Mohu v těhotenství sklenku vína?
Za me je alkohol v tehotenstvi no go. Ja nepiju nic. Dam si po porodu. 🙂
@myjusiatko ja jsem taky vubec nepila, ale i lekari rikaji, ze dvojka vina parkrat do mesice fakt nevadi 🙂
Jako ja jsem proti alkoholu v tehotenstvi. Jednou byl rozhovor s neutologem a mluvil, ze v tehotenstvi nedoporucuje ani male mnozstvi. Ja jsem zdravotnice a jsem taky proti. Ale je to kazdeho vec 😉
hele... po dvou deci vina mas v krvi 0.3 promile. mimo kterymu se vyviji mj.NS - taky. docela darda ne? davala jsem si v tehotenstvi jednou za cas decku piva.... jestli bude nekdy jeste jedno,tak uz ani to ne. alkohol je neurotoxickej jed. dve deci vina bych si fakt nedala.
Já teda nejsem v tomhle ukázková, musím říct že během těhotenství jsem si vína dopřávala 😓... Ne nějak extra ale jednou za dva týdny ty dvě deci no... Manžel mi tvrdil že jsem blázen a po 5. Měsíci už jsem na něj dala a nepila... Budu mu muset říct že zas měl pravdu 😅
@odula v krvi mas 0,3, ale na kratko. Rychle to klesa. A navic to jeste filtruje placenta. Nenabadam k chlastani, ale dvojka jednou za cas fakt nemuze uskodit.
@odula
http://www.porodnice.cz/poradny/tehotenstvi-a-vino
https://zena.aktualne.cz/zdravi/sklenicku-i-v-t...
https://ona.idnes.cz/tehotne-i-kojici-zeny-se-n...
Udelej si resersi, najdes toho k tematu hodne.
P. s.: byla jsem tehotensko a ted kojici abstinent.
Po porodu si nedáš, protože budeš kojit 😂 😘 Taky jsem si říkala "po porodu"... tohle mi nějak nedošlo...
Jinak když už je fakt chuť na víno, tak trošku (prostě na chuť) a říznout vodou 😉
Já před těhu měla hodně ráda víno, ze začátku jsem měla hroznou huť, pak se to nějak zlomilo a když jsem si jen cucla od manžela, tak mi i pozdní sběr přišel strašně kyselý. To jsem si radši dala hlt piva 😆
Teď popíjím po decinkách birela a konečně mi teče pořádně mlíko😀
Tak me bylo do sesteho mesice tak zle, ze jsem na vino vubec chut nemela.. ale pak jsem si klidne sklenicku k veceri, nebo maly pivo dala... nic se nema prehanet, ale slabounke vino podle me nicemu neuskodi, kdyz ho nevypijes lahev...
@kafr sklenku vina si cas od casu klidne dat muze i pri kojeni
Já myslím, že se to dá vydržet bez pití alkoholu, aspoň pak nemusíš mít vyčitky 🙂
@zelenaesmolda asi se z toho dela dneska moc velke drama. Co by meli rikat treba staroveci Rekove ci Rimane. Tam se vino pilo jako voda. A pije dodnes... 🙂 By lidstvo vyhynulo, kdyby sklenicka vina dite poskodila. Ja nepila proto, ze mi alkohol prestal chutnat. A pak jsem si na to bezalkoholovy ziti tak zvykla, ze jsem ani pri kojeni nepila (mozna nekde male pivo po obede jednou za cas). Zacala jsem az kdyz jsem v sedmi mesicich odstavila. To byl ale pak zas celkem masakr. Par sedanku s kamoskama... Ale ty nasledky, hlava jak strep a zaludek jak na trajektu 🙂) Dost rychle jsem znovu otehotnela a ted kojim, takze zas nepiju.
Ale svata nejsem, mam jinou nerest.
@kafr kojeni a alkohol je v poradku. V mliku z 2dcl vina fakt nic neni. Takze ja si po porodu opravdu dam.
Ja osobne nepiju, sem tam sem si dala decku nebo nejaky michany drink, ale fakt mi to nic nerika. Ale ted jak jsem tehu mam šilenou chut na vino a pivo uz od zacatku. 😂😂😂 jako fakt doslova po tom slintam, manzel si ze me utahuje, ze udelam z male alkoholicku a pod.... Pivo se da nahradit birelem to u nas nesmi chybet jinak řadim 😂 a dr sem se ptala na to vino a rikalmi ze si muzu dat, ze 2 deci neublizi sem tam. Jsem ve 31 tt 😉
@letadylkokane jaka je ta nerest?to by me zajimalo? :D
@evakaspar je to vtipny, telo nekdy vyrabi v tehotenstvi prazvlastni chute 🙂
@zelenaesmolda jsem lehouckej kurak. Byla jsem vzdy, ale nastesti kourim fakt malo. Vim, ze to neni zdravy, nemelo by se to, ale proste mi ta cigarka chutnaji. Tezko vysvetlit. Kourila jsem dlouho ecigo bez nikotinovych naplni, jen aby byla para a chut ovoce. Jak jsem otehotnela, z eciga jsem zvracela jak Amina a normalni slimka mi nevadila. Proto pisu @evakaspar o tech roztodivnych chutich 🙂
@letadylkokane resersi jsem si delala. prave proto,ze jsem velky milovnik vina. a fakt bych proste dve deci ted uz nedala. jinak - paradoxne - pri kojeni nejsou dve deci (klidne denne) vubec zadny problem. ;) dve deci vina tedy... samozrejme 😁
@odula jj, naprosto ti rozumim a vubec nerozporuju. Samozrejme je lepsi, kdyz tehotna nepije vubec. O tom zadna 🙂
Jinak ja jsem spis pivar, chutnaji mi horka piva z malych lokalnich pivovaru. A ta byvaji casto silna, takze ja mam fakt utrum, dokud kojim. Ale uz se tesim, ze si treba za rok v lete dam! 🙂
@petulicek5 NE! Podle nejnovějších výzkumů vadí plodu každá kapka alkoholu. To neumíte (je Vás tady víc) vydržet pár měsíců kvůli mimču bez chlastu??!!! Za takový dotaz bych se styděla, tak si nemusíte pořizovat děti, když je vám chlast milejší ne?
hele ale pri tom kojeni fakt nevidim problem.... pac do mlika jde o malo min nez co do krve,to jest cca necela 0.1 promile kdyz si das dve deci (piva). coz je jako kdyz kapnes malou kapku vody do pul litru toho piva. takze do krve ditete jde nula nula nic.... ;) takhle prisna na sebe jako ty - to uz jsem fakt nezvladla 🤣
@2hanah mas nejakej relevantni zdroj, prosim? Rada bych se zacetla. Diky.
@odula hehe, tak az bude prilezitost, se treba necham zlakat malym pivkem. Uvidime 🙂 Nasi i moji kamosi na me koukaj jak vrany, pred detmi jsem byla vyhlaseny lev salonu 😃
@letadylkokane mamka cichala kanaly a praci prasky :D
@zelenaesmolda tak to je dobry 😀
Nemela.jsem v tehu chut, ale.kdybych mela, absolutne bez vycitek bych si sklenku dala😉
@2hanah ses vtipna😂 nebo si to.jako myslela fakt vazne? Rekni ze ne..😎
Kdyz uz ma nekdo v tehotenstvi chut na pivo ci vino, tak je podle me lepsi sahnout po nealko variante, nez mit pak vycitky, jestli tim neublizuju diteti.
@petulicek5 kdyz bude maximalne dvoudecova, tak jo🙂