Jak jste na tom s váhou Vy?

marie966
21. kvě 2020

Dobrý den, tak nějak nevím, zda můžu být se svoji aktuální váhou spokojená. Je mi 24 let. Měřím 170 cm a vážím 69 kilo. Nutno podotknout že se mi podařilo za rok zhubnout skvělých 25 kilo, za které jsem opravdu vděčná, ale stejně. Mám za sebou dva porody, každý den pravidelně cvičím, stravuji se s mírou a hlavně zdravě. Snažím se hubnout dál, ale mám hroznou husí kůži z toho, když si na internetu přečtu názory lidi že holka se 70 kily je prostě neskutečná matrona. Chápu že záleží na spoustu okolností, výška, věk, poměr svalu, tuku, zadržena voda v těle, vše si svědomitě hlídám, ale stejně...Už teď mi je jasný, že na 50 kilo i s postelí to v životě nedotahnu :D. Jinak přítel je s mojí postavou plně spokojen, rodina asi taky. Jak jste na tom s váhou vy? Jinak přeji všem hezký zbytek dne ;)

marta_kovar
21. kvě 2020

Mně to přijde naprosto zdravá váha dospělé ženy. Ono než váha vypovídá o tvém “zdraví” poměr tuků a vody v těle. Každá žena s touhle váhou vypadá jinak.
Na názory druhých kašli. Lepší je být zdravá než mít 50kg a vypadat nezdravě. 🙂

miba10
21. kvě 2020

@marie966 mám po 2 dětech stále 10 kilo nahoře a taky se to nechce hnout. Poslední porod byl před rokem. Mě je 36,takze asi taky už nemůžu chtít zázraky, ale teď když už se konečně bude dát jít normálně ven, tak to snad ještě trochu spadne. Taky mě to štve, ale spíš kuli tomu, že mě začaly bolet nohy, takže to prostě nějak budu muset dát 😁

klea81
21. kvě 2020

@marta_kovar zdravá váha pro ženu 170 cm? 🤔 Já ti nevím, manžel má 72 kg na 182 cm 😉

miba10
21. kvě 2020

@klea81 nemůžeš srovnávat chlapa s ženskou. Můj přítel je o 2 cm vyšší než já a má o 6kilo ním než já. Přesto on vypadá jako kdyby vůbec nejedl, jak je hubený. Každý má úplně jinou stavbu těla

klea81
21. kvě 2020

@miba10 souhlas, každopádně na tu výšku je to pro ženu hodně 😉

meronym
21. kvě 2020

@klea81 To je ale podvaha a nejspise je vyhubly.

meronym
21. kvě 2020

@klea81 To se prave vubec neda rict, jestli je to “hodne”, protoze kazdy jsme uplne jiny, a takovymi kecy jenom srazite sebevedomi normalnim zenskym.

klea81
21. kvě 2020

@meronym není vyhubly, bmi je v normě a má svaly

klea81
21. kvě 2020

@meronym dá se to říct, protože známe výšku. Ale každý ať si samozřejmě váží kolik chce. Jenže paní nevypadá s váhou spokojená, jinak by asi dotaz nekladla.

klea81
21. kvě 2020

@miba10 36 let není důvod k nadváze, to jsou jen výmluvy na zpomaleny metabolismus, který se však skutečně projeví až za 14 let. Takže s chutí do toho, půl je hotovo.

modra_hortenzie
21. kvě 2020

Mám výšku 172cm a váhu 52kg(bude mi 30), a nemyslím si, že vypadám nezdravě, důležité jestli jsi se svou vahou a vzhledem spokojená, mám 3 letou dceru a ročního syna, a upřímně řečeno nemůžu najít čas na cvičení, aspoň 30 minut doma, vím že je to výmluva, ale když je čas tak není síla, když děti spí, užívám si chvíli klidu, ale mám v plánu co nejdříve začít cvičit pro svůj hezký pocit, že něco dělám pro zdraví, a pro zpevnění postavy, při vyšší váze nejsem spokojená sama se sebou, což je pro mne důležité

jaja01k
21. kvě 2020

Záleží jen na tom, jestli jsi takhle sama se sebou spokojená.
Mně je 35, měřím 174 cm a vážím 67 kg. A přijde mi to dost. Já jsem hodně přibrala po druhém porodu, do té doby jsem měla 58 kg. Teď se snažím zhubnout, chtěla bych se dostat na 60 kg, to mi přijde na můj věk a výšku optimální.

lv
21. kvě 2020

Záleží taky na stavbě těla, pokud máš trošku ramena, silnější kosti, robustnější typ postavy, prsa atp. tak je váha ok. Já jsem křehule, vršek jak děcko (dost často v dětském i nakupuju, jinak 34, 36, xs, s velikost) a je pro mne ideal 57, kdy jsem tak akorát.

marta_kovar
21. kvě 2020

@klea81 Tak můj táta má třeba 185 kg a 120 kg. A má svaly a závodí v kulturistice. 🤷🏽‍♀️😃Takže ono je trošku mimo porovnávat váhu jak jsem psala již výš. Záleží na obsahu tuku a vody vs. obsah svalů. A podle BMI je paní také v normálu. Takže ne, nemá nadváhu. Ale nikdo nevíme co její tělo převážně obsahuje.

