Jak jste poznaly, že syn musí na obřízku?

lucifux
4. led 2019

Ahoj, maminky
Myslím, nebo tedy alespoñ se mi zdá že se tomu malý nevihne. Jsou mu dva roky, cítím se strašně, jako kdybych něco zanedbala. Vždycky jsem se snažila pindíka stahovat, přetahovat. Ale asi tak měsíc jsem teď zapomněla. A zdá se, že už je to problém. Kůžičku stáhneme na půl žaludu, dál už pláče, je to opravdu na obřízku? Mám z toho těžké srdce.

janapetrvalska
4. led 2019

@lucifux mam znameho dr. a ted rikal ze cca do 7roku cas ze jsou nektere dr. ktere na to honi brzy ...zkus si najit nejake diskuze tady urco najdes jak maminky nesly a udelali dobre , ...

jaja01k
4. led 2019

@lucifux A vadí mu to nějak? Jestli se mu kvůli tomu hůř čůrá nebo něco? Jestli ne, tak jsou myšlenky na obřízku hodně předčasné. Se starším synem chodíme na urologii, kde mu právě i kontrolují předkožku. Bude mu 5 let, pořád mu nejde přetáhnout a doktor to vůbec nevidí jako problém, prý zatím není důvod to řešit.

zmrzlinka
4. led 2019

Proč by měl jít na obřízku? Spíš jděte na kontrolu k urologovi.

lucifux
autor
4. led 2019

@jaja01k asi nevadí, ale už jsem si pár krát všimla za poslední týden až 14 dní, že si ho snaží ve vaně tahat. Nikdy před tím to nedělal. Ví, že ho tam má ale nikdy si ho takhle nevšímal.

kridav
4. led 2019

Koukni na tyhle stránky, třeba tě to uklidní 😉☺ https://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecov...

neomenia
4. led 2019

Jezis, minimálně do tri let neni treba pretahovat vuuubec, nestresuj sebe ani dite, jen mu tim ublizis.

emamaira
4. led 2019

Zeptej se u pediatra... syn dostal hormonální masticku, která predkozku uvolnila... syn měl opakovaně záněty, kterým se ani pri nejlepší hygieně nedalo vyhnout.

lucifux
autor
4. led 2019

@neomenia mě dětská dr. právě řekla, že máme stahovat, když byl syn ještě miminko, myslím, že mu byli 3 měsíce. Do teď to šlo celkem dobře, jen teď se vyskytl problém, který jsme nikdy před tím neměli.

martiniquest
4. led 2019

Od docenta Smakala, zakladatele detske urologie ve FN Olomouc vim, ze na predkozku se MINIMALNE do 3 let nema sahat, radeji i dele. Pokud nema dite zanety mocovych cest, neni zadny duvod cokoli resit.

martiniquest
4. led 2019

@lucifux Omlouvam se, ze Vase pediatrine je evidentne absolutne neznala teto tematiky. Poradte se s odbornikem, pokud mate pochybnosti. Pretahovat predkozku u miminka je naopak poskozujici postup. Hrozi strzeni a nasledne zjizveni, coz je pekny prusvih.

misa357
4. led 2019

@lucifux Vaše dětská je očividně krutě nevzdelaná, v tomto směru. Bohužel, není jediná. Já už na tu naší musela řvát, že jestli mu na něj ještě jednou hrábne, tak jí urazím pracky. Podotýkám, že jsem jí před tím několikrát důrazně, ale slušně sdělila, že si nepřeji, aby mu stahovala předkožku.

neomenia
4. led 2019

@lucifux to ma vase lekarka zastaralé informace.

martiniquest
4. led 2019

@misa357 Jeste ze existuje svobodna volba lekare 🙂

normalnimatka
4. led 2019

nejen, že bych nenervovala, ale ani bych to nedělala.
bohužel, doktoři nejsou bohové a nestíhaj se pořád dovzdělávat v tolika oblastech a spousta věcí se dělá, jak se dělala, pokud ovšem nejsou v zájmu nějaký aktivní koncerny, který pak zaplatěj tu propagaci u pediatrů, aby ti cpali, jak musíš přikrmovat od 4. měsíce, a samozřejmě ideálně ty nejdražší produkty, co jsou na trhu, o co hůř, některý doktoři jsou schopný vypudit ze sebe takový sračky, jakože kojení už po půl roce nic nedává, a že je lepší, když přejdeš na UM a podobný hovadiny. opravdu to chce bejt na příjmu a o všem si informace dohledávat.

