ahoj holky,
jak dlouho mivate deti nemocne? zvazuji jestli mam zajit na pohotovost nebo vyckat. mala
ma 13 mesicu, vcera mela teplotu mezi 38.5-39.2.od odpoledne polehavala a nechtela nic delat. normalne je az moc ziva. vecer se porad budila tak jsem ji dala nurofen. rano se probudila a byla celkem ok, ale odpoledne zase teple telicko a zvysena teplota38.5. porad polehava. myslite ze to je na pohotovost? normalne ji ( sice mene ale sni) snazim se aby pila. je to drihy den a teplota ne a ne ustoupit a k tomu unava.
mam dat nurofen nebo nechat telicko bojovat?
Já nesrážím, využívám léčivé síly horečky a děti neměly nikdy horečku víc než den. Takže já bych radila nesrážet, jen kontrolovat a regulovat.
Pokud jí teploty jdou srazit, na pohotovost to není
pokud zabira nurofen a dite ozije po klesnuti teploty (plus normalne pije a aspon neco sni, cura nornalne), pockala bych 3 dny co z toho bude - 5./6. nemoc, nestovice nebo neco jineho... driv ti stejne dr nerekne nic moc, krom crp ani neudela a to bude takto na zacatku vetsinou nizke☹
@florida2001 pokud se Tobě jako matce nezdá ,tak je lepší jet a nečekat na pondělí.Ono se to na internetu dobře píše čekat ,ale....
Když by si se rozhodla jet,tak zkus chytit moč a vzít ji sebou.
@florida2001 pokud se ti něco nezdá, je lepší jet , ať se na maličkou podívají i kdyby to bylo třeba jen od zoubků 😊 na pohotovosti jsou od toho aby pomáhali 😊
Vyčkejte, pokud se dá teplota srazit, pije, nezvraci a je růžová, reaguje normálně, čůrá, a není dušná....pak vyčkejte a v pondělí k lékaři. Normální viróza - což je většinou příčina teploty u dětí - může trvat klidně 3-5 dní, ta teplota.
@sirinfirst nesrazis teplotu ani nad 38, 5 stupňů?
@sirinfirst jenze leciva je cca do 38,5, pak uz jen vycerpava a hrozi febrilni krece
Také horečku nesrázim a musím říct, že na tom neco je. Protože malá nikdy nebyla nemocná déle jak 3 dny. Srážíme až když je hodne vysoká. Prve zábaly, pak léky
Ja treba srazim az 39 + ale deti na teploty netrpi, maji je tak 1 za rok zatim. (Tuk tuk) Pockala bych do zitrka, samozrejme pokud by se mi neco nezdalo, jela bych hned. Ale takhle od pocitace - s teplotou do nemocnice ne, ja bych teda nesla ani k pediatrovi, rika se ze jit az kdyz je teplota 3 dny 🤷♀️ Jenze ja jsem ja a kazda situace je vyjimecna. At je ji hlavne brzy lepe!
@neomenia ne, dávám zábaly lýtek nad 39,5
@elesse léčiva je nad 39 a febrilni křeče nejsou z horečky, ale z náhlé velké změny - takže typicky při sražení vysoké horečky léky.
@sirinfirst to tedy nevím, naopak - z rychlého vzestupu vysoké horečky. Tvůj postup mi přijde zbytečně riskantní.
@neomenia nenutim, chápu.. 🙂
@sirinfirst sama lezu po zdi když mám 38, nedovedu si představit nedat dítěti lék, když má teplotu a není mu dobře 🤔
Jak jste na tom? Jeli jste?
@te_reza přesně, 38 je hrozný, znám.. A ta úleva, když to přeleze 39.. Fakt.. Ale já to fakt nikomu nenutím. Děti mám tři (7, 5, půl roku) a horečku jsme zažili se všemi dohromady 3x. Trvala ve všech případech méně než den.
@florida2001 Pokud má teplotu nad 38 tak bych dala nurofen/paralen. Moji synové vždy měli cca dva dny takhle teplotu a třetí den byli ok s doktorka mi říkala, že to jsou takové virozy. Počkala bych do zítra nebo do pondělí pokud teploty nezmizí šla bych k doktorovi. Na pohotovosti by max udělali CRP pokud nema jiné problémy a řekli by ti , že máš v pondělí jít k pediatriovi pokud teploty nezmizi. Teda alespoň u nás na pohotovosti by to řekli.