Drobné pupínky - je to plíseň nebo ekzém?

irenahlovcova
8. čer 2018

Ahoj. Maminky prosim poradte. Dcera (2r) uz ma 3-4 tydny na stehnech a pazich drobne pupinky. (Foto v priloze)Ted uz asi 10 dnu k tomu i cervene dlane ktere se zacali olupovat. (Foto) U doktora jsme byli 3×. Ten na posledni navsteve rikala ze by to mohla byt plisen. Od vcerejska tedy mazem canesten. Mate nektera taky zkusenost? Ekzem doktorka vyloucila. Ale prijde mi ze na tech stehnech a pazich se to trosku rozsiruje. Ale dceru to nesvedi. Jen na tech dlanich trosku. Za kazdou zkusenost nebo radu budu vdecna. Jeste prosim nevite za jak dlouho by mel zapusobit ten Canesten? Dekuji

kladpol
8. čer 2018

@irenahlovcova Nemůže to být nemoc ruka, noha, pusa? Rozhodně bych zašla s malou na kožní, ať se na í podívá a případně jí dá nějakou mast nebo něco. Ať se brzy uzdraví.

soncap
8. čer 2018

Ty ručičky vypadají jako plíseň, na těch nožičkách nevím, je to zarudlé. Může to být kde co, ale podceňuje se to v čem pereme. Nevím jaké prací prostředky používáte, ale určitě bych vyzkoušela šetrných až eko prací prostředky.. Zkoušela jste někdy praní v eko prášku či gelu? Moje děti měly zarudlou pokožku místy a co jsem vyměnila prací prášek za šetrný , nemají vůbec nic. A když jsem to doporučila známým tak i jejich děti se zbavily ekzémů.

lutu11
8. čer 2018

S plisni mam osobne bohate zkusenosti. Nicmene, podle fotek se to neda urcite presne. Ale tipla bychom to tahkle: na dlanich to muze byt plisen. Na stehnech nejspis ne. Plisen tvori zarudla mista, ktere se delaji v kruzich a postupne se rozsiruji. A ja si pamatuji, ze mne teda plisen svedila.

robin92
8. čer 2018

Ja bych rekla, ze je to plisen na tech rukou, ty nozicky bych na plisen netipla, ale urcite bych zasla na kozni, at se na to podiva, tim nic podle me nezkazis.

luciespida
Autor odpověď smazal
Zobraz
luciespida
Autor odpověď smazal
Zobraz