Řeší někdo z vás momentálně sleženou hlavičku ? Syn má 8 měsíců má sleženou jednu stranu a pořád řešíme co s tím dělat, zda zkusit helmičku nebo doufat a věřit, že se to spraví. Je nejvyšší čas to řešit abychom si to potom nevyčítali...
Neteř dala dcerce helmičku v roce, takže to jde, ale trvá to déle. Syn nosil od tří do šesti měsíců, hlavičku měl sleželou hodně a krásně se spravila.
@verusky u holčiček to schovají vlásky, ale u chlapečka je to horší :(
@eva118 a proplácí to pojišťovna nebo jak to ted je ? četla jsem o tom hodně, ale byly to staré příspěvky, byly jste ve Frýdku v plagio ?
@eva118
@ssssseeeee no vidíte, to kdybych vedela, treti dceri bych ji loni dala...
@eva118 a jak to malý snášel ? já to zatím spíš beru tak že syna nechci trápit, kor přes léto, ale nechceme aby mu tak hlavička zůstala :(
@verusky takže to dceři uplně zůstalo ? někdo říká, že se to spraví, jak děti začnou lozit, sedět atd... my máme sleženou více jednu stranu , nerovnoměrně, a to se prý jen tak nespraví....
@ssssseeeee naprosto se to nezmenilo, ma rok a trictvrte a hlavicka ji zacala slehavat ve trech týdnech, do dvou mesicu to bylo vyrazne... kdybych umela dat fotku do pocitace, vyfotim... (mozna to zkusim, stoji to za to). zvrchu to není pekne (usekla hlava), z boku holt vzadu nahore placka, ze predu dobré 🙂
ja myslim, ze se to nikdy nespravi, viz nejstarsi dcera. a ten muj petimesicni ma taky slezeno z boku, ale není to tak strasne...
@verusky pokud by se ta fotka podařila, tak bych byla vděčná ... náš malý vypadá, jako kdyby mu chybělo kousek hlavy... už to řešíme delší dobu, chodíme po doktorkách a už se musíme rozhodnout ... někdo říká že to bude ok, další že tím určitě bude trpět , manžel zas nechce at se mu posmívají.... achjooo já prostě nevííím :( chceme mít pocit že jsme pro něj udělali maximum ale trochu se té helmičky bojim
tu helmicku vůbec neznam, tak nevim... zítra dcerky hlavu vyfotim a zkusim hodit kartu do pocitace, co pocitac udela... jinak jsem sama na ctyri kusy deti, tak nevim, zda vyjde cas... kdyztak se mi další den pripomen... dnes nemuzu zaspat, tak proto brouzdám po konikovi... není pravidlem...
@verusky já podle těch řádků právě ty děti počítala 🙂 tak to máš můj obdiv ! zas tě nechci zdržovat, já mám jedno dítě zatím a nestíhám nic, spíš jsem jen zvědavá jak vypadá šišatá hlava v 8měs a jak u staršího dítěte.... děkuju moc
Syn od známé helmičku měl hlavička se krásně spravila. Doporučuji
@ssssseeeee Zkus se mrknout do diskuse o skafocefalii - tam s tím mají zkušeností hodně.
Moje neteř měla helmičku taky asi od sedmi měsíců a velmi jí pomohla... 😉
@ssssseeeee Pojišťovny to prý moc proplácet nechtějí, synovi tenkrát ještě hradili, asi by bylo nejlepší zeptat se přímo na pobočce zp, zkusit se s nimi domluvit, třeba by dali aspoň něco, kdo ví. Kluk měl těžkou plagiocefalii, ta placka na hlavě ze strany, všichni mě chlácholili, že se to spraví, nevěřila jsem tomu. Neuroložka nás poslala do Frýdku a tam paní říkala, že se to úplně nespraví nikdy. Je s tím práce ze začátku, než si na to miminko zvykne, ale pak už mi to ani nepřišlo. Méně jsem ho oblíkala, tak po deseti dnech se mu přestala tolik potit hlavička. I neteř říkala, že si malá po chvíli zvykla a to už měla rok. Taky dali helmičku, ať nemá potom mindráky, že jim taky říkali, že se to spraví, že to zakryjí vlasy, ale říkala, že se pak najde třeba na bazéně nějaký rýpalista a holka z toho bude špatná, tak neváhali, protože znali helmičku u syna a viděli, jaký to má efekt. Za mě, pokud má na hlavičce placku a je to hodně znát, tak helmičku dejte. Možná najdu srovnávací fotky v pc, co nám posílali z Frýdku, tak bych to tu dala. Jestli chceš vidět, jak vypadá helmička, napiš, vyfotím, mám ji schovanou 😉 . Dnes na klukovi není vůbec poznat, že měl placatou hlavu, snad já to trochu vidím, když se na to zaměřím.
A ještě pro maminky malinkatých miminek, kterým se začiná dělat šiška, kupte podhlavníček z paměťové pěny. Já o něm tenkrát bohužel nevěděla a mohla jsem s ním hodně zachránit.
@eva118 děkuju moooc ! no právě, chceme žít s pocitem že jsme pro to udělali všechno a nechceme at se mu pak někdo posmívá nebo v pubertě z toho má trauma ..... už jsme tam objednaní ale až za měsíc tak jsem zvědavá, jsem čím dál víc přesvědčená, že to bude dobrá volba, snad to zvládnem ...
