Ztráta motivace. Jsem jediná?

hanah1387
5. čer 2024

Ahoj, jdu si pro radu, nebo spíš podporu, že nejsem jediná..

Je mi 37 let a po 8 letech přežírání a nesmyslných diet jsem se rozhodla se sebou něco dělat a začala používat kalorické tabulky. Celý život jsem zvyklá fakt hodně jíst a mám ráda pocit přecpání .Kupodivu tabulky fungovaly a poprvé v životě jsem zhubla (za 3 měsíce 5 kilo) a říkala jsem si, že je to na dobré cestě, že už vydržím, byla jsem namotivovaná, přidávala víc sportu. Do osudného dne, kdy jsem si všimla, že mám v dekoltu vrásky jak 50 letá ženská (běžně se nezkoumám a mažu se večer v polospánku).
Začala jsem se zkoumat a nad sebou hloubat a došla jsem k tomu, že pokud se mi podaří výrazněji zhubnout, první půjdou prsa, k tomu mám ty vrásky a pravděpodobně mi zůstane kožní převis na břiše. Takže budu plochá ženská s dekoltem 50 letý a převisem na břiše, takže stejně žádnou parádu v tílku a sukni, nebo nedej bože v plavkách neudělám.
Doktorům se vyhýbám, takže estetická operace nepřipadá v úvahu a stejně na ni nemám peníze.
Upadla jsem do totální deprese, že nemá cenu se snažit a můžu se klidně dál cpát, protože už to lepší nebude..Vím, že je to blbost, kamarádka mi řekla, že zbytečně vytvářím problémy a jsem na přesdržku 😊 ale já bych tak nějak potřebovala ujistit, že v tom nejsem sama..a ideálně nějak namotivovat.

adelisss
5. čer 2024

Nesmíš hubnout moc rychle. 5kg za 3 měsíce mi přijde v pohodě tempo, ale rychleji asi ne. Zkusila bych brát nějaké vitamíny na pleť + kolagen. Mazat zvenku samozřejmě taky, ale podle mě to chce podporu i zevnitř. Jinak docela dobré zkušenosti mám se střídáním teplé a studené sprchy na pevnost kůže.

lv
5. čer 2024

No, nejvíc bych se motivovala tím, že budeš snižovat rizika nemocí spojených s obezitou/nadváhou. S postupujícím věkem by ty potíže jistě přišly.

janule0123
5. čer 2024

@hanah1387 hele, zdravotně ti ty kg nahore nepomuzou.. přijde me ze pak kolikrát vypada člověk s větší vahou ikdyz bez vrásek jak 50 léta tetina stejně … takže výraznější nadváhu bych si kvůli tomu ze budu mít vrásky nenechávala.. jen druhy ikdyz možná tvrdý pohled na věc 🙃 tvoje fotky jsem neviděla …. Nevím jak vypadas.. ale proste obecně … 😎nechci nikoho urazit … motivace pohledem z jiné strany … Jo a cpát se dá i zdravěji 🤣

teate
5. čer 2024

Jako, že raději budeš “tlustá” (nevím, zda jsi - případně tedy při těle) než hubená s převisem a vráskou v dekoltu? A kde je zdravotní stránka? Ona ta kila navíc taky vizuálně přidávají roky, nemysli si. Já s tabulkama teď zhubla od konce února doteď (3 měsíce) 7kg a je to moc fajn. Neměnila bych. A baví mě to. Takže pojď do toho dál. 🙂

irmamala
5. čer 2024

Tak to asi zalezi, jestli bys radsi byla stihla s vraskami, nebo tlusta s hladkou pleti😃 Ja teda volim stihlou postavu - oblicej se da vzdy vytunit, ale speky ne😀 Ale uprimne, abys po pouhych peti kilech uz mela vrasky, to je blbost a rekla bych, ze to souvisi bohuzel s vekem, nez s kilama. A proc bys mela mit previs, kdyz budes posilovat? Ja jsem tri mesice po porodu shodila 17kg a vypadam normalne. Prece nezhubes 100 kg ne?

