Lupénka. S jakým šampónem a mastičkou na tělo máte zkušenost?

zdenamestan
20. čer 2021

Dobrý den, máte nějakou dobrou zkušenost se šamponem na lupenku? a nejakou mastičku na tělo? Děkuji

natysnovec
20. čer 2021

Bohuzel ne😞

misicka1988
20. čer 2021

@zdenamestan Můj ex manžel měl lupenku, a v podstatě jediné co mu pomáhalo bylo každý rok moře.

martt
20. čer 2021

@zdenamestan Modrá indulona je dobra. Synovi ji mažu i do vlasů.

andycr
20. čer 2021

@zdenamestan záleží jakou mast myslíš,zda na zmírnění lupénky nebo promaštění kůže.
Mě pomáhají jen kortikoidy. Mám typ lupénky, který je dost agresivní a velmi odolný, ale na jiné druhy třeba pomáhá konopná mast.
Na promaštění určitě Exipial ulipolotio, pak dráhy Uriage. Indulona, Kamil, každému vyhovuje něco jiného a to mi potvrdila i kožní.
Pak doporučuji koupele ze soli z mrtvého moře, sluníčko a vyvarovat se stresu.
A konzultace s doktorem.

katerina_j
21. čer 2021

Lupenku mi zjistili před cca 20 lety, vyzkoušela jsem všechno předepsatelné od kortikoidu po dehtový šampon. Nikdy nic pořádně nezabralo. Pak mi paní lékárnice doporučila šampon Ducray Kelual DS a krém La Roche Posay Kerium DS. A BOMBA 😄 vlasy čistý a fleky na těle taky 😉 ale na každého zabírá jiný produkt 😉 všeobecně by to mělo mít ale označení DS 🙂 k tomu “léčivému” šamponu je ještě jeden “udržovací”, jejich aplikace se střídá.

katerina_j
21. čer 2021

@martt fakt na každého zabírá něco jinyho 😁 mně indulona kůži úplně zadusí a lupenku tyto krémy zhorší.