Ahojte. Asi se to uz resilo milionkrat, ale zacina me desit ma vaha. Pred otehotnenim jsem mela 57kg, do porodu jsem se hybala, jelikoz jsem pracovala v lese. Kdyz jsem rodila, mela jsem 75kg, po porodu 64kg. Ted jsem po porodu treti mesic a mam skoro 70kg. Bojim se, aby to neslo nahoru jeste vice. Cvicim, hybu se mene, nez pred porodem, ale hybu se. Nejim zadny cukr, kdyz nepocitam fruktozu, nejim bile pecivo, skoro nesolime. Ze zacatku jsem si myslela, ze pribiram kvuli malemu prisunu jidla, jelikoz jsem jedla dost nepravidelne. Uz delsi cas, jim pravidelne po mensich porcich, vecer si davam spis neco lehciho. Jednoho dne, jsem si rekla, ze zkusim behat. No klaplo to zatim jednou, ale bohuzel to nejak u nas neni realne. Ale moc mi chybi se nejak vyblbnout a poradne se zapotit.
Kdo ma nejakou zkusenost, radu, ci napad. Sem s tim, nechci byt 80 kilova kulicka, ktera si stezuje, ze po porodu nemuze zhubnout.
Uz mi plno lidi reklo, at se tim netrapim, ze jsem chvilku po porodu, at pockam, ze s kojenim to pujde dolu, no nevim, jestli neco jde dolu, spise naopak.A at se nestresuji, abych jeste neprisla o mleko. Uprimne receno jsem to moc neresila, ale uz par lidi se me zeptalo, zda cekame uz dalsi... coz se me trochu dotklo.
Krasny cas
Evka
Já jsem se z porodnice vracela téměř se svojí původní váhou, během šestinedělí jsem zhubla ještě další 4kg, ale pak to šlo nahoru přesto, že jsem se stravovala zdrave a cvičila 😞 během kojení mi to prostě vůbec nešlo. Holky kolem mě při kojení hubly a já kynula. Jak jsem přestala kojit(po roce), tak se to pomalu pohybem a stravou pohnulo dolů, ale už ne tak jako před těhotenstvím 🙈😄
@evulakebula Ja jsem 3 mesice nezhubla nic kromě vody a děti, a to jsem kojila dvojcata a stejne nic. Pak to přišlo a šlo to rychle 🙂
@evulakebula já jsem už 9 měsíců po porodu a mám snad stejnou váhu jako při odchodu z porodnice. Pořád se mě drží nějakých 7-8 kg a mám už pocit, že dokud budu kojit, tak to asi dolů nepůjde. Pohybu mám dost, sportuju, cvičím, strava není žádná hrůza, ale sním větší porce než dřív, mám prostě hlad, když živím 2 lidi...Teď malé už měsíc rostou zuby na pokračování, takže kojíme o sto šest a to jsem to chtěla už redukovat. Štvou mě ženský, co kojením okamžitě zhubnou :D u každého to bohužel neplatí. Vždy jsem byla hubená, až do porodu jen bříško, jinak jsem nikde nepřibrala, až o porodu...jako není to žádná hrůza, akorát mě štve, že velkou část sveho původního šatníku neobleču. A kdo se tě 3 měsíce po porodu ptá, jestli nečekáš další, je debil, to máš ještě absolutní nárok mít kg navíc 🙄
Já při kojení přibírám, ale já jsem prostě rozežraná... Respektive, ten metabolizmus při kojení prostě maká a musím si poctivě hlídat, abych si dělala svačiny. Fakt, bez svačin a pravidelného jídla 5-6x denně to u mě nejde. Když se nenajím dost, tak mám tendenci "zobat" a ve výsledku toho sním ještě víc.
@evulakebula Tři měsíce po porodu je opravdu chvilka. Těhotná jsi byla 9 měsíců a minimálně takovou dobu bude tělo potřebovat na regeneraci. Mě se na těhotenství ptají ještě dva roky po porodu dvojčat, ale to je jiný příběh (diastáza a obrovská, obrovská kýla, kterou zatím nemůžu nechat zoperovat)... S kojením to má každá zřejmě jinak - z někoho je za pár měsíců při kojení kůže a kost, žena se cítí "vycuclá", někdo spíše přibírá nebo váha stagnuje. Hodně může udělat také nevyspání, celkově hormony. V jídle to chce určitě režim, pravidelnost, kvalitu a nehladovět. S pohybem postupně, jak to provoz s dítětem dovolí. Případně si také nechej zkontrolovat štítnou žlázu, porodem se mohlo něco změnit. A měj se ráda, tvoje tělo zvládlo vypiplat k samostatnému životu člověka a potřebuje tvoji lásku a trpělivost.