Kdy jít s dítětem k lékaři?

magdanaty
24. říj 2021

Ahoj, dcera moc nemocna nebývá, tak vlastně poradně nevim, kdy je čas jít k lékaři..
Je ji necelých 5let, ve středu lehce rýma a kašel, od čtvrtka horečky (38-39), kašel, zelená hustá rýma, bolest hlavy..horecku srazim 3x denně nurofenem, pokud se tedy blíží k 39, jinak nechávám, ať si tělo poradi. Kasle dost. Myslíte, ze s nim mám v pondělí zajít k doktorce, nebo zatim léčit doma? Covid to není, na testu byla ve čtvrtek. Dekuji.

novamamina
24. říj 2021

@magdanaty už bych šla. Je to dle mě na atb

odula
24. říj 2021

@novamamina jak prosím odhadujes ty atb?
@magdanaty jestli ji v pondělí nezacne byt lip, sla bych

te_reza
24. říj 2021

Taky bych šla, při nejhorším vám řekne že máte dál postupovat v léčbě a čekat

novamamina
24. říj 2021

@odula zelená hustá a teplota byla vždy okolo mně na atb. U nás zatím nikdy, ale dr proto, že u toho dcera právě neměla tu teplotu

gracinka7
24. říj 2021

Já bych ještě počkala. Teď je toho hodně a trvá to dlouho. Ale můžeš pro klik k doktorce zavolat s uvidíš, zda vás bude chtít vidět.
@novamamina moje děti nikdy antibiotika nedostaly. Ale já teda nemám doktorku, co předepisuje antibiotika já každý prd.

martt
24. říj 2021

Vždy chodím k dr když teploty trvají víc jak 3 dny . Může tam být i skrytý zánět. Nam většinou pak dělá crp, moč a vytěr z krku. A podle toho se rozhoduje jestli atb nebo jestli to zkusit vyléčit bez atb. Ale pokud má zelenou rýmu a bolí ji u toho hlava tak bych v pondělí k dr pro jistotu dosla. Mohla by mít zánět dutin.

odula
24. říj 2021

@novamamina může to ještě pořád být viroza

odula
24. říj 2021

@martt nam doporucila dětská čekat pět dní. Vzhledem k tomu ze pondeli je patej, tak uz by to stejne asi chtelo nejaky to crp atd, jak píšeš

lenka421
24. říj 2021

@magdanaty Mam ted to stejny se dvema dcerama a k doktorce jsme nakonec radeji sli kvuli brutalnimu kasli, bala jsem se aby se to nevyvinulo v neco horsiho. Crp nizky, pro atb nebyl duvod, doktorka me uklidnila ze prudusky jsou cisty a ze at dal pokračujeme v tom co doted, ze to ted vse dlouho trva. Takze ja jsem rada ze jsme sli, pro ten klid.

drep
24. říj 2021

@martt záněty dutin dle mého pediatra mívají děti tak od šesti let výš, do tep doby ty dutiny nejsou dost vyvinuté, aby v nich mohl být zánět.

martt
24. říj 2021

@drep Vůbec nevím jak to je. Vim jen že můj syn když mu bylo 5 let měl právě zánět dutin teda alespon nám to takhle řekli na ORL a jezdili jsme na ORL na vatičky do nosu. Ale je pravda ,že naši synové musí mít vždy něco extra

novamamina
24. říj 2021

@odula jo, já netvrdím že je to 100% jak říkám, nejsem doktor. Beru to jen ze zkušenosti co mám kolem sebe.

pexi
24. říj 2021

Já vždy doktorce volám (má to tak i nastaveno) a domluvím se s ní, zda dorazit nebo ne.

novamamina
24. říj 2021

@gracinka7 naše dr taky nepíše. Max pamycon. Ale zase když u toho jsou déle teploty 🤔...

martt
24. říj 2021

@odula Ono asi jak který lékař a jak je ta teplota vysoká. Mne právě tenkrát na pohotovosti řekli, že když teplota trvá 3 dny tak jit k lékaři. Ale určitě záleží i na stavu toho ditka. Tenkrát synovi vylitla odpoledne teplota nad 39 začal stěžovat na bolest v krku. Celou noc kvůli tomu nespal a ráno jsme hned jeli a byla to strepkokova angína .

neomenia
24. říj 2021

Pockala bych, zítra eventuálně zavolat, pokud i přes noc bude dale T kolem 39... Stejné, co popisujes, má teď mrak deti, všichni tto same v bledě modrém. Nase ordinace je tímhle úplně zahlcená, ATB jsem dala zatim 1x, ale to jen proto, že si to maminka vietnamka vydupala ,oni to milujou a špatně se s nimi dohaduje. Jinak nikomu, samé virosy.

petulkadodo
24. říj 2021

@magdanaty Zkus doktorce zítra ráno zavolat a domluvit se. Jsou teď zahlcení nemocnými dětmi. Naše doktorka říká, že máme přijít až když teploty trvají alespoň 48 hodin.

eithelwing
24. říj 2021

@magdanaty Zavolej, domluv se. Doplňujte tekutiny, čaj s medem (na horečky je fajn lipový), jitrocel na kašel, zkuste zábal nebo teplé sprchování na srážení teploty, ale pozor na další prochladnutí. A mořskou vodu, smrkat. Nemusí to být nutně atb, virózy jsou letos fakt houževnaté...
Bude ale fajn, když si ji mudr poslechne, ať máte klid, že se nerozjíždí nic horšího. Ať je brzy lépe!

ada22
24. říj 2021

Teda ty horečky má už dlouho. Jestli se nejhorší, tak zítra k dr minimálně na poslech. Jestli se horší tak možná i pohotovost. Dcera teď má kašel, kdy měla horečky a kaše, že z toho zvracela a v podstatě kaslala non-stop. Celkem jsem byla ráda, že antibiotika dostala.

novamamina
24. říj 2021

@neomenia jsi lékařka?

izz76
24. říj 2021

Šla bych s dítětem k doktorovi, teploty už má 4 dny, to je dlouho ne.. To se mi nikdy u dětí nestalo.