18m. dcera - zarůstající pipina. Poradíte, prosím?

5. lis 2021

Hezky večer

Chtěla byh se zeptat , mam dceru rok a pul starou a v pondeli jsem si vsimla kdyz jsem ji umyvala. Ze ma uplne cervenou pipinku . A kdyz jsem se snazila dat pysky od sebe tak to vubec neslo a nema tam zadnou dírku . A vim ze miminka tam mela .
I kolikrat kdyz se pokakala tak ze to mela az na pipine .
-to neni v poradku ne ? Moje mama rekla ze se to věkem meni a ze to moc hrotim ze za nich se nic takhle nezkoumalo . Jenze me to neprijde v poradku . Od pondeli se snazim dovolat dr a ta to nebere az vcera jsem se konecne objednala na dnesek jenze jsem nemohla jit a poslala jsem manžela otce male . Ale ta ho ani nevzala a rekla ze to chce probrat se mnou . A sel zase domu . A jdeme tam az pristi ctvrtek .

Trosku jak jsem to psala tak se citim jak uchylak ze ji tak zkoumam .🙈 ale nemohu za to ze jsem si vsimla ze tam nema dírku co tam ma byt .
To neni v poradku ne ? Srostlo ji to ?

madbetka
5. lis 2021

Neboj se, občas se to stává a není to nic neřešitelného. Pokud to nezvládne vaše dr, pošle vás na dětskou gynekologii, kde od sebe pysky oddělí a doporučí vám, jak o to pak správně pečovat, aby se to neopakovalo. Bude to v pořádku 🙂 Je dobře, že sis toho všimla, pravidelná kontrola genitálu je součástí každodenní péče o holčičku. Není to nic úchylného, naopak.
A teda nevyšetřit dítě, jen protože přišlo s tatínkem, mi přijde dost za hranou a asi bych se proti tomu ozvala.

mimi1004
5. lis 2021

Paní doktorka se stydí řešit gynekologické potíže dívky s otcem? A co by dělala u holčičky, která prostě maminku nemá? To by se mi nelíbilo. Ať je malá v pořádku 🍀

veritanas
5. lis 2021

@mimi1004 já si myslím, že paní nepsala tatínka, ale dědečka, ne?

hasara33
5. lis 2021

Rozhodně úchylák nejsi a je dobře, že to řešíš 😊 chování Dr. mě trochu udivuje popravdě 🤔 chápu, že je jí třeba nepříjemné takové čistě ženské věci řešit s mužem, ale je to lékařka tak by měla být zvyklá 🤷‍♀️ a abych tě uklidnila, nás na to upozorňovali v porodnici takže já si to od narození malé hlídám a o pipku jí maximálně pečuji 😁 každý den pořádně umyju všechny záhyby a totéž, když se pokadí 😊 a také průběžně kontroluji 😊 Raději budu za úchyláka než jí pak trápit lítáním po doktorech

autor
5. lis 2021

@madbetka no uz jednou kdyz byla miminko me necim nastvala a uvazovala jsem ze zmenim dr . A ted o tom uvazuji znova .
Moc dekuju za odpoved. Ja snazila objednat na dětskou gyndu sama ale tam se bez zadanky zase nedostanu ze jo

novousek97
5. lis 2021

My to třeba ted musíme kontrolovat každé prebaleni protože už jsme byli jednou propichnout srostlou pipi na gynde asi jak mela mala 3 měsíce.. doktorka říkala že ma k tomu její pipinka "tendence" že se to tak občas stane. Nám doporučila i promazavat detskym olejickem což tedy děláme 2x denně.

mimi1004
5. lis 2021

@veritanas Poslala svého manžela = otce dcerky.

veritanas
5. lis 2021

@mimi1004 aha, ona tam chybí čárka mezi slovy..😉 to bude ono, já jsem pochopila dědečka..😁

neomenia
5. lis 2021

Jmenuje se to synechie, je to docela časté, bude potreba to na gynde rozrusit a preventivně potom osetrivat, aby se to zase nestalo.

