maminky malý má 2 měsíce a udělal se mu asi atopický ekzém.. doktorka říkala,že to je nějaký kojenecký ekzém,ale podle mě to je atopický,kdo ví.
dr nám dala jen fucidin 20mg/g mast.ale ta nepomáhá.
co mi na něj prosím doporučíte?v coroně se mi na kožní,nebo kde se chodí nechce.
@mamikry děkuji,já od narození na doporučení dr koupu 2x denně.vím,že u druhorozeného syna jsme měli i něco do koupele z kožního ☹ ale nevím nevím zda mám jít z malým zítra na kožní,nebo to nechat tak,bojím se toho skrz toho,že má 2 měsíce ☹
@juliemichal Muzete to zkusit. Nam doktorka napsala kortikoidy, ale ty jsem mu davat nechtela. Jeste me napadla kosmetika Salcura junior, ta je taky na kozni problemy.
@mamikry děkuji,tak zkusím koupit nejdřív tu kosmetiku a pak půjdu na kožní a uvidíme
@juliemichal Tady jsem k te Salcure nasla nejake recenze, ale nevim, zda ti neni placene, tak to berte s rezervou. https://mklife.cz/rozdavame-vyuzij-dnes-vyhod-b.... Na Heurece taky dobre hodnoceni. My jsme ji meli chvilku, ale to uz se to zacali lepsit samo.
@juliemichal 2 x denně koupel? To vám doporučil lékař? Proč? Standardně se doporučuje obden nebo co 3 dny ze začátku, právě aby nedocházelo k vysoušení kůže, což může pak rozjet ekzém.....??
@juliemichal atopika koupat 2x denně? 😱No,tak to je borec 🤦 já jsem atopik a dcera je po mě. Přišli jsme na to,když ji byl asi měsíc. Jinak je super Linola. Koupi se to v lékárně a stačí v tom koupat jednou týdně.
U nás platilo a platí: žádná umělá vlákna, koupat každý druhý den. Když je to nejhorší tak jednou týdně Linolu jinak používáme uriage xemose mycí olej a i krém. Po vykoupani usušit a namazat. Když má období "vzplanutí" mažeme 2-3x denně. Jinak stačí důkladně po vykoupani.
Jinak A-derma je taky dobrá.
@juliemichal zkus kousek vyfotit. Já dceru mažu LR Pose lipikar a je i emulze na koupání. Teď v zimě omezuju koupání na ob den. V létě kombinace sprcha/ vana. A dr mi doporučila ovesnou koupel. Přes rok to zvládáme udržet bez kortikoidu a jiných věcí.
@miba10 mám teď taky to uriage a nejsem tolik spokojená jako s lipikarem od LR Pose. Od té A dermy je to jaká řada pro atopiky? Díky za info
@neomenia nene špatně jsem to napsala 😀 2x týdně,protože se hodně loupal ☹
@miba10 děkuji moc 🙂 vyzkouším 🙂
@fandysek_1 děkuji kortikoidy nechci ☹
@fandysek_1 je to exomega. No já na začátku měla A dermu a pak jsem ji nějak nemohla sehnat a malá už to měla opravdu ošklivý,tak jsem vzala na zkoušku Uriage a za nás teda nemá chybu. Ale tak každému sedí něco jiného
@juliemichal detsky lékař ti muze predepsat lipobase ale to je spise na promastovani. Potom jsem dceru koupala ve vlockach, da se koupit v lekarne napr. V maxovi a potom v linola. Pokud mu to bude mokvat, tak namazat sudokremem, ten to vysusi a pak poradne promazat. Na kozni ani nechod, daji ti jen kortikoidy, co nic nevyresi, vlastni zkusenost. Nam pomohla az homeopatika, za dva mesice byla cista a to to mela uplne vsude v mokvajici fazi, desny.
Jinak pokud nekojis a je na um, tak zkusit mleko Ha nebo bez laktozy myslim, ze to je.
Jinak jsme koupali kazdy den. A jeste muzes zkusit praci prasek bud jelen nebo lovelu.
@juliemichal Vysadit mlecne vyrobky na 100%, to pomohlo nam.. Kozni taky radila masti, ty byly na nic. Mela alergii na mlecnou bilkovinu..
@alik20 děkuji moc ♥ zatím to naštěstí nemokvá,ale už jednou mu z toho tekla krev ☹
tak jsem volala teď dr a teda nám předepíše lipobase,tak vyzkoušíme 🙂 🙂
no právě,že kojím,tak netuším co a jak ☹
@jednaholkaa děkuji a prosím co jsi vše vysadila z toho mléčného,kojím 🙂
@juliemichal a mel novorozeneckou zloutenku?
@alik20 neměl,měl jí jen zvýšenou myslím,že 175
@juliemichal najdi si tady na koni skupinu Poradna pro atopický ekzém. Tam najdeš plno informací. Čti a čti, budeš se divit, co vše s tím souvisí 🙂 . Pokud kojis, musíš začít u sebe. Nějaké mazání je jen podpora regenerace kůže, problém bude hlubší. Ve střevech.
@juliemichal no pokud mel i zvysenou tak to staci na to aby vylezl ekzem, to mi rikala dr. Presne streva a jatra a i ledviny.
@juliemichal Uplne vse, maslo, jogurty..i pecivo jsem kontrolovala..
@juliemichal Nas prckem to mel taky, nejhorsi na podzim a v zime. Vyzkousela jsem ruzne kremy a nic moc nezabralo. Trochu pomohla A-derma a pak modra Indulona. Delala jsem mu otrubovou koupel (prodavaji v lekarne). Koupala jsem mene a kratsi dobu.