AHOJKY, jen tak píšu pro info, protože jsem se v poslední době setkala s více mamin, které dětem dávají větší dávky mlíčka do vody než je uvedeno, prej že je to více zasytí ☹ ALE POZOR, POKUD BUDETE PŘEKRAČOVAT DÁVKOVÁNÍ, TAK MŮŽETE DÍTĚTI POŠKODIT LEDVINY!!!
Pěkný večer 🙂
@sudylichozrout napada me jedine kvuli vyssimu prijmu bilkovin, ale myslim, ze jediny efekt bude spis vetsi prezirani ditete...
@sudylichozrout neni to blbost. Delsi uzivani davky, ktere bude moc zatizi organismus. Nemusi mit problemy hned, ale treba pozdeji...
@makronka222 A kde jsi k tyhle informací přišla? A delší užívání dávky znamená co? Každopádně i kdyby to byla pravda tak co by asi tak mámy který nemůžou kojit, dělaly? Nekrmily UM? A z čeho by pak to dítě žilo? UM dávat musejí i kdyby nechtěly.....
Ano presne tak, mne to bylo taky receno🙂nastesti to vim od zacatku co maly zacal dostavat um, pani ma uplnou pravdu a je hodna ze to dava vedet
Ale vice vody nevadi, ted mu um redim, nechce pit ani dzus, caj.delam mu 6 odmerek misto 180 ml dam 240🙂
Je to pravda, pokud je jen na UM, koncentrovanejsi Um, než je dle navodu, bude vest k hypernatremii, tj. vysoke koncentraci sodiku v krvi, ktera je velmi nebezpečná. Takže určitě nedavat vic, než je psáno. Pokud je dite hladové, změnit UM, nebo začít příkrmy ve 4m +.
Mně by to teda ani nenapadlo dát víc odměrek než má být 🤦
@sudylichozrout podle mě je to i napsáno na každém balení UM, jakože neprekracovat denní dávku. Taky je tam spousta cukru.
@krystofovaa no a vidíš některý to napadá 🙂 a bylo mi líto těch dětí, tak jsem jen chtěla podobné mamky upozornit.... asi nikdo nechce běhat po doktorech
@sudylichozrout blbost to není.......
@sudylichozrout ještě možná jeden takovej příklad a sama si odpověz jak bude tělo spokojené... Když dáš do 1l vody lžičenku kyseliny citronové a vypiješ ji a jaké to asi bude když dáš do 1dcl celý pytlík a vypiješ to - asi jednoduchá odpověď
@pavla555 Co je to zase za blbost?