Atopický ekzém u miminka. Co na něj doporučíte?

juliemichal
26. lis 2020

maminky malý má 2 měsíce a udělal se mu asi atopický ekzém.. doktorka říkala,že to je nějaký kojenecký ekzém,ale podle mě to je atopický,kdo ví.
dr nám dala jen fucidin 20mg/g mast.ale ta nepomáhá.
co mi na něj prosím doporučíte?v coroně se mi na kožní,nebo kde se chodí nechce.

mamikry
26. lis 2020

@juliemichal Nas prckem to mel taky, nejhorsi na podzim a v zime. Vyzkousela jsem ruzne kremy a nic moc nezabralo. Trochu pomohla A-derma a pak modra Indulona. Delala jsem mu otrubovou koupel (prodavaji v lekarne). Koupala jsem mene a kratsi dobu.

juliemichal
autor
26. lis 2020

@mamikry děkuji,já od narození na doporučení dr koupu 2x denně.vím,že u druhorozeného syna jsme měli i něco do koupele z kožního ☹ ale nevím nevím zda mám jít z malým zítra na kožní,nebo to nechat tak,bojím se toho skrz toho,že má 2 měsíce ☹

mamikry
26. lis 2020

@juliemichal Muzete to zkusit. Nam doktorka napsala kortikoidy, ale ty jsem mu davat nechtela. Jeste me napadla kosmetika Salcura junior, ta je taky na kozni problemy.

juliemichal
autor
26. lis 2020

@mamikry děkuji,tak zkusím koupit nejdřív tu kosmetiku a pak půjdu na kožní a uvidíme

mamikry
26. lis 2020

@juliemichal Tady jsem k te Salcure nasla nejake recenze, ale nevim, zda ti neni placene, tak to berte s rezervou. https://mklife.cz/rozdavame-vyuzij-dnes-vyhod-b.... Na Heurece taky dobre hodnoceni. My jsme ji meli chvilku, ale to uz se to zacali lepsit samo.

neomenia
26. lis 2020

@juliemichal 2 x denně koupel? To vám doporučil lékař? Proč? Standardně se doporučuje obden nebo co 3 dny ze začátku, právě aby nedocházelo k vysoušení kůže, což může pak rozjet ekzém.....??

miba10
26. lis 2020

@juliemichal atopika koupat 2x denně? 😱No,tak to je borec 🤦 já jsem atopik a dcera je po mě. Přišli jsme na to,když ji byl asi měsíc. Jinak je super Linola. Koupi se to v lékárně a stačí v tom koupat jednou týdně.
U nás platilo a platí: žádná umělá vlákna, koupat každý druhý den. Když je to nejhorší tak jednou týdně Linolu jinak používáme uriage xemose mycí olej a i krém. Po vykoupani usušit a namazat. Když má období "vzplanutí" mažeme 2-3x denně. Jinak stačí důkladně po vykoupani.
Jinak A-derma je taky dobrá.

fandysek_1
26. lis 2020

@juliemichal zkus kousek vyfotit. Já dceru mažu LR Pose lipikar a je i emulze na koupání. Teď v zimě omezuju koupání na ob den. V létě kombinace sprcha/ vana. A dr mi doporučila ovesnou koupel. Přes rok to zvládáme udržet bez kortikoidu a jiných věcí.

fandysek_1
26. lis 2020

@miba10 mám teď taky to uriage a nejsem tolik spokojená jako s lipikarem od LR Pose. Od té A dermy je to jaká řada pro atopiky? Díky za info

juliemichal
autor
26. lis 2020

@neomenia nene špatně jsem to napsala 😀 2x týdně,protože se hodně loupal ☹

@miba10 děkuji moc 🙂 vyzkouším 🙂

@fandysek_1 děkuji kortikoidy nechci ☹

miba10
26. lis 2020

@fandysek_1 je to exomega. No já na začátku měla A dermu a pak jsem ji nějak nemohla sehnat a malá už to měla opravdu ošklivý,tak jsem vzala na zkoušku Uriage a za nás teda nemá chybu. Ale tak každému sedí něco jiného

alik20
26. lis 2020

@juliemichal detsky lékař ti muze predepsat lipobase ale to je spise na promastovani. Potom jsem dceru koupala ve vlockach, da se koupit v lekarne napr. V maxovi a potom v linola. Pokud mu to bude mokvat, tak namazat sudokremem, ten to vysusi a pak poradne promazat. Na kozni ani nechod, daji ti jen kortikoidy, co nic nevyresi, vlastni zkusenost. Nam pomohla az homeopatika, za dva mesice byla cista a to to mela uplne vsude v mokvajici fazi, desny.
Jinak pokud nekojis a je na um, tak zkusit mleko Ha nebo bez laktozy myslim, ze to je.
Jinak jsme koupali kazdy den. A jeste muzes zkusit praci prasek bud jelen nebo lovelu.

jednaholkaa
26. lis 2020

@juliemichal Vysadit mlecne vyrobky na 100%, to pomohlo nam.. Kozni taky radila masti, ty byly na nic. Mela alergii na mlecnou bilkovinu..

juliemichal
autor
27. lis 2020

@alik20 děkuji moc ♥ zatím to naštěstí nemokvá,ale už jednou mu z toho tekla krev ☹
tak jsem volala teď dr a teda nám předepíše lipobase,tak vyzkoušíme 🙂 🙂
no právě,že kojím,tak netuším co a jak ☹

@jednaholkaa děkuji a prosím co jsi vše vysadila z toho mléčného,kojím 🙂

alik20
27. lis 2020

@juliemichal a mel novorozeneckou zloutenku?

juliemichal
autor
27. lis 2020

@alik20 neměl,měl jí jen zvýšenou myslím,že 175

terezanovotna30
27. lis 2020

@juliemichal najdi si tady na koni skupinu Poradna pro atopický ekzém. Tam najdeš plno informací. Čti a čti, budeš se divit, co vše s tím souvisí 🙂 . Pokud kojis, musíš začít u sebe. Nějaké mazání je jen podpora regenerace kůže, problém bude hlubší. Ve střevech.

alik20
27. lis 2020

@juliemichal no pokud mel i zvysenou tak to staci na to aby vylezl ekzem, to mi rikala dr. Presne streva a jatra a i ledviny.

jednaholkaa
27. lis 2020

@juliemichal Uplne vse, maslo, jogurty..i pecivo jsem kontrolovala..