Zdravim maminky, mam dotaz. Mate zkusenost nektera s 24 hodinovem mereni tlaku u ditete? Ct-pa jsme to meli. A cekame na vyhodnoceni a zajimalo by me jak dlouho to trva. A jestli mate nektera zkusenost s tim, ze vase ditko melo hodne vysoky tlak:co vse se delo, jakou vam nasli pricinu atd. Synovi je 6 a tlak se mu behem toho mereni pohyboval. Mezi 134/80 az 151/95. Niz to neslo. Dr nam rekla jen ty nejhorsi scenare pokud to pritom 24 hodinovem mereni doma bude mit stale tak vysoke. Tak jsem docela vystresla :nevim: :zed:
Tyjo to je hodne vysoky tk, muze to byt Ale stresem u lekare, abpm to vyhodnotí presne.
Neni to tloustik? Jine priciny.: ledviny, endokrinologie, kardio onemocneni... Onem. Mozku taky, leky (kirtikoidy nebere?)
Tloustik neni prave. A kvuli mereni tlaku u lekare ze byl vysoky,tak jsme meli ten pristroj prave I doma. A ma to abnormalne vysoke prave. Dedicne to mit nemuze,tloustik neni. Takze dr nam rekla nejhorsi scenare,ze nas musi pripravit na vse. Ze toto byva kdyz je onemocneni nejakeho organu. Nejcastejsi bejva selhani ledvin,bo neco se srdce nebo I nadorove onem na mozku. Prisli na ten tlak totiz diky tomu,ze jsem tam s nim sla,ptz ho delsi dobu trapi narazove bolesti hlavy. Vadi mu svetlo v tu chvili,hluk atd. Meli podezreni na detskou migrenu,ale skrz ten tlak po tom mereni,to vyloucili. Nejsem lekar a nerozumim tomu. Jen vim,ze nase dr je hodne uprimna a rekne vsechny moznosti. Takze jsme docela vydeseny.
Jinak dekuji holky za reakce. Fakt. Dekuji
Urcite dam vedet a dekuji. Dnes byli odbery.
Tak s 24 h měřením tlaku přímo zkušenost nemám, ale s měřením tlaku ano. Dceru od 1,5 roku kontrolují s tlakem kvůli ledvinám. Po propuštění z nemocnice měla stále vysoké tlaky i přes léčbu ledvin. Ještě jí nedokázali změřit tlak klasickým rtuťovým tlakoměrem, že byl moc nízký (tak to ale mělo být) a nebylo to pořádně slyšet, tak jsme chodily na měření na JIP, kde to měla spojené s nepříjemnými zážitky z předchozí hospitalizace. Nakonec nás na 24 h hospitalizovali, protože byla moc malá a neměli přístroj s vhodnou manžetou, co by jí to měřil doma. Byli jsme tam i s její sestrou dvojčetem a každou hodinku jí sestry chodily automatickým přístrojem měřit tlak. Se sestrou byla v pohodě, hrály si a tlaky pak měla normální. Jestli vám to vyšlo takhle doma a nebyl ve stresu, tak bohužel asi nějaký problém má. Ještě se zeptám, jestli ho měřili i rtuťovým tlakoměrem, mně je třeba nepříjemné to nafukování automatickými přístroji, takže mám lepší výsledky z rtuťového. Ale ve spánku už by to takovou roli hrát nemělo. Držím palce, ať synovi vše dobře dopadne.