Dobrý den, mám možná hloupý dotaz, ale i tak, mám z toho zlý pocit. Syn (5) dnes v podchodu ve městě šlápl do nějaké tekutiny, vypadalo to jako krev, ale bylo ji dost taková kaluz a nezaschnutá. Je možné, že to jen vypadalo jako krev, ale dost přesvědčivě. Každopádně měl zrovna odrenou ruku, ze které mu tekla trochu krev (predtim upadl). Je teoreticky možné, kdyby to byla krev na zemi a jak do toho šlápl a trochu to vystriklo, ze kdyby mu to striklo na tu ruku, tak ze se muže nakazit HIV. Mě to v tu chvíli nenapadlo, proste hold jsme to přehlédli a šlápl, ale pak mi tato myšlenka proběhla hlavou a už tam zůstala.. nevím jak dlouho to tam bylo na zemi, vím, ze HIV na vzduchu vydrží několik minut. No co myslíte?
Fakt ne 😅
Kdyby do toho přímo sáhnul nebo spadnul, tak bych možná o nějakém nakažení i uvažovala... Takle fakt ne.
@merope bylo to v podchodu na nádraží, je tam taková lesklá podlaha, takže to byla fakt “kaluz”.
Stejně je mnohem pravděpodobnější, že někdo cestou domů křapnul při zakopnutí na schodě lahev červeného nebo krabku rajčatové štávy. Opticky to v tom průchodu bude vypadat úplně stejně.
Nebála ses nedávno vztekliny od vrčícího psa?
Ne.
Myslíš, že ti tady opravdu edukovaně odpovíme? Pokud si chceš být jistá, zavolej si na na příslušné oddělení v nemocnici.
1) trochu moc premyslis a prehanis
2) ta pravdepodopobnost je velmi mala. HIV je obecne pomerne nachylny. Pri primem postupu- nakazenyfetak, picha si intravenozne a bezprostredne po nem si jehlou picha jiny fetak, tak je to mizive procento.
To horsi je to u viru hepatitidy (cos urcite nechtela slyset).
myslim si, ze moc prehanas a konspirujes 😉