Bolení bříška nad pupíkem u 9leté. Co to může být?

lidasedlakova
1. únor 2022

už to je asi týden co si 9 letá začala stěžovat na bolení bříška..jakmile mi to řekla nasadila jsem probiotika,heřmánkový čaj a nějak si nestěžovala..tento víkend že ji to zase bolí..v neděli jsem to nevydržela a sjela na pohotovost..tam je nezajímalo nic jiného než covid..že at jedeme na testy že to je určitě covid,že u toho bolí břicho(příznaky mimochodem žádné) a dala nám Hylak..v pondělí se se mnou dětská odmítala bavit že než bude výsledek PCR,ten samozřejmě negativní,na dnes odpol.si nás pozvala a že je to viroza a že to odezní..prý to hodně řádí..dcera průjem nemá,horečky,nezvrací,běžně jí i pije,ale toto mě zarazilo že to trvá týden.přesně nad pupíkem když se jí zmáčkne..dr.že teda at jdeme ráno na lačno na krev a dala mi žádanku na UTZ břicha..ale ten dr. je tam jen uterý,pátek..dnes měl být do 15:30..nedovolala jsme se.. a do pátku se mi teda nechce čekat,protože na doví kdy nás objednají..zítra zkusím obvolat ultrazvuky jestli by nás někdo nevzal..ale je mi záhadou co to může být ..nesetkal se někdo s něčím podobným?

te_reza
1. únor 2022

Nad pupkem je žaludek,ne? Co jí?

neomenia
1. únor 2022

Psychika? Netrápí jí něco?

bessinka
1. únor 2022

@lidasedlakova napadlo mě,zda se ji nechystá ms...

zmrzlinka
1. únor 2022

Objednej ji na dětskou gastroenterologii.Vyšetrí krev ,stolici atd. Ať užívá probiotika a zkus ji dávat pravidelně Espumisan aspoň něž budete mít nějaký výsledek.

sorboni30
2. únor 2022

@lidasedlakova nad pupikem je zaludek.. muze mit zánět zaludku.. chtelo by to vysetrit poradne bricho, ultrazvuk a do gastro poradny..

@bessinka menses snad boli v podbřišku dole, ne nad pupkem 🙏

lidasedlakova
autor
2. únor 2022

tak se mi podařilo domluvit dnes UTZ břicha.. a na nic nepřišli..že je vše v pořádku..tak já teda nevím..🙄 když tu píšete a té gastroporadně...mladší dceři zjistili před 3 rokama celakii,té starší dělali též odběry ale nic nevyšlo..je možné že by se to přece jen u ní projevilo také?

te_reza
2. únor 2022

@lidasedlakova a jak se stravuje? Nejí prasečiny? Není z něčeho vystresovana?

bessinka
2. únor 2022

@sorboni30 nevim.me teda boli cely bricho.tak at prijdete na to,co to je

lidasedlakova
autor
2. únor 2022

@te_reza nn,nejí..smažené jsem úplně odrourala už strašně dlouho,sladké dostává,ale né tuny..a jen jednou za týden..vystresovaná si nemyslím.uvidíme co ještě výsledky z krve zítra

lidasedlakova
autor
2. únor 2022

@bessinka je to nahoře nad pupíkem to mi nepřijde

carameels
2. únor 2022

@lidasedlakova Nemusí to nutně znamenat celiakii, jen chci říct, že mi z krve nevyšla, přesto jsem šla na gastroskopii a tam už byl těžký nález (střeva dost poškozená). Tím nechci strašit, jen že odběry z krve a negativní nález nemusí znamenat, že je vše v pořádku.
Je jí zle pořád, nebo jen po nějakém konkrétním jídle, nemáte to vypozorované?

mischel117
2. únor 2022

@lidasedlakova syn to ma když je ve stresu,něčeho se boji,prostě psychika,trápení.

sorboni30
2. únor 2022

@carameels na gastroskopii se prohlizi zaludek ne streva 😷. Streva se prohlizi pri koloskopii 🙌

esmeralda11
3. únor 2022

@sorboni30 nemáte tak úplně pravdu. Při gastroskopii je možné vyšetřit i duodenum (dvanáctník) - tedy začátek tenkého střeva. Používá se běžně k diagnostice celiakie. Pokud chcete prohlížet horní část tenkého střeva, koloskopií to opravdu nepůjde. Tou vyšetříte střevo tlusté a maximálně tak konec střeva tenkého. V diagnostice celiakie je vám koloskopie na nic.
Aneb není střevo jako střevo😉

codal
4. únor 2022

@lidasedlakova řeším to teď s pětiletou... U holčiček tohle často způsobuje psychika.. nasadili jsme Bachovy esence... Já na to trpěla jako malá.. prý je to hodně časté...

pamal
4. únor 2022

Syn si dost dlouho stěžovával, že ho bolí nad pupíkem. Párkrát jsme byli u pediatra, jednou na ultrazvuku a nic. Po čase znovu a byl z toho slepák. V den operace ho vůbec nebolelo vpravo dole, ale nad pupíkem, plus tam už ale bylo velké zvracení a horečka.

urtica
4. únor 2022

A jak moc ji to bolí? Může přitom dělat běžné věci? U dcery je bolest kolem pupku psychosomatická. Nezhoršuje se jí to třeba na konci víkendu, než má jít do školy?