Co používat na neštovice? A jak je to s mytím?

zutinka
11. črc 2018

Zdravim,poradite mi prosim?Co pouzivat na nestovice?A jak to je s mytim?Moc dekuji!!!!

soleilll
11. črc 2018

@zutinka My používali tekutý pudr z DrMaxe, ale prý je lepší nějaký speciální přípravek. S mytím nepřehánět. Jestli dítě nemá horečky, je to jedna z nejpohodovějších nemocí, tak to vydržte.

leniczka23
11. črc 2018

@zutinka nejvic zabiral hypermangan. A klasika tekutej pudr, ale kuo.nejalej hustsi, delaj ted hrozne tekuty. Jinak Dr. Koupani primo doporucila, ze nekoupani je uz klise. Takze se normalne koupal prave v tom hypermanganu, jen pak pozor na utirani.

ladylass
11. črc 2018

Každý den sprcha, na svědění fenistil kapky, pokud nějaké místo hodně svědí tak virasoth gel a na bolest a horečky nurofen

barulina
11. črc 2018

A ja nemazala nicim az pakntea tree olej

zutinka
autor
11. črc 2018

@ladylass jak dlouho trvají horečky?Máme 38

calvac
11. črc 2018

@zutinka Syn mel horecky sedm dni,postupne se snizovaly. Sprchoval se denne,pak chvili polezel ve vane v hypermanganu. Natirali jsme tekutym pudrem,Betadine a Virasoothe gelem proti svedeni.

pampeliska1
11. črc 2018

Za mě nejlepší potírat tea tree olejíčkem (měla jsem od Nobilis) a 1-2x denně rychlá koupel v hypermanganu (koupíš v lékárně, do vany jen PÁR zrníček, musí být jen lehce růžová). Tekutý pudr se nedoporučuje, neštovička seschne a víc svědí. Teploty jsme neměli.

ladylass
12. črc 2018

U nas teploty syn 3dny a dcera pak.taky 3dny a manzel skoro tyden

zutinka
autor
12. črc 2018

@ladylass když to dostane dospělí tak je ten průběh horší

zutinka
autor
12. črc 2018

@calvac jak často jste mazala?

tulikiss
12. črc 2018

u obou PoxClin penou a do tydne byl pokoj

semisovamys
12. črc 2018

Syn 2 roky mel pred 14ti dny. Mel jen jeden den zvysenou teplotu, pupinky vysev prvni 3 dny pak uz to krasne zasychalo. Od 1.dne jsem mazala na doporuceni lekare gelem Virasoothe. Za nas super, nesvedilo a vse rychlr vyschlo 🙂

evee24
12. črc 2018

Zaprvé bud rada ze je má jako dite. Já po 20 trpěla jak kdybych umírala. A na svedeni jsem mela homeopatika. Nevím název ale po tom svedeni přestalo uplne. Zkuste pohledat.

benetka
12. črc 2018

@zutinka Malá měla horečky 3 dny, postupné se to zlepšovalo.

zutinka
autor
12. črc 2018

@evee24 já jsem ráda že to má dítko jako malé

zutinka
autor
12. črc 2018

@semisovamys také mažeme Virasoothe ale i tak to svědí. Dávám i fenistil

jessuela
12. črc 2018

devcata, mohou to byt nestovice? ma jich po celem tele mozna ani ne deset, mysleli jsme, ze stipanec od hmyzu, ale ted si jista nejsem, jinak ji nic neni

calvac
12. črc 2018

@zutinka Tekutym pudrem dvakrat denne,Betadinou jednou,Virasoothem proti svedeni dle potreby.

zutinka
autor
12. črc 2018

@calvac koukala jsem,že je i sprej Virasoot-co je lepší? My máme gel.

calvac
12. črc 2018

@zutinka Ano,meli jsme gel. Ani nevim,ze je i sprej.

pivonka2
12. črc 2018

Za mě hlavně ne tekutý pudr.na tech pár místech,kam jsem ho dala, mají jizvicky. Stačil sudocrem a když to svědilo,potírala jsem francovkou (chladí a vysušuje).umýt až kdyz slejzaji stroupky. U nás cca 10dní,myli jsme jen intimní místa.

calvac
12. črc 2018

@zutinka Asi je to indivudualni,uzivali jsme tekuty pudr,syn je bez jizev. Nestovic mel fak hodne a hnusne a velike. I lekarka valila bulvy.

zutinka
autor
12. črc 2018

@calvac já jsem na ten sprej narazila na netu.Máme neštovice druhý den a jejich víc a víc

zutinka
autor
12. črc 2018

@pivonka2 a až když se úplně vyloupe se může do kolektivu,že? Asi se ptám na blbosti.

calvac
12. črc 2018

@zutinka Jo,jo,pribyvaji postupne,u nas kvetly celkem tri dny.

pivonka2
13. črc 2018

@zutinka neptáš, jak to máš vědět...😉 Nám řekla doktorka, že až nebudou stroupky. Jo a ještě jsem jim to mazala Imazolem. Stačilo. Měla jsem v zásobě Fenistil, ale jak jsem je mazala tou francovkou, chladilo to, nesvědilo a nemusela jsem ho použít. Hlavně prostě ty pupínky vysušit, neškrábat. Děti vypadaly děsně (měly to obě děti najednou, aspoň že tak). S tím pudrem fakt nemám dobré zkušenosti a ni já, ani sestra. Totiž ten pupínek se tím pudrem úplně ucpal a blbě se to hojilo. Potřela jsem tím ty úplně první pupínky a léčily se nejdéle. Ale jsem ráda, že jsou i dobré zkušenosti. Za mě ale ne 🙂 Zlatý Imazol a sudoš s francovkou.

barbara04
13. črc 2018

@jessuela to vypada jako neštovice 100%
uvnitř tekutina? jeszli jo tak mate jasno

zutinka
autor
13. črc 2018

@pivonka2 já používám ten gel Virasoothe.Já teď čekám kdy se neštovice ukáží u druhého dítka. Jaká je pravděpodobnost, že je druhé dítko dostane?Asi velká,že?

calvac
13. črc 2018

@zutinka Je to vysoce nakazlive.

jessuela
13. črc 2018

Tak nejsou, dnes jsme byli u dr. Je to pichnuti hmyzem