Ekzém? Čím mazat?

byra
14. únor 2018

Dobrý den,
všimla jsem si fleku na stehně u kyčle své dcery (viz foto v příloze). Myslíte, že by se mohlo jednat o ekzém? Já sama jsem na něj jako dítě hodně trpěla.
Mysleli jsme, že je to otlačení od pleny, ale nezmizelo to. Je to suché, drsné, vystouplé, nesvědí to.
Prací prášek máme stejný několik měsíců, koupe se jen v obyčejné vodě (1x týdně bazén), tělo mažeme ihned po koupeli dětským olejem Aviril, citrusy nebo tak nejedla (jen přesnídávku s lesním ovocem) . Nevím, čím to promazat nebo ošetřit .Myslíte, že by pomohla ovesná koupel. Malá má 11 měsíců, je na UM

smunka
14. únor 2018

Syn mel po těle podobne fleky, pomohl nam Bepanthen sensiderm krém. Po par mesicich vymizely, tak nevim, zda to byl ekzem.

janablizka
14. únor 2018

Vnučka měla něco podobného koupali ji v ovesné koupeli a mazali Bepanthenem jak píše" smunka"
také to zmizelo,ale tyhle kožní ekzémy jsou někdy ošemetné raději bych konzultovala s lékařem.

pucmelinka
14. únor 2018

Pouzivam modrou biodermu...jak pro sebe,jsem.atopik,tak na synka,kdyz mu vyleze nejaky flek... je mu 10 mesicu,pouzivame od malicka

2hanah
14. únor 2018

@byra Na ekzemové fleky podobného typu nám skvěle zabrala volně prodejná mast na ekzem Dermalibour od A-dermy nebo obyčejný Infadolan. A nebyla bych si jistá ani tím Avirilem, já na něho jako dítě alergii měla, používala bych spíše olivový olej nebo nějaké míň hutné tělové mléko z lékárny třeba to ovesné, které tolik "nedusí" pokožku jako oleje.

byra
autor
15. únor 2018

Volala jsem doktorce a prý máme promazavat mastným krémem. Máme doma modrou biodermu tak zkusím tu

pucmelinka
15. únor 2018

@byra ja pouzivam tuhle a kamaradky taky

prirodnilecba
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lennus
15. únor 2018

Zaměřila bych se i na stravu, buď u sebe, pokud kojíte nebo u dítěte. Moc fajn kniha je Citlivá kuchyně, kde má autorka přímo zkušenosti s exémy (i atopickým) a dalšími potížemi, které úspěšně léčí stravou u své rodiny, v knize je i hodně zajímavých informací.

priefi
15. únor 2018

@byra modra indulona na ruce + zinkova masticka (napr.sudokrem), anebo pouze zinkovou mastickou

byra
autor
15. únor 2018

Ten sudocream to vysuši, ne? Mazla jsem tam indulonu tak uvidíme

dixi86
15. únor 2018

Syn je exematik a pomáhají nám ovesné koupele(klasika rozvařit vločky) a A derma ovesná řada. Plus hodně zelené zeleniny, vynechat citrusy, sladké, atd. Když měl mokvající exém, zabíralo vysušit(genciana, sudocrem,..) a pak mazat hydratačním mlékem. Hlavně nekoupat v olejích, apod. Ale např. ve škrobu, vločkách, aby voda jakoby stékala.

mimiveru
16. únor 2018

Na mém profilu je recenze na Biodermu Atoderm.. Mívali jsme také jen pár flicku a mazal Excipialem, ta Bioderma je podle mě lepší...

pucmelinka
16. únor 2018

@mimiveru ja ji pouzivam na sebe,pouzivam ruzovou/cervenou a modrou radu,jsem atopik od 3 mesicu,takze u kazdeho flicku u malyho trnu hruzou....

mimiveru
16. únor 2018

@pucmelinka Tak ono kdyby to u něj vypuklo ve velkém, tak jen mazat nestačí, že... Takže budu držet palce, ať je to v pořádku 🙂

pucmelinka
16. únor 2018

@mimiveru no,kdyz je nejhur,mam pro sebe kortikoidy,ale odvazana z nich za tech x let nejsem

rikuska9
23. únor 2018

Nám paní doktorka předepisuje obyčejnou vazelínu na promazavani, je zdarma. A když se to zhorší máme excipial nebo lipobase.

byra
autor
23. únor 2018

tak samotná modrá bioderma zatím nepomáhá. Teď mažeme sudocremem a na to tu biodermu tak uvidíme. Zkoušela jsem i vločkovou koupel 3x a zatím nic moc

absintka19
23. únor 2018

@byra muzes i indulonou, mame to stejne. Nic be strave jsme nemenili, ani kosmetiku plinky nic...zavedeno ma jiz davno vse co muze takze nikdo nevi z ceho...i jsme zmenili mliko na alergy vare na kravskou bilkovinu-ze se nemusi projevit hned je to lepsi, porad nesvedi ale mlikem to neni. Ted mam pocit ze to dela mrkev, takze spise testujeme a vyrazujeme. A to ma mrkev zavedou presne ve 4m a niny ma 9m. Ale v pondeli taky jdeme k Mudr.at na to hodi voko, my jsme doma otestovali co jsme mohli.

absintka19
23. únor 2018
byra
autor
23. únor 2018

možná malinko to bledne, ale nevím jestli si to jen nevsugerovávám. My jdeme příští pondělí tak uvidíme

absintka19
23. únor 2018

@byra no pomaha sudocrem-zinek ktery obsahuje. Taky jsem zvedava co rekne, my jiz mesic testujeme co to muze byt jelikoz u nas v nicem zadna zmena, takze bud dodatecna alergie nebo pry deticky mivaji exem "jen tak".

rikuska9
24. únor 2018

Nám doktorka říkala, že ovesnou koupel mame stridat s olejovou. Predepsala nam nějaký olej linola fet

aktakd
24. únor 2018

Nam doktorka radila testovat a vyrazovat potraviny aspon na 2 tydny, aby se to z toho tela stihlo dostat. A jako prvni nam doporucila zmenit praci prasek, misto avivaze (tu jsme stejne nepouzivali) ocet. No nakonec to asi byly banany. Hodne zdaru pri testovani 🙂

novamamina
24. únor 2018

@rikuska9 ten jsem teď koupila taky. Moje holčička má jen suché lokty, jako exem to nevypadá a dr na to nic neříká. Takže koupeme v oleji a uvidíme 🙂

pucmelinka
24. únor 2018

@byra ta bioderma zabira po nekolika dnech, ne hned

evculinda
Autor odpověď smazal
Zobraz
luca2201
24. čer 2020

@evculinda dobry den, mela bych o mast zajem.

evculinda
Autor odpověď smazal
Zobraz