Možná ptóza a šelest na srdci

pampeliska1313
3. bře 2022

Ahoj holky!
Já už mám normálně obavy chodit se synem k doktorce, vždycky něco najde.:D Teď na kontrole v osmi měsících mu před očkováním poslouchala hrudník kvůli rýmě a najednou z ní vypadlo, že má slyšitelný šelest a začala něco s benigníma srůstama a nevim co. Byl to trochu šok? Já sama mám vrozenou srdeční vadu a vím, že se to vážně kontrolovalo. Ještě na kardiologii nebyl, ale už jsem zadala o objednání a upřímně jsem ale v životě neslyšela ve spojitosti se srdcem, chlopněma pojem benigní. Mám za to, že benigní jsou jen nezhoubný nádory, tak to mě trochu děsí, ale vím, že je pravděpodobnost, že šelest zmizí do roka..Navíc si v šesti měsících všimla, že syn má jedno oko přivřenější. Někdy to není skoro poznat, někdy dost, sama jsem si toho všimla ze dne na den. Poslala nás k oční na vyšetření Plusoptixem - něco jsem o tom četla, jinak jsem o tom neslyšela. Netušíte jestli dostaneme výsledky hnedka? Je možný, že v porodnici přehlídli možný zákal? Prý když se vyloučí oční vada, tak se půjde na neurologii. Nedokázala jsem dohledat co by se tam zkoumalo. Syn má jednu polovinu těla od narození slabší, cvičí Vojtu od necelých pěti měsíců a fyzio říkala, že slabost je kvůli tomu, že se mi v břiše prostě blbě položil a třeba se někde zasekl hlavičkou a tak se moc nehejbal. Myslela jsem, že to víčko s tím souvisí, že prostě má jen obecně slabší svaly a spraví se to. Doktorka si není jistá tím, jestli nemůže jít o ptózu - kdyby šlo, to se může objevit až takhle “pozdě”? Jde s tím něco dělat? A kdyby ne, nemáte nějaká zkušenosti co se teda z toho dá zjistit na tý neurologii? Moc díky, že jste to dočetly až sem!🙂

neomenia
3. bře 2022

Ad srdce- buď úplně b klidu. Pojem nevinny( benigní nebo také akcidentální) šelest je běžný a velmi častý. Tento typ selestu je o dost častější než šelest při srdeční vadě. Kor zjištěny až v osmi měsících- to odpovídá tomu nevinnému, protože ten je měnlivý a může byt slyšet jen někdy. Takže kliiiiiiid👍

aanisecek
3. bře 2022

@pampeliska1313 já myslela že šelest se zjišťuje od narození.
Nám byla teda zjištěna 2tydny po porodu u dětské.malemu je rok a stále ji máme.jezdime po kontrole ho až do Prahy a operace se nevyhneme.coz nechci říct,že vás se to týká.jen poprvé slyším že se šelest zjistila az v 8mesici🙈 určitě to nebude nic vážného.vysetreni poznají víc než dětská podle kontrolx

pampeliska1313
autor
3. bře 2022

@aanisecek no proto mě to zaskočilo, ale říkala jsem si, že kdyby byla srdeční vada, tak se to pozná hnedka, sama doteď slýchám jak jsem se narodila modrá a vědělo se, že je průser a musela jsem na operaci. Tchyně má šelest celej život, je jí už šedesát a jen chodí na kontroly. Prave, proto ze na to přišli “tak pozdě” se uklidnuju, ze to nebude nic moc vaznyho.

janedv
3. bře 2022

@pampeliska1313 ad ptoza- ma ji muj manzel, obe nase deti a je to prosre ochabnutejsi sval.. kdyz o tom nevis, nevsimnes si. Manzelova sestra ji mela vetsi, vyraznejsi, v pozdnejsim detstvi byla na malem zakroku a nic dnes nepoznas. Selest slysela dr taky, syn byl na utz srdce a nic, byla to proste krev, co sustila 🙂

pampeliska1313
autor
4. bře 2022

Moc díky za zkušenosti, už máme termín na kardio, tak hlavně aby to dobře dopadlo a ideálně i v průběhu života zmizelo, nebo ho to aspoň neomezovalo..)

aanisecek
11. led 2023

@pampeliska1313 dobrý den,docela mě zajímá jak.jste dopadli u kardiologa? Jestli nechcete odepisovat nenudite 🙂

pampeliska1313
autor
11. led 2023

@aanisecek nakonec je to nějaká “obcasna selest” naštěstí to není něco, co by ho mělo nějak omezovat a prý je to vlastně tak miniaturní problém, ze se nedá říct, ze by mu něco bylo🙏

aanisecek
13. led 2023

@pampeliska1313 je tak aspoň že tak...dopadlo to dobře... doktoři nejdřív maminku pořádně vyděsí a nakonec to je dobré 🙂