pribylovapetra
5. lis 2021

Stává se to,ale nenechávejte to být. Dcera měla taky,zavolala jsem na dětskou gyndu a vzali nas hned.

zelenaesmolda
5. lis 2021

Tak to bych doktorku poslala nekam protoze otec ditete je stejny zakonnny zastupce jako matka a ma naprosto stejna prava.Takze takove,ze to chce resit pouze s matkou neexistuje.
Asi bych tohle vyjadreni po ni chtela pisemne a pak bych se obratila na lekarskou komoru

jjasmina
5. lis 2021

Byli sme s tím v roce na dětské gynde na rozlepeni a denně teda odděluju a kontroluju

keysi90
5. lis 2021

Na dětskou gyndu můžeš i bez zadanky..nevím teda odkud jsi, ale u nás to jde..také jsem tak byla s dcerou když měla 2 měsíce..taky ji zarůstal poševní vchod.. pediatra to rozlepila ručně, ale pořád to měla malinko slepené..řekla, že se to víc neřeší. Já měla strach, tak jsem ji objednala k dětské gynekoložce. A zadanku jsem vůbec neměla.. přijde mi blbé ale, že otce poslala pryč. Vždyť je to otec dítěte, takže bych řešila i toto a přešla k jiné lékařce nebo se zeptala z jakého důvodů to neřešila s otcem..

alishka111
5. lis 2021

Měli jsme asi v 6ti měsících. Byla jsem chválená, že jsme přišli včas, ještě to šlo i bez "operace". Teď je to častější, protože vlhčené ubrousky zjemňují tu kůžičku až tak, že je náchylná ke srůstů.m

autor
6. lis 2021

@veritanas poslala jsem manžela otce male . ☺️

autor
6. lis 2021

@pribylovapetra na dětskou gyndu jsem volala , kdyz jsem se nemohla dovolat 3 dny dr jenze nas nechteji vzit bez zadanky od dr
A tam jdeme az pristi ctvrtek

autor
6. lis 2021

@pribylovapetra rekla nase dr ze to pocka ze ji nic neohrožuje tak mame prijit pristi ctvrtek

autor
6. lis 2021

@keysi90 jsme z litvinova . A volala jsem tam a chtela zadanku

pribylovapetra
6. lis 2021

Asi co doktor,to názor. Holce se to slepilo snad během 2 dní a doktorka řekla že když přijdeme rychle,dá se to ještě rozlepit. Později že už se musí chirurgicky.

keysi90
6. lis 2021

@pribylovapetra ano i mě říkala Dr, že čím dřív se dojde tím lepe.

keysi90
6. lis 2021

Asi bych zavolala dr, že půjdeš s malou na gyndu a to co nejdřív a chceš zadanku. Může ji to zarůst tak, že se nebude moci vyčůrat. Týden mi přijde sakra dlouhá doba..a k takové Dr bych já už nesla a našla si jineho pediatra..

sus3nka
6. lis 2021

Tak já tedy nechápu otce holčičky, že odešel, to můj manžel by tam udělal pěkný humbuk, což jednou udělal na odběru krve naší holčičky. Na druhou stranu chápu i doktorku, že to chtěla probrat s vámi, protože asi se o dcerku staráte vy a otec holčičky chodí do práce (předpokládám), naše doktorka taky vysvětluje mě nikoliv otci co a jak se má dělat (takže naše by ošetřila a já bych musela zavolat, aby mi vysvětlila, co se stalo a co příště neopomíjet). Nevím, proč jste nemohla s ní jít vy, ale určitě okamžitě řešit a nečekat do čtvrtka 🤦‍♀️

autor
7. lis 2021

@sus3nka ja mela sveho dr . Ktery se zrusit bohuzel neda . Doktorce bych to i rekla ze by prisel tata male aby mu to vse rekla jenze to by musela zvedat telefon

jjasmina
7. lis 2021

Také sme měli zadanku od pediatra a stejně nás vzali až za měsíc, byli sme kolem jejího roku, zlo jsou vlhcaky všeobecně