Dobrý den, máte nějakou dobrou zkušenost se šamponem na lupenku? a nejakou mastičku na tělo? Děkuji
@zdenamestan Můj ex manžel měl lupenku, a v podstatě jediné co mu pomáhalo bylo každý rok moře.
@zdenamestan Modrá indulona je dobra. Synovi ji mažu i do vlasů.
@zdenamestan záleží jakou mast myslíš,zda na zmírnění lupénky nebo promaštění kůže.
Mě pomáhají jen kortikoidy. Mám typ lupénky, který je dost agresivní a velmi odolný, ale na jiné druhy třeba pomáhá konopná mast.
Na promaštění určitě Exipial ulipolotio, pak dráhy Uriage. Indulona, Kamil, každému vyhovuje něco jiného a to mi potvrdila i kožní.
Pak doporučuji koupele ze soli z mrtvého moře, sluníčko a vyvarovat se stresu.
A konzultace s doktorem.
Lupenku mi zjistili před cca 20 lety, vyzkoušela jsem všechno předepsatelné od kortikoidu po dehtový šampon. Nikdy nic pořádně nezabralo. Pak mi paní lékárnice doporučila šampon Ducray Kelual DS a krém La Roche Posay Kerium DS. A BOMBA 😄 vlasy čistý a fleky na těle taky 😉 ale na každého zabírá jiný produkt 😉 všeobecně by to mělo mít ale označení DS 🙂 k tomu “léčivému” šamponu je ještě jeden “udržovací”, jejich aplikace se střídá.
@martt fakt na každého zabírá něco jinyho 😁 mně indulona kůži úplně zadusí a lupenku tyto krémy zhorší.
Bohuzel ne😞