2,5let dítě a úraz kolene. Může to být něco vážného?

17. bře 2023

Zdravím, chci se zeptat, dcera včera upadla na betonu ještě do toho si dala o skříň, včera večer jsme byly na pohotovosti tam nám řekli že má koleno narazene a ruku namoženou, ale dnes dopoledne pokulhávala pak odpoledne se snažila to rozbehat ale nějak to moc nešlo...a večer seděla na židli a spadla z ní a zrovna se uhodila na to stejně koleno. Fotku posílám že včera, ráno popřípadě vyfotím až se malá zbudi....prosím poraďte může s toho být něco vaznyho nebo ne?

mimco
17. bře 2023

Nevidím nic neobvyklého, na 2,5 roku docela hezké nožky bez modřin… já bych to vůbec neřešila, mám stejně starou dceru a padá furt, nohy, lokty, všude modřiny…dneska spadla snad 6x z odrážedla🫣

zrzinda
17. bře 2023

Pokud doktor na pohotovosti řekne, že je koleno narazene, tak co čekáte tady od nás, ze my poznáme z fotky? Proboha, je to dite. Děti padají a mají modřiny. Pokud nespadla na hlavu, určitě bych nevyvadela. 🤷‍♀️
PS: s narazenym kolenem se na pohotovost podle mě fakt nejezdi. Jenom tam blokujete místo akutním případům.

neomenia
17. bře 2023

Jezdíte na pohotovost s blbostmi, hoďte se do klidu. Natlucene koleno holt bolí a bude bolet pár dní. Co myslíte, že vám tady kdo poví? 🤷🤷🤷

laxesis
17. bře 2023

No. Namlátila si koleno, je jasný, že to pár dní potrvá, než bude ready na závody v běhání ;) pokud by pajdala třeba týden, tak bych to nechala zkontrolovat, ale už jste jednou byli, má to naražené. Víc nenaděláte, můžete na to dát obklad a dodržovat klidový režim u pohádek. Hlavně klid, toho ještě bude🙂 kdybych měla jezdit na pohotovost s každým držkopádem, nedělám nic jiného. A věřte, že synovo namlácené koleno rozhodně nevypadá takto, jak na fotce🙂

drakenn
17. bře 2023

Dejte na koleni obklad priznic přes celou noc. Nám tohle zabírá

klokanka31
18. bře 2023

@neomenia Proč tak hnusně? Tak se o dítě bojí víc no...co je na tom špatného?

klokanka31
18. bře 2023

Naše nedávno spadla kolenem na dlažbu, měla modřinu a koleno lehce nateklý, to do druhýho dne splasklo. Taky jsem byla vyplašená, ale neboj, určitě to bude dobrý. Kdybys ale viděla že dál kulhá, tak zajít k doktorovi znova...

martt
18. bře 2023

Ja jsem mela naraženou ruku a opuchlou jsem jim mela skoro týden a bolela mne 3 týdny. Oni ty naraženiny hodně boli. Zkus dát na koleno tvaroh . Pokud by se to nezlepsovalo a kulhala by dal tak s ní pak zajeďte ještě doktorovi, ale spíš pak už na ortopedii. Ale nechala bych to tak týden jestli se to nezlepší.

adelka951
18. bře 2023

@neomenia Ale jak poznáš, zda tvé dítě má nohu jen třeba pohmožděnou a ne zlomenou bez renthenu? Já jsem se synem byla nedávno na pohotovosti, myslela jsem, že má nohu jen pohmožděnou, ale měl ji zlomenou. Tím, že ho to moc nebolelo, tak jsem tam jela opravdu jen pro jistotu. Prostě to jako lajk nedokážu poznat, tak holt někdy přijedu zbytečně. Lékař se také divil, že ho to skoro nebolí.

autor
18. bře 2023

@adelka951 jj přesně takto se mi to vloni stalo druhou dceroukou špatně upadla že schůdků z trampolíny, a nemela ruku oteklou nic hýbala s ní v pohodě, a druhý den mi to nedalo a jela jsem sní rovnou na chirurgii a tam zjistili že má zlomený rameno a loket tak proto jsem byla vyplašená s mladší dcerkou bála jsem se že bude mít něco s tím třeba vodu v koleni nebo tak, ale dnes běhala v pohodě sice pro doteku ji to bolí ale i uvidím co ještě týden ukáže já se včera lekla když na něj upadla znovu.

autor
18. bře 2023

@neomenia radši jedu do nemocnice jak říkáte s blbosti ale jsem ale v klidu takže pokud se vám otázka nelíbí tak nemusíte odpovídat nikde není daný že musíte odpovědět když si chcete jen rýpat do lidí co mají strach o svoje děti....ta otázka byla z důvodu že jsem nevěděla zda plašit nebo být v klidu co by tu maminky udělali v mé situaci nebo zda to někdy zažili nic víc....

autor
18. bře 2023

@zrzinda vy to same

autor
18. bře 2023

@laxesis taky

autor
18. bře 2023

@drakenn
@klokanka31
@martt
@adelka951 práve že malí ani retgen neudělí jen od oka ji zkontrolovali

autor
18. bře 2023

Tady posílám fotku z deska

dashyyy
20. bře 2023

@zrzinda myslím, že je lepší jet jednou zbytečně, a to i s naraženým kolenem, když se mi to nezdá, než si pak něco vyčítat 🤔