Hnisající očko. Co myslíte?

19. dub 2022

Včera jsem si všimla, že malýmu (2,5 roku) trochu teklo očko. Dneska ráno se probudil s úplně zalepenym okem. Celý den jsem čistila, kapala kapky. Podle všeho ho to nebolí: vůbec nijak vic nemrka, na oko si nesahá, na prudkém světle taky neprivira oči, nemá teplotu a je úplně normální. Nicméně v oku se stale dělá ten hnis (bílej,.lehce nažloutlý). Není ho teda extrémně moc, ale i po odpoledním spaní byly řasy obalený. Belmo má u vnějšího koutku lehce červené, ale fakt jen tak jemně žádná brutální červeň. Okolí oka nateklé není. Odpoledne se mi zdálo, že i druhé oko začíná trochu téct, tak uvidím, co bude ráno. Nicméně teď nevím, jak moc mám plašit s doktorem nebo ne. Hlavně i proto, že v pátek lodpoledne jsem na kontrolu, měl zánět středního ucha. S tímhle nikdy problémy neměl, max jako úplný Miminko jako většina, ale nic hrozného. Na netu jsem se dočetla různý věci: většinou jen čistit a kapat a pokud se to do 5 dní nezlepší, tak doktor. Ale v některých článcích že hned atb kapky. Jako nechci nic zanedbat, ale teď měl navíc dvoje atb během měsíce.... Myslíte, že když budu takto čistit a kapat, bude stačit ta Dr v pátek, aby to zkontrolovala? Samozřejmě za předpokladu, že se to nezhorší.

autor
19. dub 2022

Jo a taky má už pár dní rýmu, tak jestli to nemůže mít spojitost. Je hodně zahleněny...

neomenia
19. dub 2022

Kapej occuflash nebo o- Septonex a vydrž 3 dny. Pokud potom lepší, tak kapej ještě třeba ba 2-3 dny a konec. Pokud horší, pak zavolej vaší paní doktorce a domluvte se, co dál.

mnoukavka
Autor odpověď smazal
Zobraz
rozitta
20. dub 2022

Měli jsme teď. Septonex nepomohl, MUDr. poslala smskou recept na framikoin (mastičku) do oka. Zabralo to téměř hned.

xnikax1
20. dub 2022

Měli jsme při rýmě to samé, jednou jsme to zvládli s opthalmoseptonexem z lékárny samy. Podruhé už doktorka předepsala tobrex.

moonulka
20. dub 2022

Vydržela bych pár dní prokapávat a čistit, pak k Dr. Dcera 2r měla lehkou rýmu, pak se jednou probudila se zalepeným okem. Řeším to už 2 měsíce, hnis po léčbě zmizí, pak oko jen slzí a za týden zase třeba hnisá. 🤷‍♀️ U Dr. už jsem byla 3x, jen měníme kapky... 😔

autor
20. dub 2022

Dneska ráno měl to pravé oko zase zalepené, víc ani min než včera. Levý zatím dobré, jen trosku slzí ..tak vydržím kapat a čistit...tak jako tak máme v pátek odpoledne tu kontrolu u doktorky, tak to nebudu komplikovat

tonicka16
20. dub 2022

Malý to má vždycky, když je nachlazený. Pomáhá nám OCUflash, jednou ani po 5 dnech nepomohl, resp.na chvilku a do rána to bylo zase zpět, tak nám mudr poslala recept na antibioticke kapicky, ty zabraly hned, ale stejně se mu to zase vrátilo, při dalším nachlazení.. naštěstí na to zase hnedka zabral ocuflash🙂

atraps
20. dub 2022

dcerka to mela 2 x, zanet spojivek (zalepene po ranu ocicka), za 14 dni se to vylecilo. nam pomohla borova voda

autor
20. dub 2022

@atraps 14 dní? 😟 To měla celých 14 dní zalepeny, zacervenaly a s hnisem?:/ No uvidím, co řekne v pátek tak doktorka.... Hlavně jak se mu to snažím furt čistit, tak už to nesnáší, takže řve jak blázen a celý to oko má červený dokola od tamponku. 🤦

korin
20. dub 2022

Je potřeba taky do zblbnutí prát - povlak z polštáře, čepičku, cokoli, co přichází s okem do styku...

autor
20. dub 2022

@korin Jj, prostěradlo mu měním furt teď...Snad to bude zítra aspoň trochu lepší

atraps
20. dub 2022

ne, ne, kazdy den se to zlepsovalo, ale 14 dni trvalo leceni

mia_von_prag
21. dub 2022

Ja som to riesila minuly mesiac s Dr. Pokial okolo iba slzí, kvapkat Ophtalmo septonex, ked sa objaví hnis a je zlepené, treba volať Dr.
Dostali sme antibioticke kvapky do očí, kvapkali sme 7 dní a zmizlo to.