Ahoj holky, asi mě seřvete, že nedokážu uhlídat malou, ale nikdy predtim se nic takového nestalo, vše mám pečlivě uklizené, ale asi mi musel vypadnout.. Malá má rok, hrála si v kuchyni s kastróly, vareckami, atd.. já šla pověsit prádlo a koukla k ní na co kouká a byl tam nějaký bordel jakože prach, tak na to koukala a tak jsem dověsila, vzala jí a najednou seděla u 2 těchto tenkých hřebíčků, ale nic nežvýkala, nedusila se nic.. on je fakt úzký, dle foto.. okamžitě jsem to vyhodila, ale vůbec si nejsem jistá zda ho nespolkla.. zase kdyz jsme třeba venku a i malinký kamínek si dá do pusy, má tu pusu plnou a několikrát to olizuje a fluše .. tak si říkám, že to třeba nesnědla, zase nechci plasit.. no nevím.. co mám dělat? 😭 děkuji..
No já bych čekala u telefonu,co mi tu ženský poraděj 🤷 na co nějakého doktora ?
Já jsem ta poslední, kdo by vyšiloval a byl s dítětem u doktora jak doma, ale pokud bych měla podezření na hřebík, už bych seděla na nejbližší pediatrii.
Jed na pohotovost, udělají rentgen.
panebože 🙈
Teď to nemyslím zle, ale evidentně nějaký základní kurz o dětské bezpečnosti, by měl absolvovat každý.
Stát se může cokoliv, to vůbec neříkám (nám třeba tuhle na srubu vypadl 2leťák z okna, v přízemí teda, naštěstí, takže nemoralizuju!), ale umět pak vyhodnotit tu situaci a umět správně ZAREAGOVAT! může ledacos zachránit.
Držím palce.
Pokud u toho jenom sedela, já osobně bych hned automaticky nepredpokladala, že to jedla (a to uz máme jeden rtg břicha za sebou). Ale jestli si myslíš, že jo, tak samozřejmě na pohotovost.
@michaela_2
ja mam taky nekdy pocit,ze bez internetu si nektere matky ani neuprdnou,nejaky selsky rozum zacina v populaci chybet.
Já si myslim, že by ho jen tak nespolkla 🤷🏻♀️ ale pohotovost je na místě 👍🏻
@makkyv Tak jak jste dopadly?
@drep vyšetření rtg a chirurgem je určitě na místě, ale jen jsem chtela podotknout, že ostré těleso v git neni vždy takový průšvih, jak se může zdát, viz Exneruv reflex, kdy se ostre teleso v git otáčí tupym koncem ve smeru peristaltiky. A doporucuje se zvysit prijem vlakniny a obvykle samo vyjde . Jen ( pro me) zajímavá poznamka z fyziologie, čímž nezpochybnuji potrebu vyšetření .
@klokanka31 Naprosto v pohodě, uf. 🙏🏻 Nesnědla ho, já jsem si to myslela, ale opravdu pro jistotu jsem zajela, oni ho viděli (jsem jim ho donesla ten hřebík) a říkali, že kdyby se to stalo, že by vyšel určitě ven, on byl fakt malinký, jen mě to překvapilo, takže mi přišlo, že jsou ještě dotčený, že jsem vůbec přijela, jednání opravdu děs. Ale máme to za sebou, mám klid na duši, malou budu hlídat teď už 2x tolik. Moc všem děkuji za reakce a odpovědi. 🙂💕
@michaela_2 S tím naprosto souhlasím, jen v té situaci jsem byla nějaká mimo, což mě absolutně neomlouvá, jen jsem fakt vůbec nevěděla jak reagovat. 😐
@makkyv super. Já takhle jela asi před deseti lety s tříletým synem,kterej pozřel děduv prášek na srdce....když jsem před příjmem čekala asi půl hodiny a opětovné Zvonilka,sestra mi řekla,že jsem si ho měla líp hlídat a nemusela jsem tam být.tehdy na ně teda vlitla moje máma a omluvili se.holt nehody se stávají.
@sylvka No, občas je to opravdu tragédie. Chápu, mají toho moc a obdivuji je, potřebujeme je. Ale nemusí si to nějakým způsobem pak vylívat na nás. Jak jsem tam šla, tak jsem venku čekala a sestra na mě s plnou pusou “co potřebujete” tak jsem ji řekla “že se jdu asi podívat jak pracujou, že mi malá snědla asi menší hřebík” a ona počkejte si. Nikdo nikde nebyl, já čekala hodinu venku, s malou, která už se vztekala, aby mi řekli “no tak si běžte na rentgen” a dala mi papír, říkám super, hodinu jsem na to čekala. Jsem strašně ráda, že už to máme za sebou.
Opravdu nic proti nim, mají můj obdiv, ale toto mi přišlo neprofesionální.
@makkyv Tak hlavně že je to ok 🍀
@klokanka31 Přesně tak🙏🏻❤️
@makkyv jed okamžitě do nemocnice,i kdyby ho nesnedla.toto je nebezpečné. Udělají rtg a pozná se hned.drzim palce.