Zdravím, mám takový dotaz, jestli se s tím třeba někdo nesetkal. Mám tříletou dceru, která např. v autě, autobusu nebo na kolotoči či houpačce nemá problém. Jezdí po směru, proti, točí se a seskočí, je jí to fuk. Ale už podruhé se mi s ní stalo, že víceméně bezprostředně po nějaké akrobatičtější fyzické činnosti (posledně se točila kolem stromu a když běžela pryč, zakopla a spadla stranou, dneska blbla jako praštěná na trampolíně, dělala tam hned po skákání kotrmelce, taky běhala dokolečka) začne během půl až hodiny zvracet. Teplotu nemá, prozvrací den (neumí se zastavit, prostě když zvrací, vyzvrací všechno), a pak se z toho přes noc vyspí. Přijde mi to zvláštní, ale jiná souvislost než s tím pohybem mě nenapadá. Nesetkal se s něčím takovým někdo? Myslíte, že by třeba pomohlo pak při nevolnosti zkusit kinedryl? Nebo už to pak nemá smysl?
@barumat
kinedryl se bere jeste pred jizdou tzn pred zdrojem kinetozy tak nevidim moc smysl v tom,brat ho pak.
resila bych to urcite s pediatrem
Doktorka je bohužel ten typ, co řeší jen zjevný věci, jako je zánět průdušek nebo vymknutý rameno. Na tohle by mi řekla, že je to nesmysl, že asi něco špatně snědla, a že to prostě děti mívají a nazdar. S kinedrylem právě zkušenost vůbec osobní nemám, u nás se nikomu špatně nedělá nikdy, takže vůbec nevím, jen ho mám s tím blitím spojený, a říkala jsem si, že by to mohl uklidnit i pak. Zkusím ještě pozjišťovat. Děkuji.
@barumat Kinedryl pusobi preventivne - vysvetli mozku, ze ti neumiras (netravis se), kdyz je ti z jizdy blbe - tak jsem to alespon laicky ja pochopila a tak s tim mam zkusenost - pri jizde nebo po uz nepomuze.
Zkus se zamyslet, jestli to nemuze byt kombinace jidla a pohybu - nas syn v aute normalne nezvraci, snasi vsechny dopravni prostredky. Ale kdyz mu dam pred jizdou neco mlecneho, byt bez laktozoveho (ma intoleranci na laktozu), tak zvraci. Je ale zvlastni, ze by zvracela az hodinu a pozdeji potom, co se nekde motala a dovadela... Mezitim co uz je v klidu a zvraci, ji je spatne?
@westie Z jídla to určitě není, jí v podstatě věci, které jí úplně běžně, i v kombinaci s blbnutím na hřišti a tak. Myslím, že si prostě blbým pohybem s něčím hne, nakopne nějaké centrum rovnováhy nebo tak něco. Poprvé když z toho točivého pohybu zakopla a spadla pak byla nejistá na nohou, padala, byla plačtivá. Ale pád jsem viděla, do hlavy se ani neťukla, v podstatě se jen svalila, na trávě. A po cca hodině začala blít. Včera tam běhala, skákala, padala, dělala čtyři pět kotrmelců za sebou, říkám, to už stačí, bez keců vlezla do auta, po pěti km mi řekla, že je unavená, po dalších pěti už odmítala stoupnout na nohy, kryla si oči před světlem, byla plačtivá. Doma hodinu spala mimo obvyklý čas, což je u ní úplně neobvyklý, probudila se, zakašlala a zbytek odpoledne blila všechno čeho se dotkla. Dneska zase úplně normální.
Hm zvlastni to je, protoze pokud by to mela byt kynetoza melo by se ji udelat spatne ve chvili kdy mozek nemuze zpracovat rozdil kdy se nehybe v pohybujicim se prostredku, ale mohla by mit narusene nebi nejak zvlastne vyvinute centrum rovnovahy v usich ale stejne si myslim ze ta reakce by mela byt bezprostredni nikoliv s pauzou
Hmm 😕 asi jo, no
@odula
to bylo prvni co me napadlo
Jak to s vámi vypadá?
Je to zvlastni teda, asi to ale opravdu bude forma kinetozy. Ten kinedril bych zkusila, mohl by pomoci to pak zklidnit.