miryp
5. čer 2024

To postrádá logiku a to ti říkám jako hubnoucí obézní žena, co si také začala všímat toho, že po 40 se ta kůže začala chovat jinak. Mám-li být vrásčitá, ok, to umím přijmout, nemám se stárnutím problém, ale nechci to v kombinaci s obezitou, protože na to se fakt nekouká hezky. Takže u mě vrásky zapůsobily jako kopanec do zadele, abych pohnula s tím hubnutím. A samozřejmě druhá věc a ta podstatnější je, že pokud ti doposud tělo tu špatnou péči nevrátilo nějakou civilizační chorobou, tak počítej s tím, že to přijde, pokud se nevzpamatuješ. Já byla do 40 relativně ok, když neberu v potaz nemoc vyvolanou očkováním a na to navázané problémy. O další dva roky později mám ale pocit, že každý měsíc mé tělo stárne snad o pět let... Vezmi rozum do hrsti a srovnej si priority...

me_druhe_ja
5. čer 2024

Jen k tem vráskám. Bohužel je pravda, že kolem 40 už začíná být výrazně hubená postava nevýhoda, protože vrasky extrémně vylezou, na obličeji je to děsně vidět. Mě je 38 a mám stejně starou kamarádku. Obě měříme cca stejně: já 171 a ona myslím 174 nebo tak. Já mám aktuálně mezi 63-64kg a ona má myslím 52. A už hodně lidí nevěřilo, že jsme stejný ročník, že ona vypadá daleko starší.

Ale to se bavím o hubenosti. Nejlepší je být prostě v normě, mírná nadváha (MÍRNÁ) je ale v tomhle věku snad lepší než podvaha. Obezita je samozřejmě špatně kdykoliv

palja
5. čer 2024

@hanah1387 musíš si to srovnat v hlavě. Já jsem s tabulkami zhubla za půl roku 15kg, jenže pak přišla krize a chtěla jsem prostě jíst (ne hubnout), tak jsem měla půl roku režim být fit a jedla jsem si, ale nic jsem nepribrala. Teď zase jedu zhubnout, chtěla bych to dotáhnout do konce.
Moje motivace je taková, že stárnu (mám 35 a dvě dcery 6 a 2 roky), vrásky budou a jsou, sem tam i šedý vlas... Ale hlavně mi už nějaký rok klepe cukrovka na dveře. Chtěla bych být zdravá a vím, že to můžu ovlivnit, abych se udržela ve fázi "prediabetes". K té cukrovce se můžu prožrat a kvůli holkám a sobě chci být zdravá a mít normální váhu. Několik let jsem měla obezitu a teď mám nadváhu. Ani jsem si nepripouštěla to, jak vypadám, ale podle fotek je to děs. Takže mám svoje nejtlustší fotky uložené a když přijde krize, tak si je prohlednu, že takhle vypadat nechci. Dokonce jsem si koupila o číslo menší oblečení a teď mám radost, že se do toho konečně vlezu.
Prostě si to musíš sama v sobě srovnat, já jsem závislá na jídle, ale s tabulkami se to dá zvládnout.

anonymous_ka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
kakamila12
5. čer 2024

Já si nemyslím, že ty vrásky mají souvislost jen s hubnutím. Píšeš, že jsi zhubla 5kg. Kdybys zhubla 15, tak to bych brala, že ano. Nezměnila jsi i něco jiného? Nebo jsi je třeba dřív tolik nevnímala 🙂

maja050812
5. čer 2024

@hanah1387 začala bych asi tím ze bych skončila s preziranim a vynechala nezdravé potraviny a pokud se ti nechce cvičit tak aspoň každý den bez ohledu na počasí jít na procházku. Místo deprese a nějakých vrásek se na sebe podívej a řekni si ze jsi kus ženský a mej se rada nauč se ty kilca hrdě nosit.

