Kašel u miminka. Je to na dr,nebo koupit sirup a zaléčit doma?

dianemash
18. lis 2021

Ahoj, můj 5mesicni prcek má asi třetí den kašel. Není to nic hroznýho, ale několikrát za den si zakasle, kýchne a včera v noci jsem teda musela prvně odsavat nos. Žádná teplota ani jiný potíže.
Neukamenujte mě prosím vás za otázku, ale je tenhle stav na to vzít ho k doktoru, nebo stačí v lékárně koupit sirup (máte popř. tip jaký koupit?) a zalecit to doma?
Nechci být hned za hysterku, ale ani nic podcenit. Díky za rady 🙏

mamikry
18. lis 2021

@dianemash Staci zalecit doma. Myslim, ze Prospan sirup je od narozeni, do nosiku nejlepsi asi Sterimar morska voda. Hlidat, jestli se nebude kasel zhorsovat nebo nezacne chrcet, pak radeji na poslech, aby nemel chycene prudusky. Jinak treba zvlhcoat vzduch a podlozit postylku na strane hlavicky, aby se mu dobre dychalo.

neomenia
18. lis 2021

S tím bych počkala. Nechci , aby to vyznělo blbě, ale nase ( a všechny ostatní) ordinace jsou zahlcené kaslajicimi a usoplenymi dětmi, co jim jinak neni nic a co opravdu lze řešit doma. Kojis? Pokud ano, koj casto, odsavej nos plus Sterimar nebo Libenar předtím, aby se nudle daly odsát, pak Nasivin. Kašel může trvat klidně 14 dní, ale pokud zakasle jen párkrát za den, tak to na doktora není.
Kdy k doktorovi: kdyby s to vleklo treba 3 týdny, nebo když bude ztížené dýchání, nebude se chtít kojit, bude mrzuté, uplakane, a samozřejmě při horečce ( jakože nad 38, 37.5 neni horecka). Jinak: kašle a rymy jsou z 95 % virové, tudíž se vyléčí samy od sebe obvykle.

dianemash
autor
18. lis 2021

@neomenia děkuju! Právě nechtěla jsem "zbytečně" letět s kašlíkem, ale je to první dítě, takže nevím. Nekojim, ale s jídlem zatím problém nemá a je i pořád v dobrý náladě, tak věřím, že to nebude nic vážnýho