Ahojky, malý má po očkování teploty až k horečce.
Dávala jsem mu odpoledne panadol a na noc mu chci dát nurofen.
Jak prosím hlídáte teplotu v noci když spí? Jakýkoliv pohyb ho probudií.
@palja jaký prosím máte? My jich měli několik a byla to katastrofa. Pak jsem koukala ještě na ty infračervené jak se přikládají k ušnímu bubínku
Já mám tento, ale starší model,ten se už ani neprodává. Mám ho 8 let a hlídám ho, aby se mu neco nestalo. Tam stačí někde klepnout a už to měřit nebude.
S tím ušním nemám zkušenosti.
Bezdotykový. Ale beru to velmi orientačně. Zatím jsem nenašla model, co by měřil dobře. 😀
A upřímně: nejvíc spoléhám na sebe: dám pusu na čelo a vím, že je zle. A to i přes den. 😀
Bezdotykovým ale jinak to ověřují stejně jako
@me_druhe_ja . Pusa na čelo a vím hned.
Také bezdotykový...myslím Cemio Metric Smart, plus mínus půl stupně se s ním dá...a nebo prostě jen pohmatem, už poznám, jestli děti mají nebo nemají horečku...
Nijak, resp. dam mu pusu na čelo a musim rict, ze mam přesnost podobnou jako bezdotykový teploměr.
Taky máme bezdotykovy plus se dá sundat kryt a změřit ještě v oušku, takže to kombinuji. Ale jak psaly holky, taky už poznám i sama 🙂
Poznám sama, dle čela ...j jinak máme nejaky běžný do podpaží a měří ok
Dítě spí vedle mě a teplotou už za ty roky poznám prostě tak, že sáhnu dítěti na čelo (v tom už jsem docela dobrá a za ty roky se obvykle trefíme dost přesně 😁), když je už vyloženě horečka, tak tu v noci poznám podle rychlejšího dechu, to mě obvykle vzbudí
Mám bezkontaktní a orientačně mi to stačí... Upřímně pokud se dcera nebudí, tak radši ať se z toho vyspí než abych jí zbytečně budila a dávala léky. Kdyby měla neklidné spaní, tak vím, že jí není dobře a většinou pak spí se mnou, takže pak cítím, jak hajcuje.
Jinak ve většině případů když má den, dva k 38°C, tak žádné léky nedávám a chci, aby byla spíš v posteli nebo pospávala. Když jí dám léky, tak jak se jí udělá líp. Akorát začne vymýšlet blbosti, chce si hrát a léčení se zbytečně prodlužuje.
Starší dcera prodělala 2x febrilní křeče, nebylo možno ji při horečce nehlídat - máme už asi 14 let bezdotykový teploměr (ze začátku jsem vždy to měření kontrolovala měřením v zadečku, víceméně to odpovídalo, nepotřebuju vědět, jestli má dítě 38,6 nebo 38,9, stačilo mi to +/-, takže už žádný jiný teploměr doma nevedeme).
Mám bezdotykový. Jako není úplně top přesný, ale orientačně to stačí. Navíc já to už mám po loňské zimě docela nacítěné, takže rukou poznám od lehce zvýšené až ke stavu, kdy je třeba podat léky..
Ježišmarja po očkování v noci vstávat kvůli teplotě? 🤦♀️ A není to jedno jestli má 38,3 nebo 37,5? Jestliže má večer vysokou horečku, dám nurofen. Jestliže v noci neklidně spí, zrychleně dýchá, dám znovu léky proti teplotě - poznáš i bez teploměru. Jestli ne, spí klidně = spím. Netřeba hledat vědu tam, kde není, tělo je kouzelné a poradí si i bez měření teploty X krát za noc. 🤷♀️
Já mám bezdotykovy teploměr na čelo. Nedám na něj dopustit.
Měří správně. Holky měly horečky přes 40° a vždy správně změřil.