areh
21. kvě 2020

@marie966 ono na té váze opravdu zasr tak nezáleží. Je lepší mít i třeba mírnou nadváhu s tím, že máš fyzickou kondici, než mít normální váhu, ale žádnou kondici. BMI máš v normě a pokud pravidelně sportuješ (aerobně), tak by ze zdravotního hlediska neměl být problém.
A nejsi spokojená s číslem na váze nebo po vizuální stránce. Potom by stačilo jen vytvarovat postavu bez nějakého dalšího snižování váhy - které s ním ovšem může přijít

neomenia
21. kvě 2020

@klea81 to mi na chlapa prijde dost rachiticke... Aniž bych brala v potaz BMI, říká se, že muž ma vážit cca minus 100 od sve výšky v cm a žena minus 110.

klea81
21. kvě 2020

@marta_kovar Ježíš tak srovnávat kulturista se ženou v domácnosti je mimo každopádně. Rozhodně je vidět, že lidé netuší, že nadvaha je tu sotva 150 let, do té doby ji mělo jen pár bohacu ne běžný lid. Takže ne, 70 kg pro ženu běžné výšky není zdravé.

tez83
21. kvě 2020

@klea81 Přesně to má přítel,jen má 183cm.😉

klea81
21. kvě 2020

@neomenia no to je jen hodně hrubý odhad, pro naprosté laiky. Nedovedu si, představit, že bych podle tohoto nástřelu mohla přibrat ještě 20 kg, děkuji nechci. Stačí pár kg do batohu a už se člověk do kopce zadycha.

klea81
21. kvě 2020

@tez83 a nevypadá, že do hodiny zemře na podvyzivu, co? Můj fyzicky pracuje i sportuje, je pod lékařským dohledem a nikdy neslyšel priberte ještě 10 kg, ať jste tlustší 😇

marta_kovar
21. kvě 2020

@klea81 Ty jsi taky porovnávala ženu v domácnosti se s svým mužem, takže jsem sem napsala trošku opačnou váhu, která je také dobře vypadající.
Až tady napíše nějaký odborník přes výživu a popřípadě nějaký trenér, který se o toto zajímá tak až potom to bude dávat smysl. Jinak tady budou všichni psát jak je paní nechutně tlustá. 🤦🏽‍♀️ Žena má celkově větší obsah tuku v těle se kterým ona může fungovat. Ženy tělo nedokáže pracovat se stejným tukovým obsahem stejně jako mužské. Prostě to nelze.

klea81
21. kvě 2020

@marta_kovar já reagovala na obecné tvrzení, že pro ženu 170 cm je 70 kg ok, není prostě.

marta_kovar
Autor odpověď smazal
Zobraz
cikitkapb
21. kvě 2020

Nečetla jsem komentáře... Nejdůležitější je, abys byla se svou postavou spokojená hlavně ty. Dokud se ty nebudeš mít ráda taková jaká jsi, těžko tě k tomu přesvědčí okolí. 😉

te_reza
21. kvě 2020

Mě je 32 a jsem na tom tak nějak stejně. Jako jo, jednou bych se na 65 třeba dostat chtěla, ale jako
@klea81 to teda neprožívám-jako sorry, ale nemůžeš srovnávat chlapa a ženskou. Mít 70 kg možná není nějaký terno,ale není to nadváha.

marta_kovar
21. kvě 2020

@cikitkapb Přesně tak, hezky napsané. Občas jsou některé ženské tak na sebe ošklivé až je mi z toho smutno. Jedna druhou ještě podkopne a poníží. Místo toho aby řekli “je super, že jsi dala dolu 25 kg, tak ještě trochu a bude to super”.

nnnadja
21. kvě 2020

@klea81 a proč by nebylo??? Pokud je se sebou člověk spokojený, nejí prasarny, je zdravý a drží si svou váhu takto celý život... A opravdu každý vypadá, se 70 kg jinak. Jsou ženy, které při takové váze budou nosit velikost m a budou kočky a ženy, které budou mít velikost xl a budou rozkošné matrony. @marie966 soustředí se na velikosti, ktere nosis

agneska7
21. kvě 2020

Buď naprosto v klidu já 24 let 160 cm a 88 kg 🙈

kacenka115
21. kvě 2020

@marie966 mě to až tak hrozné nepřijde, nevím. Samozřejmě záleží na celkové konstituci. Jinak já mám 165,před dětmi jsem měla 57, a nikdo by mi tolik netipl, protože jsem cvičila a váha mi rostla a objem šel dolů. Po prvním synovi mi váha kolísala kolem 62 kg,takže už to nebylo ono, ale že bych vypadala špatně to se taky říct nedá. Je to hodně o pocitu a přijetí sebe sama. ;) pokud ty se budeš se 70 kg cítit dobře, nemá cenu se s tím trápit, protože někdo řekl, že je to moc.

syslounek
21. kvě 2020

Mám 71 kg, 168 cm. Když jsem se před svatbou snažila shodit, klesla jsem na nějakých 67, víc ani ránu. Dokud se vejdu do 38 a nevisí mi z oblečení faldy, jsem spokojená.