barumrallyebum
5. čer 2024

Taky jsem nad tim premyslela a radsi budu stihla a mit trochu vrasky, nez mit nadvahu ☹ to je 100 a 1. Taky to cviceni a zdrave jidlo mi vlilo do zil nejaky elan, takze i pusobim svezeji, tzn mladeji 🙂

kamino
5. čer 2024

Jako fotografka musím říct, že hubnutí je hlavně od určitého fakt na kůži dost znát. To je bez debat. Vím co retušuji, mám za ta léta pravidelnou klientelu. Kila dole zas mohou mít zdravotní benefit, pokud se k tomu přistupuje s rozumem. Je to na tobě. Pokud se ve svém těle cítíš dobře, tak v pohodě, není problém. Pokud ne, tak pokračuj v hubnutí..

odula
8. čer 2024

No me ten vizualni benefit hubnuti nemotivuje a nikdy nemotivoval. ( pac co si budu nalhavat, ten gesicht uz není co bejval, a lepší to nebude, vlasy po covidu v podstatě žádný... par kilo dole to nezachrání :D . Takže - ja kdybych mela hubnout jenom kvůli tomu jak budu vypadat, tak se na to taky vy.... tak jsem to vzala z druhy stranky, vykaslala jsem se na hubnuti a rekla si ze budu dělat věci proto, abych byla fit. Abych se cejtila dobre. A jestli zhubnu - ok, ale není to primární. Takže jsem zacala cvicit - a zjistila jsem ze pro me je motivujici ten pocit sily. Eh. Asi to zni blbe ale vidět, co to tělo skutečně ještě může dokázat, ze můžeš prostě najednou vybehnout do schodů a nezadejchat se, ze najednou preruckujes žebřík, ze si pehodis 25 kg pytel pres rameno a nevšimnes si, ze dotahnout tasky do patra je brnkacka.... :D ze muzes vlastni vůli formovat sebe a vlastně i svuj postoj k okolnimu světu - co vsechno muzes dokazat a co budeš moct umět udelat.... nehlede na to ze člověka prestanou bolet záda ;)

odula
8. čer 2024

Proc tp pisu - jestli pro tebe neni motivujici jak )budes vypadat, tak zkus najit jinej druh motivace - proc ti vadí ze mas nadvahu, v cem te to omezuje, co ti to brání dělat, brani ti to.v něčem po čem jsi vzdycky toužila? A po tom jdi. Jestli zjistíš ze jsi spokojená, taky ok ( i kdyz zdravotní stránka sama o sobě může bejt dost silnou motivací)

trilien
8. čer 2024

@hanah1387 človek musí chcieť primárne sám, nikto z nás nedokáže presvedčiť niekoho iného o správnej motivácii. Môjho otca som nepresvedčila ja, ani niekoľko lekárov, ani mama, ani pohľad do zrkadla, ani zdravotne rizika, ani kopa liekov, ktoré musel užívať na metabolicky syndróm, ktorý si spôsobil prežieranim. A to do 40tky veľa športoval a jedol s rozumom a krátko po 60 bol mŕtvy ..

felis
10. čer 2024

@hanah1387 Ahoj, nejsi v tom sama. Ze zkušenosti jsem viděla, jak jsem k sobě přísná. Trochu to cítím i z Tebe. Celý život jsem měla velikost XS/S. Před třemi lety jsme se našli s partnerem, přestala jsem řešit problémy své i jiných a rázem mám o 12kg víc a velikost M a někdy L. Baví mě, se hýbat a začala jsem cvičit, abych dál mohla jíst vše. Když jsem chvíli frčela v KT, tak jsem zjistila, že jím celkem fajn. Postavu mám pořád hezkou, ale když se zadívám na sebe do zrcadla, tak zjišťuju, že je se mnou armáda kritiků.... které pak umlčím. Z vlastní zkušenosti doporučuju se spíš měřit než vážit. Svaly jsou totiž těžší než tuk. A taky objemnější, což je důvod, proč už nenosím halenky M, ale L. Mám zkrátka svaly 🙂

felis
10. čer 2024

@kamino dnes jsem četla, že od určitého věku se musí člověk smířit s tím, že obojí dobře vypadat nemůže: buď prdel nebo ksicht 😂 😂 😂

odula
11. čer 2024

@felis ja jsem team prdel :😀