Holky malá (13 m) má antibiotika takové sladší na angínu, dávají se pomocí lžičky, ale já ji to raději dávám do té stříkačky, jenomže dnes je to první den a docela zápasíme, fluše a nebo nechce otevřít pusu. Tak ji holt musím chytnout ruce a držet hlavičku, aby mi necukla a polykala, ale přijde mi to drastický a je mi ji líto, uzdravit se samozřejmě musí, ale nevím jak na to. Jedině mě ještě napadlo ji odměřit ty ml a dat třeba do misky a po lzickach? Nevím no.. dnes budeme ráno vstávat ve 4 hod a nevím jak ji vzbudit a dát ji to 😕
Děkuji ☺️💊
V polospánku to bývá lepší.
A jinak se hodí praxe s kočkou - položit na záda přes nohy, přidržet, otevřít pusu, narvat stříkačku, vytlačit, zavřít pusu a držet dokud nepolkne.
Alternativy jsou zamíchat do mlíka (fungovalo 1x), zamíchat do vody (lila jsem to pak do něj hodinu), nedržet pusu tak drasticky (další den jsem zjistila, že půlku vyflusal do svý deky).
Bohužel, ty děti jsou fakt v tomto hrozný. Zlatý miminko, můj drobek měl antibiotika v necelým půl roce, zlatý, v 9 měsících, zlatý, ve 2,5 - teror a domácí násilí. Měl jen 4 dávky po 24 hodinách, ale o to víc jsem musela hlídat, aby to fakt snědl a ne vyflusal do deky či plyšáka.
Držím pěsti, je to boj.
Synovi bude v lednu 5 let a stejně bojuji s tím jak do něj dostat sirup na kašel, ale našla jsem fintu která na něj funguje. Dát lahvičku se savičkou a stříkačku se sirupem do pusy, postupně mu to dávat a funguje to.
Ja to dávám synovi do ruky a on si to strikne sám, když mu to tam cpu já, tak taky hysterci. Nebo mu to dám do skleničky-panaka a dělá jakože pije ten panák :D
@neomenia Tak dobrý, jsem se lekla, že jsem blázen co ji tejrá🙈😄
Děkuji holky všem, zůstanu tedy u tohoto způsobu a v noci se uvidí co mě napadne 😂
@merope to zní taky velmi dobře ta kočka☺️
@krisstina93 kdybych ji to dala do ruky, je to všude jen ne v té puse😂😂😂🙏🏻
Co se musí, se hold musí. Taky používám násilí, když to jinak nejde
@zelenaesmolda Dnes jsme začaly v 20 hod, nemám to jak jinak už načasovat, bude naštěstí ještě tma a usne, když je světlo moc nespí. Jinak je plně kojená.
@zelenaesmolda Tak já jako nechápu, jak si někdo může myslet, že ta hnusná chemická jahodová příchuť může komukoli chutnat. Jediné, co mi to připomínalo, je jahodová potravinářská esence. Stejně hnusně chutná panadol baby. I naředěnej do čehokoli to je furt hnusně jahodový takovou tou chemickou chutí. Takže vlastně se tomu dítěti ani moc nedivím.
Nurofen je aspoň míň hnusně citrusovej, ten se dá. Ospen mi docela chutnal (to má asi malá od @makkyv ale zjevně i to jí moc nejede). - Jo, je dobrý tak trošku olíznout kapku, aby člověk tušil, co tomu dítěti rve. Ale teda obecně nejlepší bylo, když jsem mu dávala na kašel jakési strašně hořké kapky - jsou i pro dospělé, kašlala jsem taky, tak jsem si je brala taky a dělala u toho patřičné opičky. Chechtal se a vzal si taky. Teda pak už se tak nechechtal, ale vzal si i opakovaně 😀.
Já akorát jsem taková divná z toho, že k tomu ospenu byla lžička na to odmereni, dáváme 4 ml, ale je to tam tak blbě nakreslene, ze raději pouzivam tu strikacku, ale zase tam mi prijde, ze 4 ml je docela dost celá čtvrtka.. to si říkám, ze by se snad ani na tu lžičku nevešlo? No jsem plasic, dělám to dobře zejo?😄😭
@makkyv syn má od včera taky Open, a taky dávám přes stříkačku od paralenu, on to taky nechce takže musím taky "násilím", kdybych mu to dávala z té lžičky tak to zkončí všude jinde jen ne v puse.
Zkus si natáhnout do stříkačky 4ml vody a pak to prdni do té lžičky a uvidíš že je to stejné
Jinak holky, zkusila jsem to dát to té stříkačky a odstřiknout si to na lžičku, prvně ochutnala, “hm hm co to je” pak znovu a “hm není to špatný” a celou lžičku si vzala do pusy a spolkla to, bez “násilí” řevu půl minuty a vše spolkla a klid.. takže jsem ráda🙈 zkuste to třeba taky, myslela jsem, že bude hudrovat a bude to všude.. po body to trosku steklo, ale lepší než ji držet pusu..
Drastické tto ie, ale nutné taky. Takže nedohadovat se, to je k ničemu. Chytit, zakrýt peřinou, znehybnit, strikackou až do krku, to nema šanci plivat a polkne. Hotovo. Hlavně kolem toho nedělat drama,to je ještě horší .