Dobrý den, synovi vyšly hraniční hodnoty na černý kašel, jdeme znovu na odběry. Nevím kde to chytil, ve školce nebyl 3 týdny mezitím byly ty odběry. Nerozumím slovu hraniční má ho tedy nebo ne? Měly vaše děti? Jak dlouho je dítě infekční? Očkovány podotýkám je dle ockovaciho kalendáře. Má 3,5 let.
@janule1940 no to nevím dozvím se na kontrole, syn od července má furt rýmu kašel vyléčí se týden je dobrý a nanovo...opakovaně stery z krku krev na mononukleozu, mykoplazmata, borelka...vše negativní tak mu doktorka asi vzala ten černý kašel brala jen krev...
@janule1940 jo a kašle jak pri nachlazení řekla bych, že tak chrble většina dětí...jen prostě je posl. Dobou furt na hromadě ve hře jsou i nosní mandle
@helcakab antibiotika na cerny kasel jsou,co ja vim,v teto fazi asi na nic.pomahaji jen v uplne první fázi - cca prvních 10 dni,kdy mohou zabránit rozvoji druhé “dusive” fáze.stejne si ten kasel bude muset odbyt,říká se cca 90 dni u černého kašle.zkuste si načíst z více zdrojů.uvidite,co ten druhy test.
Manzel měl černý kašel loni, atb dostal na tři týdny... Ten kašel byl opravdu ošklivý, zachvatovity, několikrát se i pozvracel,rymu neměl.
@podestatka budu rada,kdyz mi řeknete,jestli mu Atb ulevila.cetla jsem si několik studii,které tvrdily,ze podání Atb v teto fázi už nepomůže.dekuji
@janule1940 ano léčil se měsíc, ale je v pořádku
@janule1940 dostali jsme v rodině atb i v dusivé fázi.. syn bral 3 neděle, já 14dní, švagr měsíc
@helcakab syn kašlal 7 měsíců, skončil po čk na vdechovadlech, já jsem kašlala 9 týdnů, že jsem měla strach, že mi popraskaj žebra.. pertusse je na dlouhou trať.. posilovala bych teď hodně imunitu.. nám oběma hodně pomohla až dovolená u moře
@podestatka
tak to ja zvracim skoro pokazde kdyz se rozkaslu,teda vetsinou me natahne ale uz jsem se i pozvracela.
@helcakab z krve nebo pcr steru?v jake fázi kašle byl test dělaný?uz má dusive záchvaty?