Ahoj, mohla bych se zeptat. Podarilo se mi dceru odstavit, bez place a stresu ve 14 mesicich. Uz to bude mesic, zacala i pekne spinkat, vetsinou celou noc, max jednou vstane. Prestala jsem jist sladke, pridala hodne ovoce (dopoledne), hodne zeleniny (odpoledne). Na veceri jim pouze zeleninovy salat s tofu nebo mozzarellou. No a vaha stoji. Myslite, ze to je diky hormonum. Mate nekdo zkusenost?
Zacni si vazit a pocitat vse, co snis a vypijes a bude mit jasno. Pokud jsi v deficitu, hubnes. Pokud vaha stoji, zrejme deficit nemas a musis ubrat jidlo nebo pridat pobyb.
@martiniquest Není deficit jako deficit. Já jsem v deficitu vlastně furt, ale protože jím pod bazál. Prostě nejsem schopná při svý velikosti sníst to, co moje tělo potřebuje k fungování, a proto si furt ukládá. Ale taky je to „prostě deficit“. Navíc tady tazatelka nic pořádnýho nepíše. Nevíme kolik váží, měří, co za celej den sní. Tahle univerzální rada je k ničemu. Ale chápu, že nic lepšího poradit nešlo, když nemáš víc informací.
@martiniquest i obézní člověk může být v deficitu. Ne třeba v energetickým, ale může mít v deficit u některý z makronutrientů (bílkoviny,tuky, sacharidy). Takhle jednoduše to fakt říct nejde.
@areh ja se samozrejme bavim o kalorickem deficitu
Stáhni si do mobilu kalorické tabulky a pár dní si to poctivě zapisuj. Tam přesně uvidíš, co ti přebývá/chybí k tomu, aby si hubla. Třeba nic. Tělu, které bylo dlouhodobe zvyklé na nějaký režim, může trvat i několik týdnů než začne pouštět tuky.. Píšeš tady málo informací, aby z toho mohl člověk poradit něco konkrétního.
@martiniquest to ale nebylo napsané a tak samozřejmé to není 🙂
Omlouvam se za malo informaci, nechtela jsem to tu zahltit a psat romany. Spis jsem chtela vedet, jestli se nekdo setkal s tim, ze po kojeni trvalo delsi dobu, nez nastartoval hubnuti. Rano snidam ovoce, vlocky, bily jogurt, orisky, seminka, pak mam obed brambory, 3 vejce, zelenina, svacina celozrna houska, zerve, zelenina, vecere zeleninovy salat s tofu. Snazim se hodne pit, sem tam si doma zacvicim, moc toho nenachodim, dcera uz nechce jezdit v kocarku.
Ty kalorické tabulky jsou opravdu fajn. Dlouho jsem se jim bránila, ze začátku je to opruz všechno vážit a zapisovat. Že nejím zdravě nebylo žádné překvapení, ale že jím mnohem větší porce než potřebuju, to pro mě překvapení bylo. Mám 15m dítě, zatím v kočárku vydrží, ale ty procházky mi na hubnutí evidentně nestačí. Takže jsem začala cvičit. Mám ráda 7 minutovky od Lucy Windham-Read. Je to na chviličku, takže i s batoletem za zády se to dá. A když je víc času, není problém dát ty cvičení dvě, tři 😉
@lenulen no ja bych asi zacla jidlo vazit a pripravovat si dopredu,me prijde dost malo na veceri salat a mozzarela,neviim zadne sacharidy nic...Jde o to kolik je denni vydej a pak kolik toho snis celkem pres den ,ono nekomu trva dele nez se telo chytne a zacne se s mirovat se zmenou...
Dekuji, projedu net a zkusim vazit jidlo 🙂
@lenulen určitě málo všeho.Mám vyzkoušeno jíst ve správném poměru : bílkoviny,tuky,cukry,To chce opravdu zapisovat,opravdu jíš moc málo.Já kdysi poctivě zapisovala a zezačátku jsem měla problém vše sníst.Přišlo mi,že nic jiného nedělám než jím.A hubla jsem 70dkg za týden pravidelně,
@lenulen z tohodle těžko soudit. Záleží na celkové celodenní stravě a pití pohybové aktivitě. Saláty k večeři jsou sice hezký, ale můžeš mít i nízký energetický příjem, málo bílkovin a podobně. Zkus si pro začátek vyplňovat kalorické tabulky a orientačně uvidíš jak na tom jsi