Přeji hezký večer,má dcera (6) let má dlouhodobý průjem cca 2 mesice nic jí neboli na nic si nestěžuje proste normalne zive dítě jako každé, byla jsem ani u doktora tak ji udělal odběry krve a stolice zjistilo se že má zánět ve střevě a alergií na kravske mléko,tadne léky ji nedal říkal že nás objedna na gastroenterologii čekací doba tři měsíce co do té doby jako mám dělat taky říkal že ji mám zatím dávat bezlepkovou dietu , ještě než diagnostikoval že má zánět ve střevě a alergií na mléko řekl že by to mohl být crohn což pak vyloučil,já absolutně nevím jak ten průjem zastavit a co mám dělat jsem totálně v háji,jinak kadit chodí třikrát denně a v noci taký někdy třeba obden, nemáte stím někdo skusenost prosím
Davej dietni lehko stravitelnou stravu, bezlepkovou a probiotika.
Hlenem se strevo brani. Pri alergii je bezny. Striktni dietu bez mleka dodrzuje? Co soja, tu ji? Zkouseli jste i ten bezlepek?
chudák, a jak se tedy stravuje ?? Já měla dceru už od malička alergickou na obiloviny, mléko, soju a hlavně vejce. Nejdříve jsem držela velice přísnou eliminační dietu. Zkuste napsat i na alergologii panu doktoru Fuchs z Immunoflow.
@petrasipkova1 bezlepková zatím ale dnes ji došlo pečivo tak si dala dva kousky toustoveho chlebu
@melek5 a co mléčná bílkovina a laktoza ?
@petrasipkova1 jako co teď nechápu říkal jen že je alegicka na kravské mléko a že má zánět ve střevě
@melek5 tak ale to nemohla nic kde je mléko a to je pozor skoro všude !
Dceři vadilo jak mléčná bílkovina tak laktoza, takže jsem nemohla používat ani bezlaktosove produkty. Nemohla jsem skoro nic, protože lepek a mléčné složky jsou skoro ve všem. Musela jsem hledat alternativní produkty a uplně překopat stravovací návyky.
Pokud je její stav tak vážný jak píšeš tak bych to hlavně dodržovala striktně. Nastudovala si co a jak, abych ji pomohla.
@petrasipkova1 no orave úplně se vtom topím protože jí to bezlepkové absolutně nechutná vždycky si kousek dá něčeho našeho doktor řekl že to máme dodržovat preventivně než půjdeme na to gastro
@petrasipkova1 mužů se zeptat jak si nakonec vymyslela jídelníček mě doktor nic neřekl řekl jen dejte jí občas bezlepkové jídlo a já dobře nic víc mi neřekl ani nevysvětlil
@melek5 kam jste objednaní na gastro ? Tam bych to konzultovala po telefonu, případně jim sepiš do emailu všechny ty problémy co dcera má a at ti poradí co máš do té doby jako dělat. Podle mě pokud je ve stolici krev u dítěte tak je to akutní. Sakra, měli by jí umět dát brzký termín.
@petrasipkova1 dneska volala sestřička tak do Třince nás objedna ať nemusíme čekat do října na Ostravu já se strašně bojím
@petrasipkova1 a taky říkala že ve stolicí měla podezření na crona ha se strašně o ní bojím ji fakt nic není ani neboli tak co to jako na být
@melek5
Za mě je důležité diagnostikovat co jí je. Určitě ji neublíží pokud má střevo už v tak hrozném stavu, aby jedla dietně, přečetla bych si i opatření k té kolitidě jak se píše výš. Takže dušenou zeleninu ne syrovou například. Při takových dietách jsem se soustředila na to jíst co nejvíce přirozenou stravu rýže, brambory, batáty, různé pyré ze zeleniny, maso, dušená zelenina. K snídani jsem jedla kaše do mandlového mléka, nejčastěji rýžovou a jáhlovou. dala jsem si do toho marmeládu domácí, rozinky, ovoce. K svačinám jsem jedla ovoce, šunku na bezlepkový rohlík, někdy jsem si pekla v pekárně chléb, ale už je to skoro 7 let, ted je nabídka veliká, kupovala jsem si rohlíky třeba v Merhautově pekařství. Kukuřičné lupínky do mandlového mléka. Dělala jsem si i různé datlové= kuličky jako zákusky, hledala na netu raw recepty. Oběd co nejpřirozená strava a večeře také. Hodně jsem si dělala různě upravené maso, příloha, ryby. Těstoviny bezlepkové jsou také dobré. Různé placičky smažené, pečené. Vařila jsem si pudink, rýžový nákyp. Kupovala jsem Asan na mazání nebo pečení. Kokosový olej. Jedla jsem ořechy když jsem zjistila že ty malé nevadí - zase u zánětu střeva nevím .... Je toho moc a člověk se pak do toho dostane, Chce to ale nejdřívě konzultovat s někým odborným, aby ji člověk neublížil. Ale aby něco fungovalo, je potřeba to držet na 100procent.
@melek5 Na kdy Vás objednali ?
@petrasipkova1 dneska odpoledne mi dá vědět na kdy,😔
@melek5 tak uvidíš, pokud to nebude do konce května, tak bych jim napsala email, důkladně a srozumitelně popsala problémy, stav stolice, četnost a poprosila bud o uspíšení vyšetření, že můžete přijet ze dne na den když se nekdo omluví, nebo at ti aspon řeknou co s dcerou, jakou jí dávat stravu apod.
Třikrát denně chodí na velkou- a ta stolice je jaká? Vodová, nebo pevná? S krví? A jiné potíže nějaké má? Hubnutí, teploty, nechutenství? Bolesti břicha?