Malá teplota a polehává. Jak se vám to jevi?

florida2001
25. čer 2022

ahoj holky,
jak dlouho mivate deti nemocne? zvazuji jestli mam zajit na pohotovost nebo vyckat. mala
ma 13 mesicu, vcera mela teplotu mezi 38.5-39.2.od odpoledne polehavala a nechtela nic delat. normalne je az moc ziva. vecer se porad budila tak jsem ji dala nurofen. rano se probudila a byla celkem ok, ale odpoledne zase teple telicko a zvysena teplota38.5. porad polehava. myslite ze to je na pohotovost? normalne ji ( sice mene ale sni) snazim se aby pila. je to drihy den a teplota ne a ne ustoupit a k tomu unava.
mam dat nurofen nebo nechat telicko bojovat?

martt
25. čer 2022

@florida2001 Pokud má teplotu nad 38 tak bych dala nurofen/paralen. Moji synové vždy měli cca dva dny takhle teplotu a třetí den byli ok s doktorka mi říkala, že to jsou takové virozy. Počkala bych do zítra nebo do pondělí pokud teploty nezmizí šla bych k doktorovi. Na pohotovosti by max udělali CRP pokud nema jiné problémy a řekli by ti , že máš v pondělí jít k pediatriovi pokud teploty nezmizi. Teda alespoň u nás na pohotovosti by to řekli.

sirinfirst
25. čer 2022

Já nesrážím, využívám léčivé síly horečky a děti neměly nikdy horečku víc než den. Takže já bych radila nesrážet, jen kontrolovat a regulovat.

lv
25. čer 2022

Pokud jí teploty jdou srazit, na pohotovost to není

lida9
25. čer 2022

pokud zabira nurofen a dite ozije po klesnuti teploty (plus normalne pije a aspon neco sni, cura nornalne), pockala bych 3 dny co z toho bude - 5./6. nemoc, nestovice nebo neco jineho... driv ti stejne dr nerekne nic moc, krom crp ani neudela a to bude takto na zacatku vetsinou nizke☹

zmrzlinka
25. čer 2022

@florida2001 pokud se Tobě jako matce nezdá ,tak je lepší jet a nečekat na pondělí.Ono se to na internetu dobře píše čekat ,ale....
Když by si se rozhodla jet,tak zkus chytit moč a vzít ji sebou.

sanyy22
25. čer 2022

@florida2001 pokud se ti něco nezdá, je lepší jet , ať se na maličkou podívají i kdyby to bylo třeba jen od zoubků 😊 na pohotovosti jsou od toho aby pomáhali 😊

neomenia
25. čer 2022

Vyčkejte, pokud se dá teplota srazit, pije, nezvraci a je růžová, reaguje normálně, čůrá, a není dušná....pak vyčkejte a v pondělí k lékaři. Normální viróza - což je většinou příčina teploty u dětí - může trvat klidně 3-5 dní, ta teplota.

neomenia
25. čer 2022

@sirinfirst nesrazis teplotu ani nad 38, 5 stupňů?

elesse
25. čer 2022

@sirinfirst jenze leciva je cca do 38,5, pak uz jen vycerpava a hrozi febrilni krece

vendelinka08
25. čer 2022

Také horečku nesrázim a musím říct, že na tom neco je. Protože malá nikdy nebyla nemocná déle jak 3 dny. Srážíme až když je hodne vysoká. Prve zábaly, pak léky

vikinkav
26. čer 2022

Ja treba srazim az 39 + ale deti na teploty netrpi, maji je tak 1 za rok zatim. (Tuk tuk) Pockala bych do zitrka, samozrejme pokud by se mi neco nezdalo, jela bych hned. Ale takhle od pocitace - s teplotou do nemocnice ne, ja bych teda nesla ani k pediatrovi, rika se ze jit az kdyz je teplota 3 dny 🤷‍♀️ Jenze ja jsem ja a kazda situace je vyjimecna. At je ji hlavne brzy lepe!

sirinfirst
26. čer 2022

@neomenia ne, dávám zábaly lýtek nad 39,5

sirinfirst
26. čer 2022

@elesse léčiva je nad 39 a febrilni křeče nejsou z horečky, ale z náhlé velké změny - takže typicky při sražení vysoké horečky léky.

neomenia
26. čer 2022

@sirinfirst to tedy nevím, naopak - z rychlého vzestupu vysoké horečky. Tvůj postup mi přijde zbytečně riskantní.

sirinfirst
26. čer 2022

@neomenia nenutim, chápu.. 🙂

te_reza
26. čer 2022

@sirinfirst sama lezu po zdi když mám 38, nedovedu si představit nedat dítěti lék, když má teplotu a není mu dobře 🤔

novamamina
26. čer 2022

Jak jste na tom? Jeli jste?

sirinfirst
27. čer 2022

@te_reza přesně, 38 je hrozný, znám.. A ta úleva, když to přeleze 39.. Fakt.. Ale já to fakt nikomu nenutím. Děti mám tři (7, 5, půl roku) a horečku jsme zažili se všemi dohromady 3x. Trvala ve všech případech méně než den.