Ahoj, potřebuju radu 😟
Jsem skoro 4 měsíce po porodu a hrozně jsem přibrala. Po porodu jsem měla 78 nyni mam 84😕
V těhotenství jsem nemusela sladké ale od porodu ho můžu jíst na kila 🙁 už nekojim
Hrozně bych chtěla shodit jenže nemám pevnou vůli, dietu jsem držela ale ani po týdnu jsem neviděla zadny výsledek a moje pevná vůle byla ta tam😐 každý den chodim na prochazku a kočárkem i na 2 hodiny slapu do kopce 2 km. Snažím se sladké nejíst ale ted na vánoce? Samé cukroví 😂 a neodpustim si prostě aspoň jednu sladkost denně 😕
Chci se zeptat jak jste shodili? Jak se vam to povedlo? Za jakékoliv rady budu jedině ráda.
Bez vůle to asi nepůjde i kdyby jsi se stavěla na hlavu . Dej si nějaký cíl, zvaž pro a proti. Manželovi se asi taky víc líbila postava předtím ne? Musíš se nějak hecnout. Jak to není v hlavě, tak je to o ničem. Já po porodu měla do třech měsíců svou váhu, do dalších třech ještě o 8mene. Jedla jsem pravidelně, sladké jsem si hold odpustila a po šestinedělí chodila třikrát týdně běhat...
Souhlasím, že je potřeba si to hlavne ujasnit v hlavě. Pro mě byl největší důvod to, že jsem slyšela narážky na to, že by mi neuškodilo zhubnout od svých nejbližších. A to mě fakt mrzelo. Prostě jsem se hecla a začala se víc zajímat o to co jim. Hodně mi pomohla jedna fcb skupinka. Jak je pořádná motivace, pak je pul hotovo 😊 Taky jsem jidavala aspoň 1sladkost denně a nedovedla si představit to sladký vůbec nejíst. Ale když jsem začala jist víc vyvážene, tělo to samo přestalo požadovat a chute na sladký zmizely.
@kaii no musite se na sebe fakt nastvat. Mrknete na stranky stobklub,kde je hodne informaci, muzete si tam naplanovat jidlo na cely den. A necekejte zazraky po tydnu. Zdrave je zhubnout 1 kg za tyden a to na sobe nic neuvidite,ale kdyz vydrzite mesic,tak 4 kilca uz jsou znat. Dulezite je naucit se jist zdrave a pravidelne,aby Vam to zhubnuti vydrzelo cely zivot. Ja s tim stobem zhubla 25 kg v roce 2014 a dodnes vahu drzim i pres dve tehotenstvi. Tak drzim palce,pustte se do toho a za 3 mesice budete ze sebe nadsena,uvidite
Ja treba shodila az kdyz jsem se na vse vykaslala a jedla, kdy chtela.... A ujizdela jsem na jablkach.... Takze snidane, obed vecere a mezi tim jablka, pripadne jine ovoce.... Doprala jsem si aj cokoladu a zhubla jsem z 85 na 70 kg a nejak extra pohyb jsem nemela.... Pak to slo nahoru, kvuli praci a od te doby se taky snazim vseli jak..... A jen muzu za sebe rict.... O vuli to je jen u casti... Taky nemam dobrou vuli.... Ale i o tom, co vam treba bude pasovat.... Mamka jedla hodne papriku, kdyz mela na neco chut, dala si papriku, pomahalo ji to (bohuzel cukrovka a vek (60)delaji hodne taky).... Sestrenka byla u poradkyne na dietu aspon jednou dvakrat a ta zjistila, ze zadrzuje i hodne vody. Ja jsem ted po druhe tehu a mam v planu si tam po vsem zajit (i to tenkrat pomohlo, ale to jsem neplatila, dr mi to nechala udelat) a dal budu hledat, co me bude pasovat.... Byt o hladu neni dobre, ale zjistit, co pomuze od hladu, chutná a "pomaha" neni jednoduche, ale najde se a sem tam zhresit sladkosti taky nezabije 😃 (ju a pry nevadi treba pasek cokolady, ale nejlip po ranu 😉) kazdemu pasuje neco jineho a moc moc ti preji, aby se ti to povedlo 🍀🍀
Já shodila tak, že jsem začala chodit na psychoterapie, naučila jsem se mít ráda a najednou jsem neměla vůbec potřebu své super tělo ničit špatným jídlem.
@kaii Mě zase strašně pomohlo zapisovat si stravu a aktivity do kalorických tabulek. ( Apka v mobilu ) Hodně mě to hecovalo, a měla jsem přehled . Zhubla jsem cvičením a stravou z 72 kg na 61 kg za cca 3,5 měsíce. Vůle je samozřejmě to nejdůležitější. Ale když jsem překonala ten nejhorší první týden, pak už to nebylo tak zlé.
@misicka1988 muzu poprosit aplikaci? Mam to podobne jako vy, chtela bych z 67 na 60 🙂 a jak casto jste cvičila dekuji 🙂
@terka2018 Apka je ke stažení zdarma na Obchod play - název Kalorické tabulky. Snažila jsem se cvičit každý den na elipticalu, + cvičení hlavně na břicho. A samozřejmě delší procházky s kočárkem. Jsem ráda že manžel není pecivál, tak jsme spolu chodili na delší tůry, i třeba s krosničkou. Jako ze začátku samozřejmě vopruz, ale jak se člověk "zajede", tak ho to pak i docela baví 😊 Teď jsem přes svátky skoro 2 kila nabrala, tak se zase do toho na měsíc pustím 😁
@misicka1988 super dekuji moc 🙂,
Mne se vaha zacala radikalne hybat dolu cca 6 mesicu po porodu. Stacilo zacit jist zdrave, varim si jidla z knih Brichace Toma. Behem dvou mesicu padlo 5 kg. Tehotenske kila mam uz dolu, ale jeste chci tak 5 kg zhubnout. Ted o Vanocich jsem si dala pauzu, sice nemusim sladke, ale neodpustim si chlebicky, jednohubky a pod 🙂 Po svatcich najedeme s malou na navyklej rezim, takze se znovu vratim ke zdravemu vareni. Na cviceni zatim nemam pres den cas a vecer se mi opravdu nechce
Nesmíte se podceňovat, začnete se stravou poté začněte k tomu i cvičit a uvídíte ten výsledek.
Já jsem zhubla 24kg právě tím, že jsem naprosto radikálně omezila sacharidy. Takže nejen sladkosti, ale i mouka, přílohy, sladké ovoce atd. Zhubla jsem kvůli tomu, že mi zjistili cukrovku. To byl prostě šok, kdy jsem věděla, že jsem si tloušťkou zadělala na problémy na celý život.
Ale přiznávám, že taky nemám teď pevnou vůli a co jsem pracně shodila, mi teď přes vánoce leze nahoru, ale od prvního na sebe budu zas jak pes. 😀 Jinak co se sportu týče, to mě taky štve, zvlášť teď přes zimu, mám fakt málo pohybu, snažím se aspoň šlapat na rotopedu.
Co se týče jídelníčku, nikdy nejím pečiva více než 50g najednou, rýže jen jeden kopeček, brambor max 130g. atd. Za tu dobu jsem si sepsala zdravé recepty, mám toho už dva šanony a pomáhá mi si jídlo předem psát - plánovat. Teď na rodičáku na to mám dost času, takže si klidně i zvlášť pro sebe vařím dietní jídla.