Maminky prosím moc o radu. Můj syn 3,5 roku měl v neděli na nožičce štípanec. Teď je období přemnožených komárů, tak jsem to brala tak, že za 2 dny zmizí. Od včerejška mu to splasklo, ale rozšířilo se to na 5cm. Obrovský flek... Byla jsem u doktorky, ale protože je u nás v MSK opět výskyt Covidu, nechtěla nás bez objednání vzít a sestra na to koukla, že to bude od komára a je to jen špatná alergická reakce. Doporučila mi Batadine a mastičku. Pokud by se to rozšiřovalo, tak zavolat a poslat foto. Nicméně do večera se to opět zvětšilo asi na 7 cm a dneska ráno se udělal v té červené skvrně bílý jemný kruh.. Okamžitě jsem to poslala paní doktorce, ta si nás pozvala. Každopádně dala mu tam zase betadine, mastičku a prý to máme nechat 24 h zalepené a zítra mazat mastičkou. Já to před chvílí odlepila a mám fakt divný pocit. Nelíbí se mi to a mám strach z boreliózy. Viděla jsem pár fotek na internetu a dost mi to připomíná.Syn má menší vadu řeči, takže moc nemluví a nevím, jak se cítí , ale nesvědí ho to. Ale třeba 2 dny se z ničeho nic začal počůravat a nebo kakat do slipů a vůbec o tom nevěděl, jakoby to necítil. Je to divné, tohle vůbec normalně nedělá. Jak to poznám? Může to dle fotky být ono? Je to ve skutečnosti tmavší a kolem se ten kruh zvětšuje, je takový bílý. Mám čekat a nebo jít rovnou do nemocnice?
Manžel mívá od štínutí horší, mnohem horší fleky - alergická reakce. Minulý rok mu to zčernalo a vyřezávali mu to - otrava okrve. Tady to zatím vypadá dobře. Flek měl/pět má mnohem větší a fialovější >natírá černou mastí - ichtoxyl a je to lepší. Zkuste tu nebo calcium mast > pokud by se vám o víkendu nezdál jela bych na pohotovost, ale ono to chce čas. Ještě doporučím fenistil kapičky
Takhle borelióza nevypadá, zkus ichtiol nebo visnevski balzám. Je to větší reakce na bodnutí.
A já bych radši šla. Jestli se zvětšuje a je ohraničený,tak by to mohlo být. Jsem zrovna po léčbě od boreliozy,ale od klíštěte. Jeden den flek červený,velký jak 5koruna,druhý den už jak 50koruna a bílý flek uvnitř jsem ani neměla. Naštěstí podchyceno včas,měla jsem atb jen na 10dní po 12h a dle krve protilátky jsou
Vcera jsem byla s takovym flekem u doktorky a u nas to nic neni. Mam mazat tekutym pudrem 😉
@balogis jenže včela nepřenáší boreliozu. Ano,u tebe je to alergická reakce na včelí jed a příště bych si dávala bacha,aby místo kozniho projevu nebyl otok těla. Jinak,není to tak dlouho,co jsme tu boreliozu řešili a paní tu psala,že u nich byla nákaza od komara
Děkuji všem, už jsem klidnější. 3 dny je nožka v pořádku. 🙏 Akorát jak jsem psala, od toho bodnutí má stále problém s tím, že nekontrolovatelně vyměšuje a neví o tom. Nevím, jestli je to souhra náhod, ale je to záhada. 😔
Jako klasický boreliovy flek to nevypada. Počkej na lékaře, i kdyby to byla borelioza, tak to vymesovani s ni nesouvisi (nejake neuro potize jsou u nelecene, po nekolika letech, ne hned)