Dokáže někdo poradit s nekonečnou rýmou?

novamamina
22. říj 2021

Tehle diksuzi je tady fakt nepreberny množství, já vím. Ale stejně... Dcera (4) měla šest týdnů zelenou rýmu - podotýkám že jen rano, přes den ani ne. Kapala jsem týden pamycon, po něm lehké zlepšení. Ale po vysazení se to zase vrátilo. Teď jsem ji týden strikala bendovky, po těch fakt super zlepšení. Když smrkala, tak úplně čiré, pruhledne. Teď je to 4 dny po vysazení a rano zase nazloutla rýma. Já jsem fakt už zoufalá. Evidentně tam něco sedí, ale dr říkala že na tohle se celková atb nedávaji. Dokázal by mi někdo z vás něco poradit? Dávám ji i bactoral... Ach jo, prosím...

leniczka23
22. říj 2021

@novamamina co konvičku nezvládla by? Za mě je to zázrak, synovi to vždycky vyplaví takové hnusy. Jinak za sebe doporučuju nasadit ještě Sinupret. Nicméně už se nám stalo, že jsme se takhle v rýmě placali několik týdnů až nám Dr. Ty celkové ATB dala. Ale asi až po dvou měsících.

eliska_f
22. říj 2021

Rozhodně sterimar - ideálně s mědi a ten sinupret, který tu zmínila leniczka23. Synovi ten sterimar krásně pomohl, předtím jsme se taky placali v rýmě dlouho :-/

apemi
22. říj 2021

máte instagram? Jestli jo mrkněte na profil orl nejen pro děti, tam paní ohledně rýmy, pamycon a atb vysvětluje.

darenn
22. říj 2021

Pamycon nám nikdy nezabral, jedině vždy Maxitrol a když je rýma přidávám Vigantol.

te_reza
22. říj 2021

Jednou jedinkrát se jí táhla zelená rýma přes dva měsíce a dostala kortikoidy do nosu. Je alergik. Teď se učíme konev.

madbetka
22. říj 2021

Sinupret, mořská voda (třeba Sterimar, ale teď máme obyčejnou z dm a funguje stejně) a hodně smrkat. Stříkat fakt několikrát denně a pořádně ten nos čistit. Pijou Usmrkánka od Sonnentoru (s citronem a s medem), ty bylinky tomu taky určitě prospívají. A rýmovníkový sirup 🙂
Co z toho funguje nejlíp nevím, ale tahle kombinace nám zabírá.

neomenia
22. říj 2021

Na rymu se celková ATB nedávají. Prelecena lokálními ATB kaplami byla, další bych nedavala. Takže smrkat , smrkat, smrkat, prostrikovat nos Sterimarem, hodně pit. Sinupret taky klidně k tomu.

novamamina
autor
22. říj 2021

Holky všem vám děkuji. Vše co tu je řečeno jsem už zkoušela. Nasadím teda znovu sinupret. A konvicku nevím no, aby se neutopila 😃

novamamina
autor
22. říj 2021

@leniczka23 a po tech atb už byl klid?

novamamina
autor
22. říj 2021

@eliska_f sterimary jsem už vystrikala dva... Bez efektu

novamamina
autor
22. říj 2021

@apemi děkuji, kouknu se

novamamina
autor
22. říj 2021

@darenn maxitrol je na předpis? A decko dávám od podzimu

novamamina
autor
22. říj 2021

@te_reza kortikoidy jaké? Oni jsou obsažené i v těch bendovkach. Jak dlouho jste je dávali?

mundi
22. říj 2021

@novamamina Na rychlé a hluboké odhlenění krásně zabírá Erdomed sirup (na recept) a trošku míň, no taky dobře ACC šumivé tablety. Sinupret, Kaloba atd. synovi nikdy nezabraly.

leniczka23
22. říj 2021

@novamamina jo ATB zabraly.

