Možnosti zbavení se tuku na břiše - nesmím cvičit. Víte o něčem?

mimiamimia
17. kvě 2020

Dobry den zeny.

Ja vim, ze mnohe byste se zasmaly a rekly, ze to jsem nevidela vase bricho. Jenze ja mam 50kg, jsem vechytko, vsude jinde stihlounka… Ale proste mam nejaky ten tuk na brise a vzhledem k tomu, ze nenam temer zadna nadra, mi to vadi. Bohuzel mi prisli na trvale onemocneni, kuli kteremu mam zakaz cvicit a uz vubec nesmism cvicit na bricho. Nesmim ani tahat zadne tezke veci, delat praci u ktere se ohybate dokola,… Takze hledam metodu, jak se zbavit toho jedineho tuku co mam a je na brise, aniz by se mi ten tuk prestehoval nekam jinam. Nevite moc prosim nekdo o necem?

Moc predem dekuji.

karla2015
17. kvě 2020

70% dela strava a tak 30% pohyb. Takze upravte jidelnicek nebo si ho nechte sestavit a zlepsi se tuk na brise.

mimiamimia
autor
17. kvě 2020

Uz by mi nemeli co menit. To uz bych nejedla vubec. Uz ted nesmim skoro nic jist

klea81
17. kvě 2020

Vynechat ze stravy lepek a přidaný cukr a není z čeho tvořit visceralni tuk 😉

antoinet
17. kvě 2020

@mimiamimia zdravá strava neznamená jíst málo. Tolik k mýtu číslo jedna. Druhý mýtus je, že cvičením na břicho mizí tuk na břiše.
Můžete chodit? Vzorný jídelníček (pestrost, vyvážené makro i mikro živiny, správně nastavené množství) v kombinaci s chůzí udělá zázraky a rezervy v jídle máme všichni.
Naopak nejsem zastáncem radikálních řešení (vynechání lepku u člověka, který nemá alergii a cukrfree je podle mě fanatismus a sem tam si udělat radost v kontextu jinak zdravého jídelníčku, neuškodí).

mimiamimia
autor
17. kvě 2020

@klea81 celiak uz nema jak vice lepki vynechat, kdyz zadny neji 😀 jedine me sladke jsou nedoslazovane presnidavky z alberta. A tucne vubec nemuzu, nebot uz nemam zlucnik

klea81
17. kvě 2020

@mimiamimia tak není to spíš zadržování vody než tuk? Bylas na nějakém měření?

klea81
17. kvě 2020

@antoinet proč fanatismus? Lepek tělo k ničemu nepotřebuje, naopak má na něj hodně lidí intoleranci, ani o tom neví. Bez lepku jsem shodila z břicha 4 kg za 2 měsíce. Po roce jsem se k lepku vrátila, ale už jen z žita nebo ovsa, jinak preferuji přirozeně bezlepkové potraviny.

mimiamimia
autor
17. kvě 2020

@klea81 nebyla no. To mate pravdu. Ja ys jen domnivam... Ale je mozne ze neni ☹ vunec me to nenapadlo

hafika
17. kvě 2020

A není problém diastáza (rozestup břišních svalů)? Dost často jsou ženy jinak hubené, jen vypadají jak na začátku těhotenství. Na diastázu dieta nepomůže, je potřeba speciální cvičení, bez něj to nejde. To že někdo nemá žlučník neznamená, že nesmí tuk, tuk je potřeba, jen ho nesmí být moc, takže třeba buřt nebo vepřové vypečky nebo topinky nejsou to pravé. Ale zlučníková dieta tuky pouze omezuje, ne zcela vylučuje. Nejste náhodou brzy po operaci žlučníku? Pak ty omezení tuku mohou být dočasně přísnější, ale postupně se přechází na běžnou stravu (odebraný žlučník mám v rodině). Mě naopak zlučníková dieta přišla fajn, vařilo se podle ní dobře, dospělí zhubli a děti se vytáhly a zesílily. Jestli jste po operaci, tak bych se teď na nějaké hubnutí vykašlala a soustředila se na zotavení, pak zjistila, jestli za bříško nemůže diastáza a případně začala opatrně cvičit. Některé cviky na diastázu jsou poměrně šetrné, tak by je šlo cvičit i brzy po zhojení jizev.

hafika
17. kvě 2020

@hafika Teď jsem četla úvod ještě jednou, pokud je to opravdu diastáza, tak by bylo vhodné konzultovat s odborníky, jestli opravdu nemůžete aspoň některé cviky (jsou i dechová cvičení a tak, ne sedy lehy ap.), nebo je možnost operace.

piskoteka
17. kvě 2020

@klea81 lepek není škodlivý pokud nemá člověk intoleranci. Stejně jako laktóza. Jako u všech potravin jde pouze o množství

piskoteka
17. kvě 2020

@mimiamimia Přeji krásný den. Cvičení se zaměřením na různé partie nepálí tuk, pouze danou oblast zpevňuje. Tuk se pálí jako celek z celého těla. Je nutné mít sestavený správný jídelníček s poměrem sacharidů, bílkovin a tuků a pokud nemůžete cvičit na břicho, zapojte třeba procházky. Každý pohyb se počítá. Fyzikální princip hubnutí spočívá v kalorickém deficitu. Pokud máte diastázu, je možné že tuk na břiše není vůbec tuk, ale stěna břicha je zkrátka zborcená a potom dělá dojem "těhotného" bříška. Nechcete se pobavit přes zprávy? Foto by mi taky pomohlo, ať mám představu.

klea81
17. kvě 2020

@piskoteka vzhledem k tomu, že lepek vyvolává ve střevech zánět, tak já to s ním neprehanim 😉

tulikiss
17. kvě 2020

bricho se dela vzdy v kuchyni. je potreba jist vyvazene, ale take dostatecne. je to ironie ale pokud clovek ji malo tak bude mit tuk v oblasti bricha. telo vzdy chrani dulezite organy a ty jsou v oblasti bricha, pokud clovek ji malo tak se telo snazi po pokryti potrebne energie na fungovani ,vse ukladat. zkus si zapsat co jis a hodit to do kalorickych tabulek. tak porovnat s vypoctem hodnot napr. zde https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka kaloricke tabulky ty hdonoty pocitaji blbe tak to srovnavat s hodnotama podle te kalkulacky co sem dala odkaz. a pak uvidis jak malo nebo moc jis.

piskoteka
17. kvě 2020

@klea81 Jak píšu výše- je škodlivý pro lidi, co mají intoleranci. Hubne se kalorickým deficitem (do kterého se často nevědomky dostaneme právě vysazením pečiva). Nekecám. Mám hubené břicho i na lepko- cukro- laktózové stravě. Paní by potřebovala specialistu na výživu, aby její tělo dostávalo to, co potřebuje a zároveň v neškodlivém množství.