12letý kluk, pokakávání. Co dělat?

4formy
8. pro 2024

Ahoj
Prosím o radu,názor,možná pomoc ,i když tady asi pomoci není...
Jeden téměř 12ctiletý kluk ,problém s kakáním...prostě potřebu provádí do trenek,několikrát denně.. nemá potřebu jít na wc,v kalhotech mu to nevadí,nemá ani snahu ,nic nepomáhá.Nutno dodat že to tak má od narození protože to jeho matka neřešila.prý teda jo, ale podle mě kdyby ano, tak daleko to nezašlo...ale co teď?Matka odmítá vyšetření u dr,po našem nátlaku ať to řeší se rozhodla jít cestou psychologa,..kluk si zkrátka jednou za měsíc půjde popovídat a to je vše...nic se nezměnilo,snaha není,pokud mu neřekneme jdi se převleknout leží v tom klidně celý den...názor?matka nespolupracuje..pomoc?děkuji

denski24
8. pro 2024

@4formy a vy jste toho kluka co?

izz76
8. pro 2024

@4formy A ten kluk je nějak postižený? To dělá i ve škole, nebo na návštěvě u kamaráda, na táboře apod?

4formy
autor
8. pro 2024

@denski24 je to mužův nevlastni syn takze k nam jezdi na vikendy i v tydnu ,zalezi na tom? 🤔

4formy
autor
8. pro 2024

@izz76 dela to vsude,a k nikomu nechodi a kvuli tomu ani na tabory nejezdi,nemuze...😭
Je mirne pozadu ve skole ma asistentku ale chodi do normalni zš

gruyerre
8. pro 2024

@4formy to je hrozný. A otec dítěte to taky nechce řešit?

4formy
autor
8. pro 2024

@gruyerre biotec neni....

gruyerre
8. pro 2024

@4formy a oficiální otec s rodičovskými právy a povinnostmi taky není?

4formy
autor
8. pro 2024

@gruyerre a ja uz si vazne nevim rady,muž už vůbec...nema k nemu zadne prava,zavazky,doktori s nim nic resit nebudou ,,neni bio otec...i.kdyz ho ma radsi jak vlastni matka...

4formy
autor
8. pro 2024

@gruyerre ne neni...od jeho pul roku.ho nevidel,nejsou v kontaktu,alimenty neplati,zkratka nic.zije v zahranici.kluk se narodil ,,z omylu..

gruyerre
8. pro 2024

@4formy a matka ho celkově zanedbává i v jiných ohledech?

izz76
8. pro 2024

@4formy A proč to tedy neřešil tvůj muž dřív, když s klukem žil v jedné domácnosti?

prejeta_zaba
8. pro 2024

No evidentně je tam problém za probléme...Tohle řešila kamarádka u syna a k ničemu se nedopracovali, nakonec se u kluka projevil závažný zdrav. problém, který způsoboval plno problémů, byl na operaci, dál nevím jak to pokračuje, dlouho jsme se neviděly. Nicméně pokud kluk nemá prakticky žádnou rodinu, která by mu dělala zázemí jen mezi vámi jaksi putuje, neřeší se asi plno věcí, těžko s tím někdo něco udělá na modrém koníku. To chce přes dobrého psychologa, pořádně probrat psycho příčiny, ideálně mu nechat udělat i vyšetření hlavy, jestli nemá problém tam a dál tlačit na lékaře na další vyšetření (trávicí trakt, alergie, neuro atd). Tohle fakt zdravý člověk nedělá. Ani mě nepřipadá normální tohle 12 let neřešit a koukat se na to. 😳

4formy
autor
8. pro 2024

@izz76 ano samozrejme se kaje.ma na tom podil ale i.tak porad od ni poslouchal ze ona je jediny zakony zastupce a navic cele dny byl v praci.kolikrat uz kluk spal kdyz prisel domu...o vikendech ona byla vecne s klukem pryc a on doma.

4formy
autor
8. pro 2024

@gruyerre to nevim neziju s nima

4formy
autor
8. pro 2024

@prejeta_zaba ano a prave proto to resime.my to vime ale matka to resit nechce a s nami se dr bavit nebude 😭 nevim co delat..

mollyweasley
8. pro 2024

@4formy Vyloženě provádí potřebu do kalhot, nebo má nehody? Nestydí se za to? Já osobně, protože mám už s dětmi různé zkušenosti, bych ani nevyloučila sexuální zneužívání.

4formy
autor
8. pro 2024

@mollyweasley nene do wc nikdy nic.od plenek pouze do trenek...neuveritelne co 😑

izz76
8. pro 2024

@4formy Je divny,ze tak velkému klukovi ho nevadi a nestydí se. Vzdyt se mu musi deti ve skole smát. Docela tě obdivuju,ze mas chuť to řešit.

4formy
autor
8. pro 2024

@mollyweasley nevadi mu to vubec ...dela ze nic ..

4formy
autor
8. pro 2024

@izz76 kdo jiny mu pomuze...nemuzu se na to jen tak koukat prece 😭

mollyweasley
8. pro 2024

@4formy Já nemám problém už věřit snad ničemu, každopádně my tohle nevyřešíme. Pediatr, psychiatr, ospod už by ale mohl pomoct.
Ospod se dá oslovit i anonymně.

4formy
autor
8. pro 2024

@mollyweasley ano ale porad je to ze o nej prijdeme..vim nema to reseni.
.si vemte co takovy ospod udela??pujde se zeptat matky..ta rekne ze to neni.pravda

.a dal??

mollyweasley
8. pro 2024

@4formy I postrašení ospodem někdy stačí k tomu, aby se začala dít změna. Pokud by si ospod přečetl oznámení o možném zneužívání, nebude mu stačit si jenom popovídat s maminkou.

ada22
9. pro 2024

Je jasné že kluk má hodně vážné problémy, ale nahlásit na ospod zneužíváni jen na základě těchto faktů by se proti někomu mohlo obrátit. Aby to pak neodskakal někdo nevinný. A ve škole by se s někým spojit nešlo. Je mi jasné že oficiálně se s vámi nikdo bavit nechce. Nebo si promluvit s klukem jeslí to nechce řešit. Už je velký. Možná někde zjistit co by různá vyšetření obnášela, aby věděl do čeho jde.

4formy
autor
9. pro 2024

@ada22 vime co by obnasela vysetreni ale matka nechce...kluk mlci nic nam nerekne,je mentalne jinde.

4formy
autor
9. pro 2024

Nikdo ho nezneuziva.proste to ma od narozeni.matka neresi

hanka_12345
9. pro 2024

@izz76 no, nad tvym prispevekem pani pise ze to dela co ho odplenkovali tudiz od dob co v jeho vnimani je "od narozeni" a proto mu to prijde normalni a nevadi mu to.

hanka_12345
9. pro 2024

ja se teda divim i tomu ze pises ze matce to nevadi ..ji nevadi sbirat imrvere ho*na z teplaku kdyz jde prat? me by asi kleplo

Holky to bude troll

konidana
9. pro 2024

@4formy muze mit nejakou potravinovou intoleranci. Pokud to ale nebude resit matka eliminacni dietou, tak se nic nezmeni...

4formy
autor
9. pro 2024

@hanka_12345 prisaham ze nejsem zadny trol!!
Ona to resit nechce aby nebyla za hloupou ze to doslo tak daleko zanedbava ho.v tomto!
@konidana to urcite ne on to.proste ma od narozeni matka ho odplenkovala a vesele se pokracovalo.do.kalhot nevim uz co s tim 😭