te_reza
22. říj 2021

@novamamina ty kapky se jmenovali mometason fuorát cipla. Za tři dny měla po rýmě, ale napsal ji je alergolog

lida9
22. říj 2021

co vyter z nosu a kultivace? budes vedet s cim presne bojujete...

monika3456
22. říj 2021

@novamamina bacha na konvičku, ať si z toho neprivodíte i uši 😟 za mne echinacea sirup Just, tymián krém a eucasol. Osvědčené tipy

leilinka1234
22. říj 2021

@novamamina konvička je skvělá. Zvládá jí moje mladší dcera, té jsou necelé tři roky 🙂

alenqa
22. říj 2021

Zdravím, my se pereme s rýmou už od loňska. Pamycon, sinupret, erdomed. Vše zabralo na chvíli, po dobrani za dva tři dny zase rýma. Teď po vyšetření na Orl nás čeká nejspíš odstranění nosních mandlí😔

baruneckam
22. říj 2021

@novamamina hele, u nás to samé, akorát to trvalo s přestávkami rok. Smrkala i v létě, pořád zahlenena. Až když jsem zatlacila na doktorku, že chci ster z nosu. Zjistili že má nějakýho bacila. Prelecili jsme atb a byl klid. Ale jinak rok nic nepomáhalo, naštvaná jsem ještě teď. Pořád výplach nosu konvičkou, pořád inhalace, Sterimar, Pamycon X krát dokola, jen aby se těch hlenů zbavila. Nejedla skoro mléčné apod. A to nás ještě tlačili na trhání mandlí. Zabít málo některé doktory a že jsme jich vystřídali. Až po přečtení diskusí tady, jsem si ten stěr z nosu vydupala a světe div se je klid

baruneckam
22. říj 2021

@alenqa vy si taky nechte udělat stěry, my byli na dvou Orl, ani se na ni nepodíval pořádně. Možná budete mít stejný problém

baruneckam
22. říj 2021

@neomenia my měli dvakrát po sobě Pamycon a do dvou dnů zase rýma zpět. Udělal se vyter, zjistila se bakterie a dostali jsme atb Zynat a zatím měsíc je klid🙏

alenqa
22. říj 2021

@baruneckam to už mame taky za sebou, malej měl strepkokoka, až po druhých atb negativní výsledky, rýma se vrátila asi po třech dnech, pak vyšetření na Orl. Taky z toho nejsem nadšená, ale jestli to pomůže. Teď už jsme doma 14 dní a ještě týden budeme 😢

novamamina
autor
22. říj 2021

@mundi acc jsem dávala, dosáhla jsem akorát toho že začala i dost kaslat... Ale to už je teď docela dobrý.

novamamina
autor
22. říj 2021

@te_reza díky, já se na to podívám a ldyzatk na alergo zavolám

novamamina
autor
22. říj 2021

@baruneckam bože nestras! Rok neeee. Já jsem dnes telefonovala s primarem Orl. Bylo mi řečeno že pokud Docela dýchá nosem (což ano, i v noci alespon jednou dírkou) a nemá jiné problémy, jako teplota atd, že se prostě musí osidlit tema vsema bacilama a že ji atb nedá. Že ji tam opravdu evidentně něco sedí, ale na atb to opravdu není. Jako upřímně, asi ne no. Ale už bych fakt chtěla mít klid. Objednala jsem dnes ještě inhalátor a zašla do obchodu s bylinkami a něco na to koupila.
Třeba něco zabere.
Moc všem děkuji!

novamamina
autor
22. říj 2021

@alenqa ach jo, mandle je to poslední co bych Chtěla řešit. Kolik je dítěti?

novamamina
autor
22. říj 2021

@baruneckam tak aspoň že ty atb zabraly. Já jsem teď ve fázi, že pokud se to nějak více zhorší, tak holt budu dr asi lhát že měla teplotu a budu ty atb chtít.

novamamina
autor
22. říj 2021

@baruneckam držím palce ať je klid i dal