Hubnutí. Jak na to?

ivadavidko
10. kvě 2024

Ahojky holky prosím Vás potřebují pomoc, chci zhubnout ale nevím jak protože jsem líná, nic se mi nechce , mám 150cm a 73kg a mám 27 let a dvě děti.Chtela by sem zhubnout alespoň 5kg , prostě cítit že to jde dolů. Pomůžete mi prosím nějaké rady nebo jak ste zhubli vy?

palja
10. kvě 2024

@ivadavidko tady už nějaké diskuze byly. Zkuste pohledat. Já jsem zhubla díky kalorickým tabulkam. Mám aplikaci a zapisuji přesně co jím. Ještě jedna paní radila přerušovaný půst, ro mě celkem zaujalo. Jenže ten není pro mě, já jsem totiž závislá na jídle celkově, takže bych byla schopná těch pár hodin, kdy je dovoleno jíst, sedět a cpát se až prasknu 😄😄
Ty tabulky jsou dobré, chce to změnit i životní styl, manžel zhubl 30kg a já zatím necelých 20kg. Já si potřebuji psát, co jim a kolik toho jím. Když jsem s tabulkami začala, tak jsem zjistila, že mám příjem 6x vyšší než mám mít. Nebyla to žádná vyvážená strava, jen samé nezdravé, pochutiny, prázdné cukry.

cilkat
10. kvě 2024

Určitě se dá hubnout "jen" úpravou jídelníčku. Makat v posilce k tomu nepotřebuješ. Ale doporučuju zajít nejdřív k obvoďákovi na preventivku a odběry krve: cukr, glykovaný hemoglobin ("dlouhodobý cukr"), kyselina močová a cholesterol. Protože pokud bys něco z toho neměla ok, je fajn, aby to s tebou probral doktor, kterým směrem ten jídelníček upravovat.
A pak ty kalorický tabulky, no - zjistíš, co má kolik tuku (občas to není vidět), co má bílkoviny a tak...

honatko092
10. kvě 2024

Taky doporučuju kalorické tabulky. Právě s nimi slavím měsíc a 3,5 kg dole (jinak nesportuji, dvě malé děti a práce a nulový čas). Hubnu ze 71 kg na 57-58 kg při výšce 163 cm. Nyní mám 67,5 a na centimetrech je to znát fakt hodně. První dva týdny to byl boj, zjistila jsem, že jím 3x více cukru, tuku a sacharidů než bych měla a že vůbec nejím zdravě. Teď po měsíci, když se váha tolik hnula, mě to baví, motivuje a dokážu si odpustit i zmrzlinu nebo čokoládu (dřív nemyslitelné), nemám na to chuť. A ještě dodám, že u kalorických tabulek můžeš jíst vše i sladké, ale závisí na množství a skladbě jídla během dne. Držím palce!

ivadavidko
autor
10. kvě 2024

@honatko092 děkuji moc a tý kalorický tabulky si mám stáhnout ? Jako aplikace

lichozroutsudy
10. kvě 2024

Mě tyhle dotazy přijdou vždycky úsměvné. Zhubneš, když se (bez pardonu řečeno) nebudeš tolik cpát a budeš se k tomu i více hýbat. Nebo se budeš cpát jako dosud, ale pak se musíš hýbat fakt pořádně, každý den. Ta matematika je extrémně jednoduchá.

honatko092
10. kvě 2024

@lichozroutsudy Ano, máš pravdu. Kalorické tabulky beru jako skvělého pomocníka. Myslím, že jsem poměrně inteligentní, ale správně poskládat jídla tak, abych měla dostatek bílkovin, vlákniny, sacharidů a méně tuků, cukrů a soli bych sama jen tak nedokázala.

honatko092
10. kvě 2024

@ivadavidko aplikace Kalorické tabulky, mám premium verzi (cca 120 Kč na měsíc - nepřišlo mi to tolik a chtěla jsem podpořit tvůrce, navíc mám přístup ke všem údajům). Na FB doporučím skupinu Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami.

prejeta_zaba
10. kvě 2024

@lichozroutsudy Že? Já se taky musím vždycky pousmát, jak v dnešní době všeho na jedno kliknutí, je pro ty lidi absolutní novinka, že si mají hlídat, co jí.🤷‍♀️Vždycky tu diskuzi rozkliknu, že se dozvím nějakou specifičnost a houbelec. 😀😀

barumrallyebum
10. kvě 2024

Ja zacala jist kazdy den zeleninu a ovoce ( predtim jsem to nejedla vubec) a 4-5x tydne rotoped, orbitrek, cviky podle youtube.. 12 kg dole za 9 mesicu. Ted uz min cvicim a hur jim a vaha stejna.

vejuu98
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
murano26
Odpověď byla odstraněná
Zobraz