berenika39
4. led 2019

Změň pediatra. Tohle snad ani v dnešní době není možné - tolik trápení jen proto, že lékař se zasekl....klid, fakt, najdi urologa, v Praze ti poradím, uklidní tě, poradí, ale nedej, prosím, už na dětského.....

misa357
4. led 2019

@martiniquest Teoreticky ano, v praxi je to tak, že ti dobří mají stále plno.

zelenaesmolda
4. led 2019

@lucifux a kdys cekala,ze si ho zacne vsimat,v 18? :D
je to naprosto normalni,masturbuji i batolata

leniczka23
4. led 2019

@lucifux Ve dvou letech opravdu nemuzes poznat jestli bude potrebovat obrizku..
Vy mu pretahujete pindika tak ze place? Pane boze to.jako vazne? Vis ze na uplne pretazeni ma cas az do 12 let? Pak se to teorve resi. Ale.jestli mu to budete delat nasilim tak na tu obrizku diky zjizveni opravdu pujde a jenom kvuli vam.
Na pindoura jsem.synovi nikdy nesahla, jen omyla..pockala jsem az bude ve veku kdy to zvladne sam.je mu 5 let a prislo to uplne samo.
Doporucuju tyhle stranky..procti to a uz mu na nej nedahejte co se tyka pretahovani..jen omyvat.
https://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecov...

odula
4. led 2019

@neomenia minimálně do 7 let není potřeba přetahovat vůbec. .. synovi to vůbec nešlo a právě někdy v sedmi.letech.se uvolnilo samovolně. Hlavně nespěchat (samozřejmě pokud nejsou problémy )

odula
4. led 2019

@lucifux me dětská doktorka zas řekla, že jestli nebude žádný problém (záněty bolest problém s vylučováním ) ze mam přijít až klukovi bude 7 a pak uvidíme co dál. Hlavně se nenech stresovat . Některý zdroje uvádí ze predkozka se fyziologicky samovolne uvolňuje snad až do 10 let věku 🙂

lida9
5. led 2019

jeeee nech to byt, pres leto az bude litat nahaty tak si ho bude tahat sam a kuzicka povoli, pres zimu je obleceny, tak ho netrap.... cura obloukem? tak je vsechno vporadku... Pretahovat se doporucovalo v dobe pred 20lety a ne v soucasnosti, tvuj pediatr asi zaspal dobu🙂)

martiniquest
5. led 2019

Damy, mam tu jeden tip. Synovi bla doporucena kortikoidova masticka na uvolneni predkozky (mel dva zanety moc.cest, tak proto, byt mu byl teprve rok). Masticku jsme pouzivali, predkozka povolila, ale jak jsme pretahovat prestali, zase se stahla a naopak je jeste uzsi nez puvodne. Protoze nesouznim s pouzivanim kortikoidu, hledala jsem alternativu - a nasla bylinnou masticku Intimiss od Karla Hadka (je udajne i na mykozy v intimnich oblastech). Testujeme ji teprve par dni a syn se necha jen namazat, pretahovani nehrozi (ma 2,5), takze nemuzu zatim rict, zda zabira, ale treba se tento tip bude nekomu hodit 🙂

drndoslavv
5. led 2019

Syn ma teda tri roky a nikdy jsem mu nic nestahovala. Jen jsem mu s tim nekdy hybala trosku pri koupani. Pak asi ve dvou a pul letech si zacal predkozku stahovat sam, trosku jsem ho k tomu i nabadala. Ale urcite bych mu to nedelala ja, necitim za nej, kde uz je ten bod, kdy to zaboli a neco si tam natrhne. Za me tedy nechat byt.