale i kdyby se anesteziolog a sestra věnovaly dítěti hodinu nebo i víc (což ani provozně není možné), nebude to mít lepší průběh a nepomohou mu nijak, akorát ho více vystresují. Určitě to řešte přímo s daným oddělením, jaké jsou možnosti a předneste jim své návrhy, třeba se sejdete v něčem co bude vyhovovat oběma stranám. Držím moc palce
@stekkna byla jsem se synem na krčních mandlích, byla jsem u něj na sále, když ho uspávali, mohla jsem, nabídli mi to, cca třikrát "dýchnul do balonku" a spal, já pak šla na pokoj, kam mi ho potom přivezli...v normální státní nemocnici
Taky jsme nemohli,jen doprovod pod oblbovakem k salum a pak cekani s nim az na dospavacim pokoji.pod tou premedikaci moc nevnimal,byl vytecne naladen,tak mu to asi ani nevadilo.mel dva roky a dva mesice cca na te operaci.preju,at to vse probehne co nejlepe!
Na sal ne, ale trvala bych na uspani pred tim.. Syna na sal odvezli, jeste pred uspanim ho privazali na stul. Jecel tak silene, ze jsem celou operaci probrecela a nasledky v podobe strachu ze zaspavani a nocnich mur mel nekolik let.
V case operace mel 16 mesicu. Nikdy bych to nedovolila, kdybych vedela, co se bude dit. Ne kazdemu oblbovak zabere, jsou lidi, co na nej reagujou presne obracene.
Jde to, byli jsme u uspání syna přímo na sále při odstranění nosní mandle. Viděl nás, usnul, vzbudil se a byli jsme tam. Ted byl znovu v narkoze, zákrok v nose, a to samé - byli jsme u něj, než usnul, a pak zase.
Nedělají to asi všude, ale pro dítě je to určitě méně stresu, než odvoz na sál .
@vojtisek2007 v jaké jste byli prosím nemocnici?
@berenika39 Prosím a vy jste byli v jaké nemocnici?
V motole mi to nedovoli, ani cestu na sál ne. jen při oblbováku jsem byla. Když jsme byli se zuby v celkové narkoze na soukromé klinice, tak tam mi dovolili jít až na sál a mohla jsme ho držet za ruku než zabral.
@evaviki aha,tak to je sileny.to je mi lito,co jste zazili a jak se pak z toho vzpamatovaval dlouho.je fakt,ze na nekoho to zabrat nemusi.nam jen rekli do balonku dychnout trikrat,zila napichnout az uz bude spat.jestli uz na dychani privazanej a rval,to vedet nemuzu,kdyz jsme tam byt nemohli,ale usuzuju ze nerval,pac pak o nem rikali,ze byl milackem salu,tak asi v pohode.a nasledky nema ze by se nejak bal.alevy jste to meli hnusne ☹
@stekkna Ty jsi matka a mas pravo s nim byt. Myslim, ze mas pravo byt jako jeho zastupkyne s nim i pri operaci a porad. Chapu, ze nekdo nechce byt potizista, ale rozhodne bych trvala na tom, ze s nim budu pri uspani a pri probouzeni. Drzim pesti, at vse probehne bez nejake psychicke ujmy na kterekoliv strane.
@stekkna ahoj. ja si spominam ze ako dieta som mala 3 operacie kolena a dostala som oblbovacku este na izbe a ked ma viezli na sal, tak som o sebe vobec nevedela.
@bzubzalka hmmm tak ako ty pises tak to ci matka moze na chvilu na sal alebo nie, je o pristupe a nie o hygiene. Keby chceli tak to urcite mozne je.
@stekkna v praze orl, 2x stejný postup.
U operace by mě ani nenapadlo být, lékaři jsou ti jediní, kdo v tu chvíli je na svém místě. Nejsem na nic takového připravená, oni jsou profesionálové.
Nicméně být s prcekm do usnutí - to mi přijde velké usnadnění. Petrovi bylo 4 a 7 let, pamatuje si přesně jen to, co jsme chtěli, že jsme s ním šli, kolik tam bylo na sále lidí, jak si vylezl na lehátko, a pak už nic. pak zase až jsme přijeli domů, mezičas - nula🙂.
mmch oblbovák předem nechtěl, že to zvládne, vlezl na sál - ted to bylo v květnu, viděl tam ty zarouškované připravené profíky a zahlásil: ježíš, tak to sem teda nečekal😀
Takže - největší stres a nervozita vychází s velkou pravděpodobností od rodičů, máme na to právo a nárok, známe okolnosti, za jakých se to všechno děje, co hrozí, co bude potom...ale když to necháme co nejvíc na dětech - zřejmě to půjde hladce.
@berenika39 My máme jít na Vinohrady. Tam mi bylo řečeno že jen po dohodě s přednostou...
z mého pohledu bych to ani nechtěla, doprovodit k sálům ano, kdy je dítě stejně už pod léky na uklidnění před narkozou, ale na sterilní sály, kde pracuje anesteziolog, bych nešla, bála bych se, že se jim budu motat pod nohy, zavazet při práci..