Ahoj mamky,zda se mi že můj syn má hrozně vyboulená kolena dovnitř k sobě.Mate s tím někdo zkušenost...Už asi půl roku mi sem tam v noci pláče že ho bolí nožičky a hlavně kolínka.Řešila sem s pediatrem a prý růstové bolesti.Zas sem někde četla že takhle malé dítě ty bolesti ještě nemá.Přemýšlím že si nechám napsat žádanku na ortopedii nebo fyzioterapii...co je lepší?máte s tím někdo zkušenost?udělala sem něco špatně při jeho vývoji?boty sem se snažila kupovat vždycky nové a kvalitní.😔
Růstové bolesti. Nohy trochu do X, ale docela normální vzhledem k věku.
Ty růstové bolesti můžou trvat takhle dlouho?nohy do X trochu asi má no...je to špatně?mám to nějak řešit?
Na Fyzioterapii bych šla. Za mě tam je vpadlý na vnítřní stranu chodidla (jak píší holky . nohy do X). Současní fyzioterapeuti umí často i zaujmout a u takle malého dítěte je to tělo hodně tvárné a velmi snadno se 'napravuje' posílením konkrétní svalové skupiny.
Vzala bych ho na fyzio nebo na ortopedii, někam ho pošlou. Vypadá to na plochou nohu a nohy do x.
určitě fyzio, růstové bolesti jsou celkem běžné v tomto věku, trvají i roky.. já mám doma 12letýho a když se natahuje, trpí na ně pořád.. nicméně to podle fotky vypadá na valgozní kotníky, určitě bych nestrašila hned plochou nohou a důvodů ale může být několik, to ti posoudí odborník.. řešila jsem to s klukem, dostal různé cviky, nakoupili jsme pomůcky, balonky, ortopedickou podlahu a kotníky se zvedly, střed těla funguje.. je fajn to řešit už v tomhle věku formou hry 😉
Pokud se bojíte já bych šla cestou podologa, sice to něco stoji ale poradí (pokud je teda kvalitní)
Špatně na fotu stojí, nic nevidím, nemá kotníky ani kolena u sebe, tak těžko říct. Takhle to vypadá, jako že má nohy do X. Chtělo by to lepší foto. Takhle malé dítě má růstové bolesti.