Nedaří se mi hubnout, cvičím, jím zdravě a váha se ani nehne. Co s tím?
Já jsem po dětech navštívila nutriční terapeutku, co mi zhodnotila jídelníček a poradila, kolik toho jíst a jak si to poskládat, abych byla sytá, pochutnala si a zároveň hubla. Fungovalo to okamžitě. Ženy se v tom zbytečně plácají, stálo mě to stejně jako jedno stříhání u kadeřnice a ušetřila jsem si vlastní pokusy a omyly.
Bud jis malo, pod BM nebo i zdrave jis porad hodne.... Nebo kcal OK, ale malo bilkovin, nebo moc sacharidu, nebo hormony, stres, malo spanku, moc cvicis nebo cm jdou dolu a vaha stoji - svaly vs tuk... a dalsich asi milion moznosti... Zkusila jsi zapisovat aspon chvili do kalorickych tabulek? Vcetne kazdeho "ochutnani, piti, uzobnuti". Mas vypocitane kcal a hodnoty presne?
Muže to mít plno příčin. Na preventivky chodis a jsi zdrava? Beres léky? Kolik čeho snis? Mas představu, kolik a čeho bys jist měla? Co, jak dlouho a kolikrat týdne cvicis? Mas nadvahu a někdo ti určil, ze by bylo dobre zhubnout? Vazis se nebo i meris poměr tuku a svalu v těle a obvody přes břicho a zadek? Odpovedi sem nepis, zamysli se nad nimi a pokud odpovedi neznáš ani ty, tak ti tady nikdo nemůže odhalit příčinu.
Ideální je jít za odborníkem, který tomu rozumí 😊
Mě to taky strašně dlouho nešlo a teď to jde, sice sakra pomalu ale jde. Od léta mám dole cca 4 kg ale pravděpodobně jsem nabrala i svaly... U mě stačilo úplně vyřadit sladké a celkově nesladim(jen před ms si něco sladkého dopřejí:D), dodržuju přerušovaný půst (ráno nesnídám, první jídlo v 11 a večer končím s jídlem kolem 5-6), plus k tomu běhám a cvičím téměř každý den. Kdybych dodržovala jen jídlo a nesportovala tak by mi váha dolů šla ještě pomaleji ..
Jo a ještě doplnim že jsem Hubla z mírně nadváhy (171/77 kg) teď mám 171/72,5 a ještě do léta to chci stáhnout tak o 10 kg
@mia5344 tohle je všechno, jen ne zdravý
@patypresdevaty zkus něco počíst o IF a pak hodnot zda to zdravé je nebo ne 😉
@drep tak ono to není pro každého, já zas nemůžu snídat protože mi pak je těžko a mám "mozkovou mlhu". Každý si to musí nastavit jak mu to pasuje, každé tělo je jiné. Jediné co je potřeba je hlídat si živiny a dostatečný (ne přehnaný) příjem jídla kór pokud k tomu sportujes ;) je už pak na každém jak si to přes den rozvrstvi
Ahojky.Měla jsem to samé a když jsem pak už konečně něco zhubla,tak jsem to pak zase nabrala.Pak jsem vyzkoušela na doporučení od známé tabletky, které mi pomohly s nastartováním metabolismu a pak už to šlo hezky.Jen je potřeba opravdu hodně pít a díky tomu pak není ani chuť na sladké.Takto jsem zhubla celkem 15 kilo a je to už pár měsíců a stále bez jojo efektu 🙂
@2veverka já mám ráda sladké a tomu jsem se při hubnutí vyhýbala. Ona mi ale na denní bázi dala do jídelníčku dezerty, které mají hodně bílkovin (přirozeně, ne s proteinem) a tím jsem získala super svačinu a neměla chutě. Taky mi šoupla časy jídel, abych poslední jídlo měla později a neměla později večer hlad. Opravdu to bylo na míru, ne obecná pravidla a hodnoty a lá jídelníček od Tótha.
Stahni si kalorické tabulky a ty ti jasně reknou, jestli opravdu jis tak, jak bys mela pro hubnuti. Na FB je skupina "Hubneme s kalorickými tabulkami",kde se holky podporuji,odpovidaji na dotazy a hlavně denně fotí,co ji,pro inspiraci ostatním..
Ja jsem presvedcena, ze je to v hlave. Jde o to prekopat uplne zivotni styl. Uz jsem to tu parkrat psala:
Zasada c. 1 je zaradit do sveho zivota prirozeny pohyb a s tim jde ruku v ruce zasada c. 2 - musi te ten pohyb bavit. Jakmile cvicis a nebavi te to, tak to nema vubec zadny efekt, jelikoz to dlouhodobe nevydrzis.