@lv děkuju moc, už jsem kontaktovala
@ssssseeeee Držím palce, určitě budete spokojení a nebudete v budoucnu nešťastní z toho, že jste mohli udělat více a neudělali.
@ssssseeeee Ahoj,náš malý jí taky měl na jedné straně dost sploštěnou,žádnou helmu jsme nedávaly a do konce 1 roku se mu to krásně srovnalo.Vubec si neumím představit,jak by chudáček musel v tý helmě být 🙂
@manelle2 Ono záleží, jak moc ji měl zploštělou, každý má jinou představu, jak moc to má být, aby to bylo na helmičku, nám řekla přímo neuroložka, ať jdeme, že se to fakt úplně nespraví. Byla jsem z toho nešťastná, kdo přišel, tak mě konejšil, že se to spraví, že ten jejich měl taky šíšu a hele, jak se to spravilo. Ale já pak malého zvedla, ukázala hlavičku a viděla jsem to zděšení v očích návštěvy, že je to až tak. Vůbec prostě neměli představu, jak moc se ta hlavička zdeformovala. Pak všichni ztichli a k hlavičce už nic nemluvivli, žádné chlácholení, že se to spraví. Stejně reagovala i pediatrička, které jsem říkala, že má kluk hodně zploštěloiu hlavičku- to miminka mívají, nebojte, to se spraví, ukažte, otočte ho 😨 .........pošlu vás na neurologii....
ty jo holky, daly jste mi brouka do hlavy...nas ma taky plochou hlavu, doktorka teda nic nerika...ale .....nedate sem nekdo nejakou fotku dítka u kterého přemýšlíte nad helmou....ja vyfotim toho našeho....ten to ma teda extra moc...tak me mrzí, že mi doktorka nikdy nic nerekla a ja se dozvídám na netu, co všechno by se dalo dělat,....je nam taky 8 m
jenže ten náš nesnese ani čepici, natož helmu
Koukněte na hlavy prarodičů - partnerův děda má hlavu jak krabici, hlavně je to vidět, jak je plešatý...Někdy se to i podědí...Já jako malá měla šišatou hlavu do roka a půl, pak se to nějak záhadně spravilo samo 🙂 Můj syn zase do 6.měsíce, nyní má 7,5M a už to skoro vidět není, jak sedí, plazí se a neleží už téměř vůbec (jen na spaní), tak se to vyrovnává. Nešlo by to tak i u vás? mě ta helmička příjde taková "agresivní"...
Za me je helmicka velmi individualni reseni, musite mit vysetreni na neurochirurgii. Da se nosit a lecit deformitu do 18 mesicu, nejdrive od 5.mesice, vice info na plagiocefalie.cz a klidne tam poslat foto hlavicky ditete. Oni radi poradi. Pediatri o tom moc nevi. Je to nejlepsi reseni slehlych hlavicek i kdyz pojistovny ted kopou proti proplaceni jak se da
Dcera byla drive narozena, do dvou mesicu zloutenka, porad jen spala, navic kefalhematom, ktery se vstrebaval snad 6 tydnu... Po tom vsem slehla hlavinka nesymetricky vzady, Dr. jeste ve 4 mesicich, ze se to srovna samo, a pak na pulrocni zcela s klidem: Hmm, to uz se nesrovna, ale je to jen kosmeticka vada, nebojte! Byla jsem na sesypani, hlavinka vypadala z boku, jako kdyby byla zezadu "usekla", bylo to hodne znat. Sama jsem zacala hledat na netu, nasla info o helmickach vc. zkusenosti maminek, poslala fotky do Frydku a uz to jelo... Velmi tezka deformita, helmicka (rok 2014, OZP proplatila) od 7. mesice. Dcera to snasela naprosto bez problemu, ja se chvili ucila to nasazovani, ale probehlo to uplne bez problemu, zpetne jsem strasne rada, ze jsme do toho sli! Asymetrii jsme po 4 mesicich noseni plne srovnali (ta by se sama nikdy nezlepsila), kulatost uz mene (7. mesic je relativne pozde na to, jak hodne mela dcera hlavinku placatou, aby se podarila uplna naprava), ale ta by se s vekem mela jeste doladit sama. Dr., kdyz nas videla s helmickou, jen zirala a teprve se zacala zajimat, hlavne pote, co videla pocatecni a zaverecny scan tvaru hlavinky! Za nas muzu doporucit, min tam aspon jednou zajet a zjistit mozbosti, aby mel jistotu, ze zvazil vsechny moznosti...
@martasek6600 kluk to měl ještě horší, neuroložka po skončení léčby zavtipkovala, že měli tu šíšu vyfotit do jejich brožurky. A spravila se, díky helmičce.
helmicku a v 8 mesicich... neslyšela jsem o helmicce a navíc mi to v 8 mesicich prijde uz pozde. my ji mame slezelou uprostred spis nahore (ze zaklonu ve druhem mesici), u nejstarsi dcery to prekryji vlasky a zadny problém, u treti dcery vlasky teprve rostou a ta ji ma slezenou hooodne. no neuchranila jsem to (v tom obdobi po porodu)... druha dcera ma hlavicku nadhernou, ctvrty kluk jakžtakž, ale teprve ma pet mesicu... i když si rikam "uz". ze snad zustane, jak je...