Nejlepsi, nejprirozenejsi a nejzdravejsi pohyb je chuze. Pokud nemas v tom vsednim frmolu cas na nejake dlouhe prochazky nebo cviceni, zkus ji vsunout do bezneho fungovani:
- napr. misto autem jet MHD. I dojiti na zastavku spaluje kalorie
- nebo vystoupit o zastavku driv a dojit to pesky
- nebo jit rovnou pesky
- nepouzivat vytah, chodit po schodech
- na vikendy/volne dny si planovat hezky vylet na zajimava mista
- jestli mas psa, chodit s nim casto na svizne vychazky
- nevim, jak mas stare deti, ale prakticky v jakemkoliv veku se s nimi da aspon trochu sportovat. Zaroven jim pujdes prikladem a snizis riziko obezity u svych deti.
- planovat si predem den a najit si tam skulinku pro svuj vlastni extra pohyb (domluvit si hlidani, babicky, manzel, popr. vyrazit s kocarem, odrazedlem, atd.)
- svaly jsou energeticky vice narocne nez tuk. Tzn. cim vice mas svalu, tim lepe budes spalovat energii - budes mit rychlejsi metabolismus.
- jidlo - fajn jsou ty kaloricke tabulky a take neni vubec spatne se poradit s odbornikem. Casto jime uplne blbe, mame hodne sacharidu a malo bilkovin, to pak je zacarovany kruh. A dalsi zasada - musi ti to jidlo chutnat 😀
Ja jidlo miluji a strasne rada jim. Nedokazu drzet diety. Ale zase na druhou stranu, kdyz si uz sotva dopnu kalhoty, tak se hlidam v tom, co jim. Vyradim sladke, nesladim, jim vice zeleniny, pridam vice pohybu a jsem zase zpatky.
Jo a nevazim se. Je to pro me demotivujici, protoze pri pohybu nabiram svaly, takze treba si kolikrat na pasku musim udelat extra dirku, protoze mam plozsi bricho, ale paradoxne vazim vic. Coz me stve, takze na to uz nekolik let kaslu a vazim se, jenom kdyz me donuti na preventivni prohlidce 😅
Drzim palce, at ti to jde!
@patypresdevaty Přerušovaný půst je jeden z nejzdravějších stylů života. Nejdřív si o tom něco nastuduj, pak suď.
@vejuu98 jaké?
Přerušovaný půst není pro mě. Potřebuji jíst pravidelně, jinak mi je zle. Denně nachodim x tisíc kroků, sladký moc nejím a nepiju. Mám ráda hořkou čokoládu a občas si ji dám nebo nějaké sladké doma dělané např. Lívance celozrnné slazene medem atd. Dřív to stačilo a hubla jsem a teď nic, ani se to nehne.
Ono je potreba se u te chuze aspon trochu zadychat, abys spalovala. Toho dosahnes rychlochuzi nebo chuzi do kopce/do schodu.
Napadá mě, nejde o nějaký zdravotní problém? Štítná žláza je v pořadku? Cukrovka?
Jestli tu chceš opravdu poradit, musíš napsat, co přesně jíš a v jakém množství a ideálně i výšku, věk a hmotnost. Pak ti tu jsme schopné spočítat doporučený příjem na den, kalorií i makroživin a mrknout na to, kde děláš chybu (protože někde ji děláš), takto můžeme jen tipovat.
@antoinet snídaně-ovesna kaše s medem, ovocem, trhanec z ovesných vloček, rýžová kaše
Svačina- většinou nějaký kus ovoce, oříšky nebo řecký jogurt, bílý jogurt s ovocem, cotage s ovocem a medem
Oběd-polevka + hlavní jídlo, to je hodně různé ty obědy
Svačina to stejné co u dopolední
Večeře-polevka nebo pečivo se šunkou, sýrem, zeleninou
Váha 70 😬výška 161 věk 32
1x týdne aerobní cvičení, jinak každý den chůze a fyzio cvičení
Mas málo aerobniho cvičení, v jaké tepovce a jak dlouho cvicis? chyby ti cvičení na tvorbu svalu, u jídla letem světem odhaduji moc sacharidů a málo bílkovin.
@llluckaaa hodinu v tepovce 145..a s těma bílkovinama to tak asi bude, protože mě večer často dožene hlad.. A buď jdu spát hladová nebo si prostě něco dám
Taky snídám kaše a je věda tam dostat dost bílkovin, dávám si nahoru skyr, do kaše vajíčko, nesladím ji. Tohle se dá hezky vyvážit pomocí těch tabulek. Obdobně ta sváča, s mléčným výrobkem už to funguje. Oběd těžko říct, třeba meníčka ti v tom můžou dělat paseku, ale nemusí. Maso a příloha super, nějaké knedlíky s omáčkou horší. Večeře polévka určitě nestačí, ta druhá varianta je fajn.
Přidávám se. Jsem po 2. porodu a kojím, myslela jsem, že to půjde kojením rychle dolů, no to jsem se spletla. Držím půst 12/12, na víc hodin mám strach, abych nepřišla zas o mléko.. no 😖 štve mě to. I jsem vyřadila komplet sladký tyčinky apod., a stejně se to nehnulo. Takže žádná motivace.